پیشنهاد کتاب/ «بحران بی پایان»، جان بلامی فاستر و رابرت مک چسنی؛ نشر مهر ویستا

آیا بحران اقتصاد جهانی پایان خواهد گرفت؟

بخش فرهنگی الف، 30 اردیبهشت 93

30 ارديبهشت 1393 ساعت 15:00


بحران بی پایان
چگونه سرمایه مالی - انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب می کشاند
نوشته: جان بلامی فاستر و رابرت مک چسنی
انتشارات مهرویستا، چاپ اول بهار ۱۳۹۳
شمارگان ۱۱۰۰ نسخه،
۳۱۸ صفحه، ۲۰۰۰۰ تومان

****

اقتصاد و سیاست جهان چنان با اقتصاد و سیاست جهان گره خورده و ناخود آگاه می تواند آن را تحت تاثیر خود قرار دهد که وقتی در سال در سال ۲۰۰۷ «بحران مالی بزرگ» و «کسادی بزرگ» اقتصاد در ایالات متحد آغاز شد؛ به‌زودی سراسر جهان را در نوردید و همه آنها را نیز با اوضاع و احوال خود تحت تاثیر قرار داد.

این اتفاق همچون نقطه‌‌عطفی در تاریخ اقتصاد جهان رقم خورده و تبعات بسیاری برای کشورهای گوناگون اعم از توسعه یافته، در حال توسعه و حتی جهان سومی داشت.

با این که قریب به هفت سال از آن تاریخ می گذرد و اقتصادهای بزرگ جهان با راهکاریهایی گوناگون به مقابله با آن پرداخته اند اما هنوز نتایج این اتفاق بر بازار اقتصاد و همچنین دنیای سیاست قابل ردیابی ست. پس از آغاز آن، اقتصاد جهانی هنوز در حال کسادی است.

کتاب «بحران بی پایان» نوشته جان بلامی فاستر و رابرت مک چسنی، با زیر تیتر گویا خود «چگونه سرمایه مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب می کشاند» به صورت کاملا تخصصی به بحران های اجتماعی اقتصادی پس از رکود سال ۲۰۰۷ پرداخته و تا سالهای اخیز پیش می آید.

کتاب حاضر توسط نشر تازه «مهر ویستا» و با ترجمه خسرو کلانتری روانه بازار شده است. این کتاب شامل ۶ فصل و یک مقدمه است که با رویکردی تخصصی و دقیق به تبیین ابعاد گوناگون این ماجرا پرداخته و دانشجویان حوزه اقتصاد و سیاست و همچنین علاقمندان و پژوهشگران این حوزه ها به عنوان طیف اصلی مخاطبان این کتاب سودمند می توانند از بحث های تحلیلی کتاب در این زمینه بهره گیرند.
این کتاب می کوشد با تبیین تاریخی تکامل سرمایه داری جهانی، از تکوین انحصارهای چند قطبی تا ایعاد مختلف بحران کنونی اقتصاد جهانی ، از کشورهای سرمایه داری پیشرفته تا اقتصادهای نوظهور و به سرمایه داری دولتی در چین را در ببر می پیرد.
از دهه هفتاد تا امروز، انحصارات اقتصادی به دنبال کاهش سود آوری سرمایه گذاری در تولید، به سوداگری مالی روی آورده اند.
ایجاد رو بنای عظیم مالی استوار بر زیر بنای درگیر رکود ممتد به حباب های مالی متعددی انجامید که ترکیدن یکی سلسله وار ترکیدن دیگر حباب ها را به دنبال داشته است.

بدین سان، نتیجه ترکیدن آخرین آنها در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ بحرانی فراگیر را به دنبال داشت. چنان که اگر کمک های تریلیون دلاری دولت ها از جیب مالیات دهندگانشان (یعنی مردم) نبود.

انحصارهای چند ملیتی، تحت نظام تجارت آزاد – که حرکت سرمایه را آزاد ولی به انحای مختلف بر سر حرکت نیروی کار سدها و موانعی ایجاد کرده است – در جهان جستجوی سرمایه گذاری سود آرور، به صدور سرمایه به کشورهای جنوبی جهان پرداختند.

تا ضمن اجتناب از قوانین کار، یعنی دست آورد سالیان مبارزه کارگری در کشورهای شمالی جهان، کارگران جنوبی جهان را در غیر انسانی ترین شرایط کار مورد بهره کشی قرار دهند.

انتشارات مهر ویستا اگر چه نشری تازه کار به شمار می رود اما با انتشار کتابهای در خور اعتنا در حوزه علوم انسانی، علوم اقتصادی و ... شروعی امیدوارکننده در حوزه نشر داشته است.


کد مطلب: 227309

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcaw0nuo49nue1.k5k4.html?227309

الف
  http://alef.ir