چگونه با همسرمان مذاکره کنیم؟
18 آذر 1395 ساعت 11:42
یک روانشناس گفت: ندانستن راهکارهای گفتوگوی سالم در اختلافات خانوادگی در طولانیمدت به طلاق عاطفی و رسمی منتج میشود.
لیلا بابامرادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در همه زندگیهای زن و شوهری، اختلافاتی از کوچک تا بزرگ وجود دارد که متاسفانه برخی از این اختلافات، هر چند کوچک میتواند به طلاق ختم شود. این در حالی است که گاهی میتوان با بهرهگیری از راهکارهای ساده، پلههای ترقی در روابط زناشویی را یکی پس از دیگری طی کرد و محیط خانه را از شر دعوا، ناهنجاری و ناملایماتی پاک کرد. این مسئول با تاکید بر اینکه گاهی میتوان با راهکارهایی به راحتی آب خوردن، خانواده را از نابودی نجات داد، ادامه داد: در واقع مشاجره، دلخوری، رنجش، شکایت و مشاجره در روابط زناشویی امری عادی است و نمیتوان از آن فرار کرد.
ولی آنچه اهمیت دارد، چگونگی عبور از نابسامانیها و نیل به آرامش باطنی است؛ به عبارتی اینکه زن و شوهر چگونه و با چه نحوی، اختلاف نظرهای خود را عنوان میکنند از طلاییترین نکات یک زندگی آرام و موفق است. وی افزود: بهتر است که پیش از بیان دلخوری به همسر، ابتدا همه ماجرا را روی کاغذ بنویسیم؛ چراکه نوشتن باعث آرامش نسبی میشود و فرد میتواند سهم خود از دلخوری پیش آمده را مشخص کند.
همچنین با یادآوری ماجرا، به علتهای آن واقف میشویم. علاوه بر این، باید پیش از صحبت با همسر خود را جای او بگذاریم و قبل از عنوان کردن موضوع، هرگز دیگران را در جریان قرار ندهیم؛ چراکه ممکن است بدون توجه به علت موضوع، پیشداوری و قضاوت کنند. بابامرادی خاطرنشان کرد: در ابتدای گفتوگو با همسر باید تاکید کنیم که قصد ما از مطرح کردن رنجش، نیل به حسن تفاهم است.
بنابراین باید سعی کنیم هنگام صحبت، به نکات مثبت و کارهای اخیر همسرمان اشاره کنیم و سعی کنیم که حتما جلوی خشم خود را بگیریم. علاوه بر این، باید تاکید کنیم که ممکن است مقصر این ماجرا خودمان باشیم و اصلا دلمان نمیخواهد که همه تقصیرها را به گردن همسرمان بیندازیم. این روانشناس همچنین با تاکید بر اینکه نباید مانع حرف زدن همسرمان شویم و باید به او هم فرصت اظهار نظر بدهیم، تصریح کرد: باید قبل از هر چیز به اشتباهات خود اشاره و از همسرمان عذرخواهی کنیم؛ در واقع صحبت کردن با زخم زبان، کنایه و گلایههای پی در پی نه تنها کاری از پیش نمیبرد، بلکه میتواند محیط گفتوگو را تلختر و روابط را شکنندهتر کند.
وی تاکید کرد: نوع صحبت همسرمان میتواند تاثیر شگرفی در روند زندگی زناشویی داشته باشد. این در حالی است که عصبانیت در هنگام مذاکره ما را فردی بیمنطق و بیانصاف جلوه میدهد و مانعی بر سر راه نیل به خواستههایمان میسازد. همچنین ما باید به طرف مقابلمان اجازه دهیم که انرژی منفی خود را تخلیه کند و به آرامش برسد؛ به عبارتی همه مذاکرات زن و مرد باید در فضایی آرام انجام شود.
کد مطلب: 422041
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcayuny649nuw1.k5k4.html?422041