بر اساس یافته‌های مطالعات مؤسسه پژوهشی«ای مارکتر»

ژاپنی ها رکورد«ضریب نفوذ» اینترنت را به نام خود ثبت کردند

بخش دانش و فناوری الف،10 مرداد96

10 مرداد 1396 ساعت 19:05

با توجه به گسترش استفاده از اینترنت در جهان، حالا دیگر گفته می‌شود که تا پایان سال 2017 میلادی، نیمی از جمعیت جهان(46.8درصد) یا حدود 3.5میلیارد نفر کاربر اینترنت خواهند بود.


طبق مطالعه و تحقیقات مؤسسه پژوهشی eMarketer همچنین پیش‌بینی می‌شود که ضریب نفوذ اینترنت در جهان رقم بسیار مناسبی خواهد شد و   تا پایان سال 2019 میلادی، بسیاری از کاربران از طریق رایانه خانگی، موبایل و... به اینترنت دسترسی خواهند داشت اما با توجه به اینکه امروزه یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشورها میزان ضریب نفوذ اینترنت یا به بیان دیگر نسبت میزان تعداد کاربرانی که از اینترنت استفاده می‌کنند به کل جمعیت آن منطقه است، چه کشورهایی از نظر این شاخصه نسبت به دیگر کشورها برتری دارند؟

ضریب نفوذ اینترنت در قاره آسیا

آخرین مطالعات مؤسسه پژوهشی eMarketer درباره مناطق مختلف نشان می‌دهد که در سال 2017 ضریب نفوذ اینترنت در آسیا 45.2درصد است که بیشتر آن نیز به پذیرش اینترنت و رشد بویژه در آسیا- اقیانوسیه بازمی گردد، جایی که تعداد کاربران جدید اینترنت در هندوستان و اندونزی به تنهایی در سال 2017 به ترتیب 15.2درصد و 10.6درصد است. درحالی که چین در سال 2017 از نظر تعداد کاربران جدید اینترنت رشدی کمتر داشته و احتمالاً همچنان این رکود رشد ادامه خواهد داشت، چرا که بازار این کشور بشدت اشباع شده است ولی این مؤسسه پژوهشی پیش‌بینی می‌کند که با جذب کاربران مسن‌تر برای آنلاین شدن در شهرهای بزرگ و کوچک چین، ممکن است ضریب نفوذ اینترنت این کشور در آینده بالاتر برود و تا سال 2021، دوسوم جمعیت این کشور کاربر اینترنت شوند.

این مؤسسه پژوهشی، کشورهای قاره آسیا را نیز به تفکیک مورد بررسی قرار داده و ضریب نفوذ اینترنت را برای همه آنها مشخص کرده که ما در اینجا تنها به چند مورد اشاره می‌کنیم. طبق تحقیقات این مؤسسه، در سال 2017 میلادی ضریب نفوذ اینترنت در ژاپن به 91.3 درصد می‌رسد درحالی که این رقم برای کره جنوبی 89.4درصد، برای تایوان 84درصد و برای سنگاپور81.2درصد خواهد بود. همچنین طبق این مطالعات در هنگ کنگ ضریب نفوذ اینترنت معادل 77.7درصد دیده می‌شود و ارمنستان با 70.1درصد، مالزی با 67.7 درصد، تایلند با 60 درصد از نظر این شاخصه، در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند. میزان ضریب نفوذ اینترنت طی سال 2017 در چین نیز 52.7 درصد، در فیلیپین 52درصد، در ویتنام 51.4درصد و در اندونزی 50.4درصد عنوان شده است.

در این گزارش، 6 بازار بزرگ اینترنت آسیا از نظر شاخص‌های دیگر همچون میزان کاربران اینترنت، تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی و کاربران تلفن هوشمند و... هم مورد بررسی قرار گرفته‌اند و نتیجه نشان داده است که در سه ماهه نخست سال 2017، بیشتر بخش‌های مرتبط با تکنولوژی، رشدی دو رقمی را نسبت به ژانویه 2016 تجربه کرده‌اند.

به‌عنوان مثال اندونزی با جمعیت حدود 262میلیونی، 132میلیون کاربر اینترنت دارد و تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی آن به 106میلیون نفر و تعداد کاربران شبکه‌های پیام رسان موبایلی به 92میلیون نفر می‌رسد. طبق این گزارش، درمالزی هم با جمعیتی حدود 40 میلیون نفر، تعداد کاربران اینترنت به 22میلیون نفر می‌رسد در حالی که در این کشور تعداد کاربران شبکه اجتماعی به 22میلیون نفر رسیده است. در این گزارش همچنین آمده است که سنگاپور با جمعیت حدود 6میلیون نفر حدود 5میلیون کاربر اینترنت را در دل خود جای داده است و تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی هم کمتر از 5میلیون نفر هستند. در فیلیپین نیز با جمعیت حدود 103میلیون نفر حدود 60میلیون کاربراینترنت حضور دارند و تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی به 60میلیون نفر می‌رسد در حالی که تعداد کاربران شبکه‌های پیام رسان موبایلی نیز 54میلیون نفر است.

همچنین طبق این پژوهش، در ویتنام با جمعیت حدود 100 میلیون نفر، تعداد کاربران اینترنت به حدود 50میلیون نفر می‌رسد و 46میلیون نفر نیز کاربر شبکه‌های اجتماعی هستند. گفتنی است که این رشد به دلیل توسعه زیرساخت‌های تکنولوژیکی حاصل شده که از اینترنت و اتصال تلفن همراه حمایت می‌کند. انتظار می‌رود این رشد همچنان در سال‌های آینده بویژه در بخش تجارت الکترونیک آسیای جنوب شرقی ادامه داشته باشد.

وضعیت اینترنت در آفریقا

حالا دیگر دسترسی به اینترنت سریع در جهان به‌عنوان حقوق بشر شناخته می‌شود، چرا که می‌تواند ظرفیتی بزرگ برای آموزش و آزادی بیان باشد ولی مردم آفریقا با مشکلات زیادی در زمینه ضریب نفوذ اینترنت مواجه هستند. بهای اینترنت و سرعت و قطعی آن، حقوق و درآمد پایین مردم، موانع موجود بر سر راه تحصیلات و آموزش و... هریک می‌تواند بر بالا رفتن ضریب نفوذ اینترنت در این کشور تأثیرگذار باشد. این چالش‌ها باعث شده تا تعداد کاربران اینترنت در این قاره، 9.1درصد از کل کاربران جهان باشد و به بیان دیگر در این قاره تعداد کاربران اینترنت نسبت به تعداد کاربران، رقم مناسبی نیست. از جمعیت حدود یک میلیارد و 246میلیون و 500هزار نفری این قاره، تنها حدود 335میلیون و 500 هزار نفر کاربر اینترنت هستند که نشان از ضریب نفوذ حدود 29درصدی اینترنت در این کشور است.

مؤسسه پژوهشی eMarketer هفت کشور دارای بیشترین ضریب نفوذ اینترنت در قاره آفریقا را نیز مشخص کرده و در گزارش خود آورده است: نیجریه بالاترین تعداد کاربر اینترنت و به تبع آن بیشترین ضریب نفوذ اینترنت را در آفریقا داراست. کشوری با جمعیت حدود 192میلیون نفر که ضریب نفوذ اینترنت در آن به 47.9درصد می‌رسد چون حدود 91میلیون و 800هزارکاربر به اینترنت دسترسی دارند. این کشور 27.4درصد از کل مصرف اینترنت این قاره را دارد.
طبق این گزارش، مصر دومین کشور آفریقایی از نظر بالا بودن ضریب نفوذ تلفن همراه محسوب می‌شود. این کشور با جمعیت حدود 95میلیون و 200هزار نفر حدود 34میلیون و 800هزار کاربر اینترنت دارد و ضریب نفوذ اینترنت در آن به 36.5درصد می‌رسد. گفتنی است که مصر 10.4درصد اینترنت کل قاره آفریقا را مصرف می‌کند.

سومین کشور دارای ضریب نفوذ بالای اینترنت در آفریقا نیز کنیاست که با جمعیت حدود 48میلیون و 500میلیون نفرحدود 32میلیون کاربر دارد. ضریب نفوذ اینترنت در مصر 66درصد است و این کشور 9.5درصد از کل اینترنت قاره آفریقا را مورد استفاده قرار می‌دهد. آفریقای جنوبی نیز با حدود 55میلیون و 500هزار نفر جمعیت حدود 28میلیون و 500 کاربر اینترنت دارد و ضریب نفوذ اینترنت در آن به 51.6درصد می‌رسد. آفریقای جنوبی به‌عنوان چهارمین کشور حدود 8.5درصد از کل مصرف اینترنت قاره آفریقا را دارد.

پنجمین کشور آفریقا از نظر بالا بودن ضریب نفوذ اینترنت نیز مراکش با جمعیت حدود 35میلیون نفر است که ضریب نفوذ اینترنت در آن، 57.3درصد است به بیان دیگر حدود 20میلیون نفر از جمعیت این کشور کاربر اینترنت هستند و 4.5درصد از کل استفاده اینترنت این قاره را در اختیار دارند.

الجزایر نیز با جمعیت حدود 42میلیون نفر15میلیون کاربر اینترنت دارد و با ضریب نفوذ اینترنت 36.5درصدی، ششمین کشور آفریقا از نظر ضریب نفوذ اینترنت محسوب می‌شود و کاربران آن 4.5درصد از کل استفاده اینترنت آفریقا را دارد. در قاره آفریقا اوگاندا نیز با جمعیت حدود42میلیون نفر(بیشتر از الجزایر) و حدود 12میلیون کاربر اینترنت، ضریب نفوذ اینترنت 28.6درصدی دارد و به‌عنوان هفتمین کشور قاره آفریقا در استفاده از اینترنت، 3.6درصد از کل استفاده اینترنت این قاره را دارد.

اینترنت در اروپا و امریکا

طبق گزارش مؤسسه پژوهشی eMarketer، ضریب نفوذ اینترنت در قاره اروپا نیز 77.4درصد است ولی به این معنا نیست که همه نقاط اروپا به طور یکسان تعداد کاربر بالای اینترنت دارند. به‌عنوان مثال در حالی که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 2017 حدود 76.5درصد یعنی سه چهارم جمعیت این منطقه از اینترنت بهره‌مند خواهند بود ولی گفته می‌شود که رشد تعداد کاربران جدید اینترنت در اروپای غربی کند است که این موضوع نشان می‌دهد نواحی شهری این منطقه کاملاً دیگر اشباع شده و همه به اینترنت دسترسی دارند. مطالعات این مؤسسه پژوهشی همچنین نشان می‌دهد در حالی که متوسط و میانگین ضریب نفوذ اینترنت در جهان حدود 50درصد است، این ضریب نفوذ اینترنت در امریکای شمالی به 88.1درصد، در خاورمیانه به 56.7 درصد، در امریکای لاتین و کارائیب به 59.6درصد و در استرالیا و اقیانوسیه به 68.1درصد می‌رسد.

در پایان این گزارش آمده است که با توجه به تلاش غول‌های دنیای فناوری از جمله فیس بوک برای رساندن اینترنت به مناطق صعب العبور و روستاهای دورافتاده، انتظار می‌رود روز به روز بر ضریب نفوذ اینترنت در جهان افزوده شود و روزی برسد که هیچ کاربری از دسترسی به اینترنت محروم نباشد.

منبع: روزنامه ایران


کد مطلب: 497724

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcau0nyy49no01.k5k4.html?497724

الف
  http://alef.ir