پیش بینی ها درباره نتیجه انتخابات/ عاقبت تحریم های هسته ای و غیر هسته ای به روایت جلیلی/ موضع گیری لاریجانی و مطهری درباره نامزدها/ سفر انتخاباتی ظریف/ سخنان روحانی در اصفهان

بخش سیاسی الف، 24 اردیبهشت 96

24 ارديبهشت 1396 ساعت 19:43


با برگزاری مناظره سوم، هفته سرنوشت ساز برای نامزدهای انتخابات آغاز شد. حالا نامزدهای اصلی کمتر از هفت روز فرصت دارند تا بتوانند سبد آرای خود را افزایش دهند. از این رو شاهد برنامه های فشرده نامزدها و طرفدارانش هستیم که در ادامه به اخبار آنها اشاره شده است.
 
 رونمایی از سامانه مسکن ۹۶ قالیباف
از سامانه مسکن محمد باقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دورده انتخابات ریاست جمهوری برای ساماندهی متقاضیان مسکن رونمایی شد. پیش از این نیز قالیباف از سامانه کارانه برای ایجاد اشتغال افراد بیکار رونمایی کرده بود تا از بیکاران متقاضی کار برای دریافت 250 هزار تومان ماهانه ثبت نام کند که این سامانه فیلتر شد.

آینده ایران را در اختیار فریب‌کاران نخواهیم گذاشت
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر امروز در میدان امام خمینی گفت: این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: آیا ما می‌خواهیم فردی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنیم یا به عنوان رئیس و قیم از طرف یک گروه خاص. مردم! رئیس جمهور کسی است که برای امنیت کشور شما تصمیم می‌گیرد. او ادامه داد: ۱۰ بار تصمیم گرفتند که شبکه‌های اجتماعی را ببندند ولی این روحانی بود که در برابر این تصمیم ایستاد. رئیس جمهور یعنی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی. در این دوره فضای امنیتی از دانشگاه‌ها برداشته شد. آیا ما دانشگاه آزاد و امن را می‌خواهیم یا دانشگاه امنیتی؟ در سایه حضور شما مردم، در این مدت توانستیم با کمک هم دیوار را خراب کنیم و پل بسازیم.
 
 روحانی اضافه کرد: البته اگر ملت ایران اجازه بدهد و اگر رهبری  ما را هدایت کند، با همین دکتر ظریف مابقی تحریم‌ها را هم برخواهیم داشت.

حضور ظریف در میتینگ انتخاباتی روحانی
در حالی که مطابق قانون، کارکنان وزارت امور خارجه حق عضویت در احزاب و گروه‌ها و فعالیت انتخاباتی ندارند، محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه امروز در میتینگ انتخاباتی حسن روحانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در اصفهان حضور یافت. پیش از این تخت روانچی معاون وزیر امورخارجه نیز در میتینگ هواداران روحانی در تهران حضور یافت و در این میتینگ سخنرانی کرد.

چند روز قبل بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با رد برخی اظهارات مبنی بر ورود وزارت امور خارجه به فضا و تبلیغات انتخاباتی اظهار داشت: وزارت امور خارجه اصولا یک دستگاه فراجناحی است و طبق اساسنامه این وزارتخانه، هیچ یک از کارمندان و مدیران آن نمی‌توانند در هیچ حزب و گروهی عضویت داشته باشند و خوشبختانه هیچ کدام از مقامات و مدیران فعلی عضو هیچ حزب و گروهی نیستند. قاسمی تاکید کرده بود: وزارت امور خارجه، وزارتخانه‌ای فراجناحی است و به امور داخلی کشور ورود ندارد.

دولتی که تجارتخانه شخصی شود مگر دردی از کارگر و مستضعف می‌فهمد؟
محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ظهر امروز در ورامین گفت: برای دریافت 10 ، 15 میلیون تومان وام آنقدر می برند و می آورند و سند و وثیقه می خواهند که از وام گرفتن بیزار می شوید، اما این 4 درصدی ها کسانی هستند که مدیرعامل بانک را خودشان می گذارند، هیات مدیره بانک را هم خودشان می گذارند. نزدیک به 400 میلیارد تومان وام از همان بانک بر می دارند بدون اینکه وثیقه بگذارند و بدون اینکه بابت آن سودی بدهند. حتی امروز برای وام قرض الحسنه هم بانک ها 4 درصد سود می گیرند، اما این 4 درصد هم را هم از آن 4 درصدی‌ها نمی گیرند و به آنها 400 میلیارد می دهند. بعد شما فکر می کنید در این کشور کار و شغل ایجاد می شود؟ وی در ادامه گفت: به من می گویند قالیباف اینگونه حرف نزن هزینه دارد.

قالیباف گفت: دولتی که تجارتخانه شخصی شود و وزرایی که نه یک شرکت و دو شرکت، بلکه ده‌ها شرکت داشته باشند و فعالیت اقتصادی کنند، مگر دردی از کارگر و مستضعف و معلول می فهمد؟.. به من گفتند قالیباف تو به عرصه سیاست نیا ما با تو کاری نداریم. من گفتم ما رزمنده هستیم، نیامدیم باج بدهیم و با تهدید شما کنار برویم بلکه ایستادیم تا از منافع مردم و انقلاب و نظام دفاع کنیم. نتیجه این شد که چنین شایعاتی را درست کردند... عکس های عروسی شخص دیگری را پخش کردند و گفتند عروسی دختر قالیباف است. عکس پسر دیگری را گذاشتند و گفتند 8 هزار میلیارد خورده و پسر قالیباف است. این تهمت ها از این به بعد هم وجود دارد.

دولت حرف پایان پذیرفته است
حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گرگان گفت:  مدیران دولت مهدوی ویژگی تقوا و کارامدی دارند. آیا مشکل کشور نگارش است که عده ای برنامه بنویسند. چقدر به برنامه پنجم عمل شد. مسئله مهم اقدام و عمل است. دولت حرف پایان پذیرفته است، بنده در سازمان بازرسی هم با برنامه کار می کردم. باید به مردم نشان دهیم که مرد حرف نیستیم و حرف عملیم.

رئیسی تاکید کرد: ما می خواهیم بگوییم مبارزه با رانت خواری و فساد ژست سیاسی نمی‌خواهد بلکه عمل و اقدام می‌خواهد. با دستمال کثیف نمی‌شود شیشه را پاک کرد، باید مدیران پاک دست داشت. اولین کسی که باید به فساد حساسیت داشته باشد رئیس دولت است. فساد فراجناحی شده و مردم خسته شده اند. دولت باید اعلام کند که کدام ساختار فساد را اصلاح کرده یا با کدام فساد مبارزه کرده است. این روحیه مبارزه با فساد می خواهد. دزد دزد برای مردم اعتماد نمی‌آورد.

نفیاً یا اثباتاً نسبت به کاندیدها نظری اعلام نکردم
علی لاریجانی صبح یکشنبه پس از حضور در نشست شورای اداری بخش سفلچگان گفت: در انتخابات آینده بخشی از انتخابات مربوط به انتخابات قوه مجریه و بخشی مربوط به انتخابات شوراهای اسلامی است. بنده هیچ وجهی نمی‌بینم که رئیس قوه مقننه به هر دلیلی نظری بدهد راجع به کاندیدهایی که مربوط به سمت قوه مجریه هستند.
لاریجانی افزود: از آن جهت که مجلس وجه ناظر برای قوای دیگر را دارد، بنابراین لزومی به این اظهارنظر نیست و من نفیاً یا اثباتاً نسبت به کاندیدها نظری اعلام نکردم و اگر کسی بگوید بنده تکذیب می‌کنم.

پیش بینی شخصیت های سیاسی درباره نتیجه انتخابات
زهره الهیان عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با اشاره به نظرسنجی‌های انتخاباتی پس از برگزاری سومین مناظره انتخاباتی، گفت: مجموع آرای جناح رقیب به صورت میانگین از مجموع آرای جناح اصولگرا پایین‌تر است و این امر ناشی از همسویی و همدلی نیروهای انقلابی در این رقابت انتخاباتی است. در این شرایط و با توجه به نظرسنجی‌ها بهتر است که کاندیداهای اصولگرا تا پایان در عرصه رقابت‌های انتخاباتی باقی بمانند.

عباس‌ سلیمی‌ نمین تحلیلگر مسائل سیاسی در تحلیل خود از  چگونگی آرایش نامزدهای جریان انقلاب در شرایط فعلی تا روز برگزاری انتخابات گفت: در شرایط کنونی 3 احتمال برای انتخابات پیش‌رو متصور و البته یک احتمال قوی‌تر از ما بقی است و آن کشیده شدن انتخابات به دور دوم است. وی افزود: 2 احتمال دیگر وجود دارد؛ یکی پیروزی جریان انقلابی در مرحله اول و دیگری موفقیت اصلا‌ح‌طلبان و رقیب در همان دور اول؛ البته این دو احتمال در شرایط کنونی خیلی محتمل نیست. به گفته سلیمی‌نمین با این اوصاف کناره‌گیری کاندیدای جریان انقلابی به نفع یک نفر ضرورتی ندارد و در صورت ادامه این مسیر باید کاندیدای این جریان تا پایان در صحنه انتخابات حضور داشته باشند. وی در ادامه و در تحلیل احتمالات دیگر انتخابات پیش‌رو مبنی بر احتمال رشد آرای روحانی از 50 درصد در نظرسنجی‌ها، تصریح کرد: اگر این احتمال ضعیف رخ دهد، در آن صورت کاندیداهای جریان انقلابی باید به نفع یکی از میان خودشان که موقعیت بهتری دارند کنار رفته تا آن یک نفر در صحنه بماند و نهایتا با تجمیع آرا موفقیت حاصل شود.
 
محمدرضا باهنر نیز گفت: آرای روحانی و جهانگیری تقریباً تثبیت شده و رشدی نداشته اما مجموع آرای کاندیداهای جبهه مردمی از رأی روحانی و جهانگیری بالاتر است...  ما یک توصیه کلی به صدا و سیما و جریانات حاکمیتی داریم که خودشان را برای مرحله دوم انتخابات آماده کنند، اگرچه ما امیدواریم در مرحله اول یکی از کاندیداهای نهایی جبهه مردمی به پیروزی برسد.

باهنر افزود:  اینکه از روز اول یک نفر پوششی بیاید و بگوید "برای کمک به کاندیدای اصلی آمدم و می‌خواهم کنار بروم" برای آن اردوگاه مفید نیست، یعنی اگر یک تعداد از اردوگاه اصلاح‌طلبی و اعتدال در مناظرات به این جمع‌بندی رسیدند که جهانگیری نسبت به روحانی اولویت دارد، چگونه می‌خواهند آن بخش را قانع کنند که دست از جهانگیری بردارند و  به روحانی رأی دهند و باعث دلسرد شدن نیروهای خودشان می‌شوند.

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اینکه روند انتخابات روزبه‌روز در حال داغ‌تر شدن است و نقد دیدگاه‌ها و برنامه‌ها افزایش چشمگیری پیدا کرده، گفت: اقبال عمومی مردم در شهرستان‌ها و استان‌ها به کاندیداهای اصولگرا و انقلابی بی‌سابقه است و همین مسئله موجب شده رقیب احساس خطر کند و وارد فاز تخریب نامزدهای اصولگرا شود و استراتژی خودش را تخریب و تحقیر نامزدهای انقلابی قرار دهد. ترقی با بیان اینکه احتمال رفتن انتخابات به دور دوم بسیار زیاد است، اظهار داشت: البته روحانی با کنار رفتن جهانگیری و یک حرکت جمعی برای به صحنه آوردن آرای خاموش می‌خواهد رای خود را بالا ببرد، اما علیرغم همه این تلاش‌ها انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود.

اما مرتضی الویری معتقد است: تلقی من این است که بین سه نامزد اصولگرا رئیسی، قالیباف ومیرسلیم اختلافات جدی وجود دارد بنابراین احتمال اینکه آنها به توافق برسند بسیار ضعیف است. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این مسئله منجر به دو مرحله‌ای شدن انتخابات شود، گفت: با وجود فضای مجازی و تبادل دیدگاه و نظرات و انتشار واقعیت‌ها احتمال زیادی دارد که در مرحله اول روحانی با رای نسبتاً بالایی برنده شود.

ناصر ایمانی نیز در گفتگویی اظهار کرد: کناره گیری قالیباف و رییسی به نفع یکدیگر اتفاق نخواهد افتاد، البته نه به خاطر رقابت، به خاطر اینکه انتخابات به مرحله دوم کشیده شود. هیچ رقابتی از اساس وجود ندارد. مهم این است که انتخابات در دور اول، پیروز نداشته باشد، چون امار همه کاندیداها زیر 50 درصد است. البته سبد رای قالیباف و رئیسی هم متفاوت است، همچنان که سبد جهانگیری با روحانی قدری متفاوت است. او ادامه داد: اگر هم نظرسنجی ها در واقع نشان دهد، روحانی پیروز می شود، بازهم دلیل ندارد که ریسک کرده و کنار بکشند. در مرحله اول، تقریبا دیگر مقابله رو در رویی نخواهیم داشت، فقط تبلیغات شهرستان ها و مراکز استان خواهد بود و...

تحریم‌های هسته‌ای را هم نتوانستید لغو کنید
سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی که شنبه شب در مسجد سید اصفهان حاضر شده بود، گفت: همین کسانی که مسخره میکردند که چرا با ونزوئلا رابطه داریم بگویند چند نفر از وزرای این دولت در ونزوئلا شرکت ایجاد کرده بودند و "شرکت خانه سازی ایرانیان" به چه کسانی تعلق دارد؟ بر سر منافع شخصیتان خوب تا آنجا می رفتید! وی گفت: میگویند به ما رای دهید که تحریمهای غیر هسته ای را برداریم! شما ابتدا بگویید که سرنوشت تحریمهای هسته ای چه شد؟ بگویید به جای بتون ریختن در تاسیسات هسته ای کشور چه به دست آورده اید؟
 
  عجیب است که برای جذب تعدادی رأی، چنین حرف‌هایی را می زنند
معاون اول قوه قضاییه گفت: برخی از افراد در صحنه انتخابات برای آنکه چند رأی بیشتر کسب کنند حرف‌های گذشته خود را فراموش کرده‌اند. حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در حاشیه سمینار تخصصی حفاظت اطلاعات قوه قضائیه درباره اینکه برخی از نامزدهای ریاست جمهوری در مناظرات پخش شده از صدا و سیما سخنانی را مطرح کرده و معتقد بودند که قوه قضائیه با فساد دولت قبل برخورد نکرده و در برخورد با پرونده وزیر آموزش و پرورش تبعیض‌آمیز رفتار کرده است، اظهارداشت: متاسفانه در برخی از مناظرات و برخی صحبت‌های اخیر مطالبی گفته شد که در زمان خودش پاسخ لازم و قاطع به آنها داده خواهد شد. وی افزود: ما امروز در دستگاه قضائی برای آنکه فضای انتخابات متشنج نشود دم فرو بسته‌ایم و حرفی نمی‌زنیم. محسنی‌اژه‌ای گفت: امروز از زبان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری حرف‌هایی به زبان آمده که نه تنها علیه ارزش‌های نظام و پیشینه نظام بوده که برخلاف اسلام و ارزش‌های اسلامی بوده است.
 
روحانی رای نیاورد ایران ونزوئلا می‌شود!

علی مطهری در بیانیه حمایتی خود از حسن روحانی نوشت: با انتخاب آقای روحانی کشور ما از نظر رفاه مادی سوئیس نخواهد شد اما با عدم انتخاب او احتمال ونزوئلا شدن کشور منتفی نیست.در بیانیه مطهری آمده است: با توجه به توافق‌نامه برجام و تحولات منطقه خاورمیانه و ظهور هیئت‌ حاکمه جدید در آمریکا با افکار و اهداف متفاوت، ادامه ریاست جمهوری آقای روحانی به صلاح کشور است. عده ای ابا ندارند که برجام ابتر بماند و برای حفظ ژست انقلابیگری کشور را به جنگی ناخواسته بکشانند.


کد مطلب: 471984

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcaa6nyy49n0o1.k5k4.html?471984

الف
  http://alef.ir