نیویورک تایمز: اردوغان در پی بازیابی امپراطوری عثمانی است

13 آبان 1395 ساعت 8:39


روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی به رویکرد تهاجمی رجب طیب اردوغان پس از کودتای نافرجام در ترکیه پرداخت و این پزسش را مطرح کرد که آیا دموکراسی ترکیه می تواند جلو زیاده‌خواهی اردوغان را بگیرد.

به گزارش میزان، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی به رویکرد تهاجمی اردوغان پس از کودتای نافرجام در سیاست داخلی و خارجی پرداخت و اینکه آیا دموکراسی ترکیه می تواند جلو زیاده‌خواهی اردوغان را بگیرد.

نویسنده این مطلب در آغاز می‌نویسد الگوی رفتاری اردوغان پس از کودتا از یک الگوی قدیمی و آشنا پیروی می کند به این صورت که کودتا بهانه‌ای می شود برای نابودی دشمنان واقعی و خیالی، دولتمردی که ادعا می کند در مقابل یورش دشمنان خارجی ایستادگی می‌کند، خواستار بازگشت به قلمروهای پیشین شده و رسانه‌های جمعی را سرکوب می کند.
 
«نیویورک تایمز» ضمن اشاره به اقدامات پساکودتای اردوغان از قبیل اخراج بیش از صدهزار نفر از مشاغل مختلف دولتی، بازداشت و زندانی کردن بیش از 35 هزار نفر، تعطیل کردن 130 رسانه و افزایش فشار به منتقدان داخلی می‌نویسد: این پاکسازی وسیع در داخل ترکیه همراه با سخنان تحریک‌آمیز اردوغان درباره قلمروهای ازدست‌رفته امپراطوری عثمانی نگران‌کننده است.

نویسنده در ادامه می ‌افزاید اصرار ترکیه بر حضور در عملیات آزادسازی موصل موجب دامن زدن به اختلافات فرقه‌ای و مذهبی در منطقه می شود.

وی با اشاره به اینکه اردوغان بارها به صورت رسمی اعلام کرده که خواهان تغییر سیستم حکومتی ترکیه از پارلمانی به ریاست‌جمهوری است تا اختیارات ریاست‌جمهوری افزایش یابد ادامه می دهد که آمریکا و کشورهای آمریکایی به شدت نگران هستند که اردوغان به کل از مسیر اولیه خود در سال 2003 که برای نخستین بار نخست‌وزیر ترکیه شد فاصله گرفته است.

«نیویورک تایمز» در پایان می‌نویسد : کشورهای اروپایی و آمریکا خیلی روشن بارها به اردوغان هشدار داده اند که پاکسازی های گسترده در ترکیه موجب آشفتگی اقتصادی و فضای کسب و کار در این کشور می شود و نحوه مقابله او با کودتای نافرجام باید براساس سنت های ترکیه مبنی بر آزادی بیان و ضداقتدارگرایی و در راستای بازسازی اعتماد جمعی مردم ترکیه باشد، اما سوال اصلی این است که آیا اردوغان به این هشدارها گوش خواهد کرد؟


کد مطلب: 409885

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcbw9basrhbgwp.uiur.html?409885

الف
  http://alef.ir