واکنش ها به اقدام جنجالی و نژادپرستانه دونالد ترامپ

9 بهمن 1395 ساعت 20:49


 درباره ایجاد محدودیت سفر به آمریکاخبرگزاری رویترز نوشت: اعراب و ایرانی‌ها محدودیت های ایجاد شده برای سفر به آمریکا را توهین‌آمیز دانستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ واکنشها به فرمان اجرایی رئیس جمهور آمریکا درباره ایجاد محدودیت سفر به  این کشور ادامه دارد.

نخست‌وزیر انگلیس: آمریکا مسئول سیاست خود درباره آوارگان است
پایگاه اینترنتی ایندیپندنت گزارش داد: تراز می نخست وزیر انگلیس حاضر نشد تصمیم ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص منع ورود مهاجران و آوارگان هفت کشور مسلمان را به آمریکا محکوم کند. ترزا می نخست‌وزیر انگلیس گفت آمریکا مسئول سیاست خود درباره آوارگان است.

نخست وزیر ترکیه: با دیوار کشیدن، بحران آوارگان حل نمی شود
خبرگزاری فرانسه از آنکارا گزارش داد: بینعالی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه روز شنبه در اظهاراتی، با اشاره به تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا به کشیدن دیوار در مرز مکزیک گفت "بحران آوارگان با دیوار کشیدن حل نمی شود."

نیویورک تایمز: طرح ترامپ درباره ممنوعیت ورود مهاجران غیرقانونی است
رورنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم دیوید بیر، قانون منع ویزا به مهاجرین از 7 کشور مسلمان خلاف قانون است چرا که در بیش از 50 سال پیش کنگره تبعیض قائل شدن برای مهاجران بر مبنای ملیت‌شان را ممنوع اعلام کرده است. 

ترامپ ظاهرا قصد به برقراری قوانین جدیدی همانند محدودیت هایی که در گذشته و بر چینی ها و ژاپنی ها اعمال می شد- که از قرن 19 آغاز شد و تا سال 1965 ادا مه داشت-،دارد. اشکال این مطلب در آنجاست که در ذیل متن این قانون مصوب موکدا اشاره شده که هرگونه نقض و یا تلاش برای بازگردادن نظام قبلی محدودیت ها ممنوع است.

این مقاله در ادامه خاطر نشان کرد با این حال این امکان برای رئیس جمهور تنها برای منع ورود یا خروج کسانی وجود دارد که به تشخیص او برای امنیت کشور خطر داشته باشد ولی به هیچ عنوان نمی توان آنرا برمبنای کلی نژاد یا جنسیت طبقه بندی کرد.

در پایان، این مقاله یادآور برخی تناقضات می شود که در دوره اوباما دادگاه تجدید نظر تگزاس از فرمان وی برای جلوگیری از اخراج 4 میلیون مهاجر غیر قانونی -به دلیل آنکه نقض قانون اساسی به شمار می آمد- امتناع کرد، اما اکنون آقای ترامپ در حال جلب حمایت برخی قضات برای دور زدن قانون 1965 کنگره است.

رویترز: اعراب و ایرانی‌ها محدودیت‌های سفر به آمریکا را توهین‌آمیز دانستند
خبرگزاری رویترز در گزارشی از قاهره و بغداد نوشت: اعراب و ایرانی هایی که قصد سفر به آمریکا را دارند روز شنبه ممنوعیت های سفر جدید آمریکا را اقدامی توهین آمیز و تبعیض آمیز نامیدند. این اعتراض آنها پس از جلوگیری از ورود پنج عراقی و یک یمنی به هواپیمایی در قاهره مطرح شد که قصد عزیمت به نیویورک را داشت.

کشورهایی که اکثریت جمعیت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند هدف این محدودیت های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار گرفته اند.
نجید حیدری از مدیران یک شرکت نفتی در یمن که تابعیت یمنی - آمریکایی دارد یک روز پس از دستور ترامپ درخصوص ممنوعیت چهار ماهه ورود مهاجران به همراه اتباع سوریه و شش کشور دیگر که اکثریت جمعیت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند، در مصاحبه با رویترز گفت:« این اقدام عادلانه نیست و نمی توان گروه عظیمی از اعراب و مسلمانان را تروریست های احتمالی در نظر گرفت.»

وی افزود:« این یک تصمیم وحشتناک و احمقانه است که بیش از ما یا هر فرد دیگری، به مردم آمریکا لطمه خواهد زد زیرا نشان می دهد این رئیس جمهور نمی تواند مردم، سیاست و روابط جهانی را مدیریت کند.»
ترامپ روز جمعه با امضا دستوری اجرایی ، ممنوعیت ورود مسافران از ایران ، عراق ، لیبی ، سومالی ، سودان ، سوریه و یمن را برای مدت دست‌کم 90 روز صادر کرد. این دستور بلافاصله به اجرا درآمد.

برخی منابع در فرودگاه قاهره گفتند پنج مسافر عراقی و یک یمنی که وارد فرودگاه قاهره شده بودند تا از آنجا به آمریکا بروند،‌ موفق نشدند وارد هواپیمایی شوند که قصد عزیمت به نیویورک را داشت.

فریبا که تابعیت ایرانی - آمریکایی دارد و ساکن نیوجرسی آمریکا است گفت والدین وی قادر نخواهند بود در سال نو ایرانی در ماه مارس به آمریکا سفر کنند.

وی افزود:« این تصمیم عادلانه نیست. گناه ما چیست؟ ما چه گناهی کرده ایم که باید به چنین محدودیتی روبرو شویم؟ ایرانی ها هرگز در اقدامات تروریستی در آمریکا دخیل نبوده اند.»

بیان عادل که از پزشکان وزارت بهداشت عراق است و برای دریافت روادید آمریکا درخواست داده است تا در سمیناری پزشکی شرکت کند گفت دانشگاهیان عراقی باید به جای آمریکا به اروپا بروند.

وی افزود:« این تصمیم ترامپ نه تنها توهینی تحقیر آمیز به ما به عنوان فردی دانشگاهی بلکه توهین به همه عراقی ها است.»

عبدالجعفر استاد دانشگاه 43 ساله در خرطوم پایتخت سودان نیز در اظهاراتی مشابه گفت:« من قصد داشتم برای تحصیل در مقطع دکتری به آمریکا بروم. این تصمیم، فاجعه است. من هیچ تمایلی برای مهاجرت به آمریکا ندارم. من فقط قصد داشتم برای ادامه تحصیل به آنجا بروم. این تصمیم ترامپ غیر منطقی است.» 

سناتور آمریکایی: ترامپ مسیری تاریک انتخاب کرده است
سناتور دموکرات، دایان فاینستاین از ایالت کالیفرنیا در واکنش به اقدامات اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد مهاجرت و آوارگان گفت، بسیار متاسفم که رئیس جمهور، این مسیر تاریک را برای کشورمان برگزیده است.

در بیانیه فاینستاین که وبسایت سنای آمریکا آنرا منتشر کرد، آمده است:« بر اساس دستور اجرایی رئیس جمهور، پناهندگان سوری صرف نظر از سطح آزاری که می بینند یا نیازی که دارند، تنها در صورتی می توانند به آمریکا بیایند که مسیحی باشند. به عقیده من،این اقدامی غیر قابل باور است.اینکه صلاحیت یک فرد به درستی بررسی شود، مسئله دیگری است. این موضوعی کاملا متفاوت است که بگوییم از آنجا که کسی از یک کشور مشخص می آید، یا به یک دین مشخص اعتقاد دارد، آن شخص نباید به این کشور دسترسی داشته باشد.

بیائید تصاویر آلان کردی کودک سه ساله سوری را که آب وی را به ساحل آورده بود و تلفات زیاد این بحران را به یاد آوریم، هیچ دلیل مشروع امنیت ملی برای ممنوع کردن ورود آوارگان وجود ندارد که بخش اعظم آنها زنان و کودکانی هستند که ترس مطلق را تجربه کرده اند. موضوع مبهوت کننده دیگر این است که خانواده های آمریکایی از ایران،سوریه، عراق، سودان، سومالی، لیبی و یمن، حتی نمی توانند از آمریکا دیدار کنند. بسیار متاسفم که رئیس جمهور این مسیر تاریک را برای کشورمان برگزیده است.»


کد مطلب: 440015

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb8gbasrhbagp.uiur.html?440015

الف
  http://alef.ir