آقای روحاني! رای نیاوردن شما در انتخابات آخر دنیا نیست
رضا نجفی/26 اردیبهشت96
26 ارديبهشت 1396 ساعت 13:06
بسیار گفته اند که دموکراسی و انتخابات روش مشخصی براي رسیدن به نتیجه ای نامشخص است. رای مردم ترازوی تعیین شخص و اشخاصی برای مسولیتهایی قانونی است و هرگز ملاک خوب و بدی هیچ شخصی نبوده و نیست.
به نظر می رسد رییس جمهور روحانی فراموش کردند که چهار سال پیش با فرمول ریاضی موجود در انتخابات یعنی به لطف ۲۰۰ هزار رای بیش از نصف به سمت رییس جمهوری برگزیده شده بودند در واقع ایشان گزینه ی بیش از۵۰ درصد مردم (مجموع کسانی که به رقبا رای دادند و کسانی که در انتخابات شرکت نکردند) نبودند ولی نطقهای ايشان طوری بود که به شنونده القا می کرد ایشان گزینه ی اکثریت مطلق جامعه ( و نه اکثریت نسبی شرکت کنندگان در انتخابات) هستند شاید از منظر روانشناختی بتوان یکی از دلايل تحقیر و توهین منتقدین و مخالفین را از همین موضع تحلیل کرد.
گویی می پنداشتند با پیروزی ايشان در انتخابات، پنجاه درصد ملت از کشور خارج شده اند و چهار سال بعد صرفا برای مشاهده ی پیروزی مجدد ایشان در دوره ی دوم ریاست جمهوری، جند صباحی وارد کشور می شوند. چنین انگاره ها و تخیلاتی در جهان خارج ازذهن ايشان محقق نشده است لذا روز به روز عصبانی تر می شود.
این تلقی در کنار کارنامه ی ناچیز ایشان، منتقدین، حق طلبان و مخالفین را واداشته تا نه تنها جملات ايشان، حضور و غیابهایشان را زیر ذره بین های خود ببرند بلکه این بار به مدد جستجوهای دقیق و مستند، سرقت علمیشان را افشا کنند و با کنار هم قراردادن فرمایشات پیر جماران در خصوص کاخ نشيني رییس جمهور و خانه ی آنچنانی رییس جمهور و وزرا، کنتراستی روشن جهت انتخاب به مردم معرفی کنند.
این روزها به یمن نعمت امکانات تبادل اطلاعات، منتقدین بلوغ دیگری را به نمایش گذاشته اند و مانند گذشته نیست که شایعات و تهمتها و تخریبها به سبک دوران منافقین در جامعه رواج داشته باشد امروز پاره پاره ی تز دکترای ايشان در کنار متون اصلی مسروقه صفحات اینترنت را درنوردیده و برگه های املاک دریافتی نزدیکان ايشان و اسناد حضور نزدیکان و همکاران ایشان در فعاليتهاي رانتی و واردات و ... دست به دست گشته و شبکه های فضای مجازی را کانال به کانال تسخیر کرده است در این شرایط جای تعجبی نیست که برای تبلیغات انتخاباتیشان، سالنهای کرمان و یزد و ... از جمعیت پرنشود و حتی چنان در تهران تنها شود که همایش زنان حامی ایشان را مجبور شوند با مردها پر کنند یا با اتوبوسهای عمومی از شهرهای مجاور نیرو بیاورند به رقیب تهمت توزیع پارچه سبز و نبات بزند ولی بیلبورد منتشره ازایشان در قم در حالت نماز در کنار ضریح مطهر حضرت فاطمه ی معصومه(س) نصب شود.
مشخص نیست چرا رییس جمهور محترم فکر می کنند اگر رای نیاورند عالم کن فیکون شده است .
این طرز تفکر، موضع گیریهای ایشان را نه تنها از کسوت رییس جمهور مستقر خارج کرده بلکه برون یابی رفتارشان در محورهای مختصات رفتاری ایشان طی روزهای آتی، می تواند حسن روحانی را به سرنوشت برخی اسلاف دچار کند که به جای نمایش پختگی و درایت و به مدد بیش از 13 میلیون رای به جای تمکین از دموکراسی، پا در راه خطرناک دیگری بگذارد. اقتضای کسوت رقابت، برخاستن پس از هر شکست ظاهری است و بازنده ی سربلند در تمامی فرهنگها محترم است.
هنوز که هنوز است مردم صرف نظر از هر گرایش سیاسی، از تبریک سال 76 آقای ناطق نوری به آقای خاتمی به شیرینی و حلاوت و توام با احترام یاد می کنند در حالی که در یک نگاه حداقلی، چنین اجماعی در خصوص رفتار موسوی در سال 88 وجود ندارد حتی بالاتر از آن، برخی نزدیکان ایشان ترجیح دادند را از برخی رفتارهای قانون شکنانه موسوی تبری بجویند.
امید است کمپین انتخاباتی رییس جمهور، ضمن تلاش حداکثری در روزهای باقیمانده برای پیروزی در انتخابات، ایشان را برای پذیرش نقش بازنده ی سربلند آماده کنند این کار افکار عمومی را به همراهی و ملاطفت با ایشان و اغماض در کوتاهی هایی که در دولتشان داشته اند واخواهد داشت و از طرفی از افزوده شدن برگه ای غیر قابل دفاع به کارنامه ی یکی دیگر از روسای جمهور انقلاب اسلامی جلوگیری خواهد نمود.
طبیعی است که مجموعه ی گرایشهای سیاسی متمایل به ایشان از فردای انتخابات، می باید ضمن مطالعه ی نقاط ضعف و قوت خود طی این دوره ی چهار ساله، رویکردهای دولت جدید را به نقد بکشند و با تلاشهای اجتماعی و مدنی، اولا وعده های دولت جدید را مطالبه کرده ثانیا اجازه ندهند دولت از دایره ی ایده آلهای گروه های سیاسی منتقد فاصله ی معنا داری بگیرد و در ادامه خود را برای حضور در دوره ی آتی انتخابات آماده کنند.
آیا رییس جمهور از این آزمون سخت سربلند بیرون خواهد آمد؟
کد مطلب: 472631
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcaeuny649n0i1.k5k4.html?472631