پایگاه خبری الف 15 مرداد 1396 ساعت 9:39 http://alef.ir/vdcauonya49no61.k5k4.html?499128 -------------------------------------------------- عنوان : زغال اخته را فراموش نکنید بخش سلامت الف؛ 15 مرداد 96 -------------------------------------------------- متن : زغال اخته در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده نقش دارد، کاهنده چربی و فشارخون است و با خوردن آن چربی‌های ‏HDL‏ ‏افزایش و ‏LDL‏ کاهش پیدا می‌کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، زغال‌اخته میوه‌ای است که 100 گرم آن 46 کالری انرژی، 12 گرم کربوهیدرات، 6.4 گرم فیبر، 4 گرم پروتئین و 85 ‏میلی‌گرم پتاسیم دارد. تقریباً 87 درصد آن را آب تشکیل می‌دهد و فاقد کلسترول است. این میوه منبع خوب ویتامین ‏c‏ است و با ‏مصرف 100 گرم آن، 22 درصد نیاز روزانه به ویتامین ‏C‏ و 5 گرم ویتامین ‏B‏ موردنیاز بدن تأمین می‌شود. ویتامین ‏B‏ موجود ‏در آن برای سلامتی پوست مفید است.‏ از نظر سایر ریزمغذی‌ها حاوی منگنز است که نقش موثری در رشد و متابولیسم بدن دارد. ویتامین ‏E‏ و آنتی‌اکسیدان‌های موجود ‏در زغال‌اخته نیز در پیشگیری از ابتلا به سرطان مؤثر هستند. علاوه بر این، این میوه حاوی ویتامین ‏K‏ است. ویتامین ‏k، از ‏ویتامین‌های ضروری بدن و محلول در چربی است که برای جذب پروتئین و انعقاد خون در بدن به آن نیاز است.‏ از دیگر ترکیبات موجود در زغال‌اخته، مس است که نقش بسزایی در سلامتی قلب ایفا می‌کند. مصرف این میوه به دلیل اینکه ‏کربوهیدرات موجود در آن شاخص گلایسمی پایین دارد، برای مبتلایان به دیابت بسیار مناسب است. زغال اخته در صدر میوه‌های ‏ضد عفونت ادراری قرار دارد و کسانی که دچار عفونت ادراری مکرر هستند، بهتر است زغال‌ اخته بخورند چراکه حاوی ‏ترکیباتی است که به درمان آن کمک می‌کند. با اتصال به باکتری ای‌کولای، مانع از پیشرفت عفونت‌های ادراری می‌شود.‏ این میوه در پیشگیری از ابتلا به سرطان معده نیز نقش دارد. کاهنده چربی و فشارخون است و با خوردن آن چربی‌های ‏HDL‏ ‏افزایش و ‏LDL‏ کاهش پیدا می‌کند. همچنین سطح هموستین را که عامل بروز بیمارهای قلبی عروقی است، کاهش می‌دهد. در واقع ‏زغال‌ اخته میوه‌ای است که دوستدار قلب به شمار می‌رود.‏ البته با وجود تمامی این خواص، کسانی که دچار سنگ‌های کلیوی هستند، با محدودیت مصرف زغال‌اخته مواجه هستند چراکه ‏مصرف آن به علت دفع ادراری اگزالات، منجر به افزایش سنگ‌های کلیوی می‌شود.‏