پایگاه خبری الف 7 دی 1395 ساعت 8:55 http://alef.ir/vdccx4q0p2bqie8.ala2.html?428605 -------------------------------------------------- عنوان : بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در زخم معده -------------------------------------------------- متن : کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: علت بروز زخم معده، در بیشتر موارد ترشح بیش از حد اسید معده یا ترشح ناکافی مخاط و همچنین عفونت ناشی از "هلیکو باکتری پیلوری" به ویژه در سالمندان است. به گزارش ایسنا ، فاطمه صادقی با اشاره به لزوم توجه به مشکلات معده، برای پیشگیری از زخم معده گفت: زخم معده ممکن است بدون علامت و یا با نشانه هایی مانند درد یا سوزش معده بین وعده های غذایی و یا نفخ هنگام شب، تهوع یا استفراغ و در موارد شدیدتر با نشانه هایی مانند مدفوع تیره یا سیاه(به دلیل خونریزی)، وجود خون در استفراغ و کاهش وزن همراه باشد. این کارشناس تغذیه افزود: در کنار درمان دارویی که بیشتر، استفاده از آنتی اسیدها برای کاهش ترشح اسید معده، آنتی بیوتیک ها برای ریشه کنی هلیکوباکتری پیلوری است، رعایت نکات و توصیه های تغذیه ای هم می تواند در درمان و تخفیف نشانه ها بسیار موثر باشد. درمان های تغذیه ای در زخم معده صادقی برای درمان تغذیه ای زخم معده، از بهترین راه ها را درمان های تغذیه ای دانست و توصیه کرد: مصرف وعده های غذایی مکرر و با حجم کم به جای وعده های غذایی پر حجم مد نظر قرار گیرد. به گفته این کارشناس تغذیه، خودداری از مصرف مواد غذایی دارای کافئین مانند قهوه و چای غلیظ، نوشابه و شکلات، حفظ آرامش و پرهیز از استرس، خودداری از مصرف دخانیات، خودداری از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده و همچنین انواع فست فودها، استفاده از غذاهای پر پروتئین و دریافت کافی ویتامین C، می تواند به جلوگیری و درمان زخم معده کمک کند. صادقی، افزایش مصرف کلم بروکلی را نیز در محافظت از مخاط معده در برابر باکتری هلیکوباکتری پیلوری موثر دانست. این کارشناس تغذیه گفت: باید توجه داشته باشیم که داروهای گیاهی به هیچ عنوان نباید بدون مشورت پزشک مصرف شود، هر چند که مصرف ریشه شیرین بیان و زنجبیل، اثرات سودمندی در بهبود و یا تخفیف برخی نشانه ها از جمله حالت تهوع دارد اما، به علت تداخل با برخی داروها توصیه می شود از مصرف این موارد بدون مشورت پزشک خودداری شود.