محبیان: رفتار سرکوبگرانه از سازمان مجاهدین به پیکره اصلاحات منتقل شد
17 شهريور 1394 ساعت 14:15
یک تحلیل گرمسائل سیاسی گفت:آقای صادق خرازی چیزی را افشا نخواهد کرد زیرا خوب رفتار اصلاح طلبان رادیکال را میشناسد زمانی که وی بحث افشا را مطرح کرد به او سیگنالهایی داده شد که معنایش را خوب فهمید.
امیر محبیان موسس و دبیرکل حزب نواندیش ایران اسلامی در گفتو گو با فارس با اشاره به روند استعفای صادق خرازی از حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: نحوه رفتار پارهای از اصلاحطلبان که از آنان به عنوان اصلاحطلبان رادیکال یاد میکنیم؛ همواره محل بحث بوده است.
*تهاجم به منتقدان درونی از روشهای«استالینیستی» بود
این استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: تهاجم به منتقدان درونی، برچسب زدن و ایزوله کردن آنان را اگر ریشهیابی کنیم عمدتاً به رفتارهای سازمانی گروههای سیاسی پیش از انقلاب اسلامی، بویژه سازمانهای چپ برمیگردد که بعضاً با روشهای «استالینیستی» در صدد یکپارچه سازی سازمان و بستن هر رخنه امنیتی از منظر خود بودند.
دبیرکل حزب نواندیش ایران اسلامی ادامه داد: آنها هر چند در سالهای آخر پیش از انقلاب اسلامی به دلیل انتقادات شدید تز «سانترالیسم دموکراتیک» را مطرح کرده بودند ولی در واقع هر انتقادی که «اتوریته» مرکزیت را زیر سئوال میبرد سریعاً از طریق برچسب زدن و ایزوله سازی زیر فشار قرار میگرفت و اگر فرد منتقد تسلیم نمیشد؛ هدف حذف شخصیتی و حتی فیزیکی قرار میگرفت.
*رفتار سرکوبگرانه از سازمان مجاهدین به پیکره اصلاحات منتقل شد
وی خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ادامه رفتارهای سرکوب گرایانه تشکیلاتی در بین سازمانهای چریکی به بدنه سیاسی در فضای آزاد منتقل شد و هر چند این سازمانها به ظاهر کوشیدند که رویهای دموکراتیک تحت عنوان جنبش یا تشکلهای دیگر به عنان لایه خارجی ایجاد کنند ولی عملاً بدلیل هویتیابی غیر دموکراتیک و سطح تحمل پایین رهبران این مدل رفتاری بر سایر گروهها تاثیر گذاشت و در جریان اصلاحات این مدل رفتاری از طریق سازمان مجاهدین انقلاب به پیکره انتقال یافت.
محبیان با بیان اینکه سازمان مجاهدین تشکیلاتی بسته بود که به غیرخودیها نگرش امنیتی داشت و آنان را عمدتاً مسیر احتمالی رخنه رقیب میدانست ادامه داد: تسلط تشکیلاتی به محوریت سازمان مجاهدین انقلاب در جریان اصلاحات انجامید و متاسفانه موجب سلطه هژمونیک آنها به صورت خاص در حوزه رفتاری شد.
*شعارهای اصلاح طلبان بعد از ۸۴ ظاهراً دموکراتیکتر شد
وی تاکید کرد: احزابی چون حزب مشارکت هم که قصد داشت با خصلتهای دموکراتیک شکل بگیرد؛ به دلیل تاثیرگذاری سازمان مجاهدین و نیز عضویت چهرههای امنیتی سابق عملاً بجای رویکرد باز گرفتار آفتهای رفتاری مذکور شد.
مدیرعامل خبرگزاری آریا در ادامه به شکست جریاناصلاحات در سال ۸۴ اشاره کرد و افزود: جریان اصلاحات در سال ۸۴ با وجود شکست سیاسی، بر شعارها و نمایش های دموکراتیکش افزوده شد ولی عملا هسته مرکزی شروع به بسته تر شدن کرد.در جریان وقایع ۸۸ اثرات این رفتار را عملا مشاهده کردیم.
وی ادامه داد: اصلاحطلبان با خصلت جریان چپ سابق و ظاهراً دموکراتیک شده آشنا هستند و اینگونه هجمهها به خرازی عجیب نیست.
*خرازی با رفتار اصلاحطلبان رادیکال آشنا است
محبیان همچنین درباره کمپینهایی که با عنوان «خرازی افشا کن» راهاندازی شده است تصریح کرد: آقای خرازی چیزی را افشا نخواهد کرد زیرا خوب رفتار اصلاح طلبان رادیکال را میشناسد.
وی درپایان خاطرنشان کرد: زمانی که خرازی بحث افشا را مطرح کرد به وی سیگنالهایی داده شد که معنایش را خوب فهمید، ضمن آن که بعید میدانم آنچه که خرازی میداند دور از چشم سیستم امنیتی کشور بوده باشد.
پس از آنکه صادق خرازی، رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با یک هفته نامه از وجود ارتباط بین برخی اصلاح طلبان با کشورهای خارجی دشمن خبر داد، اتهامات سنگینی از سوی چند تن از چهرههای رادیکال اصلاح طلب علیه او مطرح گردید. این اتهامات که به نوعی شخصیت فردی و حقیقی خرازی را نشانه رفته بود فضای سنگینی علیه او ایجاد کرد و به گونهای که وی در نهایت مجبور به استعفا از ریاست شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان شد.
برپایه این خبر استعفای صادق خرازی در جلسه پنجم شهریوماه شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان مورد بررسی قرار گرفت و از سوی شورای مرکزی با مخالفت روبرو شد.
کد مطلب: 293695
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcb9fb5srhb90p.uiur.html?293695