فارین پالیسی: ایالات متحده درگیر جنگ با شیاطین در کشور خود است

2 شهريور 1396 ساعت 7:55


تارنمای فارین پالیسی در گزارشی به بررسی رخدادهای تروریستی اخیر آمریکا پرداخته وبراین باور است با توجه به اینکه عوامل این رویدادها طرفداران برتری نژاد سفید بودند، آمریکا با تهدیدهای داخلی بسیارخطرناکی روبرو است.

به گزارش ایرنا، در این تحلیل که به قلم 'کیم قتاس'خبرنگار بی بی سی در اموربین الملل و همچنین از نویسندگان بخش سیاسی مرکز 'وودرو ویلسون' نگاشته شده، آمده است: همانطور که جهان عرب با جهادی ها مبارزه می کند، ایالات متحده هم درگیر جنگ با شیاطین در کشور خود است.این تارنما افزود:

به تازگی در اواسط ماه اوت، مردی در شهر اوکلاهما در تلاش برای انفجار حدود 1000 پوند مواد منفجره در مرکز شهر دستگیر شد. او امیدوار بود که با این حمله، دولت را فلج کند و یک انقلاب آغاز کند. در اواخر ماه اکتبر، سه نفر دیگر در کانزاس برای طرح بمب گذاری یک مجتمع مسکونی و مسجد با استفاده از چهار ماشین جاسازی شده با مواد منفجره، دستگیر شدند.

در این روزهای پرهرج و مرج، جایی که تروریست ها به دنبال ایجاد ترس از اورلاندو تا پاریس، و در حال حاضر بارسلون هستند، انتظار دارید که پوشش لحظه به لحظه اخبار تلویزیون این توطئه های پلید را ببینید. کارشناسان امر تروریسم هم قادرند با بررسی تمام زوایای مواد منفجره استفاده شده، به مشخصات مهاجمان و نحوه انجام فعالیت های ترویستی ودلایل افراط گرایی آنها پی ببرند.

هرچند دو حادثه اخیر در رسانه های ایالات متحده تحت پوشش قرارنگرفت ودراین میان اگر از هر عرب- آمریکایی یا مسلمان آمریکایی در آمریکا بپرسید چرا این رویدادها آنجور که باید رسانه ای نشد آنها به طور قطع پاسخ خواهند داد؛ زیرا مهاجمان سفید پوست بوده اند.

چرا این تهدید رو به رشد همانند حملات انجام شده توسط جهادگران اسلامی یا مسلمان های افراطی پوشش داده نشد؟ پاسخ همان چیزی است که هر جامعه ای با آن مبارزه می کند؛ این بررسی ها می تواند به ایجاد ترس و دلهره منجر شود.

این خبرها چندان رسانه ای نشد چرا که به شکست منجر می شود، بنابراین منطقی نبود که پوشش خبری داده شود. در این میان پلیس فدرال نیز هشدار داده است که گروههای سوپرمایستی (طرفداران برتری نژاد سفید) پس ازحملات یازدهم سپتامبر حملات بیشتری را نسبت به گروه های افراط گرای خارجی انجام داده اند و احتمالا این حملات در آینده بیشتر هم خواهد شد.

این حملات به طورمرتب رخ می دهد وبه سختی توجه رسانه ها را به خود جلب می کند. هنگامی که یک مسجد در بلومینگتون مینه سوتا، در 5 آگوست با یک بمب دست ساز، منفجر شد، همه سکوت اختیار کردند. هنگامی که یک مرد هندی در ماه فوریه در یک 'بار' در یکی از شهرهای ایالت کانزاس، توسط یک مرد سفید پوست که فریاد می زد: ' از کشور من برو بیرون'، به ضرب گلوله کشته شد، من تلاش کردم تا هر پوشش خبری این حادثه را در تلویزیون های آمریکا پیدا کنم، اما موفق نشدم و در این میان 'بی بی سی' یکی از معدود رسانه هایی بود که این ماجرا را پوشش داد.

مردم ترجیح می دهند فکر کنند که مایه شر و نفرت از خارج از کشور می آید، نه داخل. ملی گراهای های سفیدپوست و افراد معتقد به برتری نژاد سفید (سوپرمایسیست ها) به عنوان اشخاصی از سر کنجکاوی و یا حتی به نوشته بسیاری از مجله های شناخته شده آمریکایی مانند 'مادرجونز'افراد با طبقه اجتماعی بالا شناخته می شوند.این طرزفکر بسیارساده تر است تا بخواهیم باور کنیم تهدید واقعی برای آمریکا و مردم آمریکا از داخل کشور می آید.

هفته گذشته، بدون هیچ گونه اختلاف سلیقه ای میان لیبرالها یا محافظه کاران از فاکس نیوز تا ام اس ان بی سی رویکرد مشابهی در پیش گرفته شد. این استاندارد دوگانه در پوشش رسانه ها و گفتمان سیاسی، که همچنین اسلام هراسی را شدت می دهد، پس از حادثه 'شارلوتزویل' در ویرجینیا، توجه بیشتری را به خود جلب کرد، یک خودرو با هجوم به سوی جمعیت، یک زن را کشت و مردان سفید پوستی هم بودند که شعار می دادند: 'اجازه نمی دهیم یهودیان جای ما را بگیرند'.

پذیرش این حقیقت بسیار سخت است اما باید بدانیم کسانی که مرتکب اعمال تروریستی می شوند در واقع محصول جوامع شان هستند، حتی اگر اقلیت باشند. آنها نتیجۀ مسائل حل نشده و مشکلات عمیقی هستند که بدون پیدا کردن راه حل، رها شده اند.

جوامع عرب مدت هاست با گفتگو تلاش می کنند تا اینگونه مشکلات را برطرف کنند. زمانی که ستیزه جویان در سال 2003 حملات تروریستی را در عربستان سعودی مرتکب شدند، پادشاهی سعودی اذعان داشت که تفسیر نادرست برخی اشخاص از اسلام، راه را برای افراطی گرایی باز کرده است. ظهور داعش بار دیگر بحث و گفتگو درباره آموزه های مذهبی غیرمتعارف که توسط روحانیون افراط گرا تبلیغ می شود را بر سر زبان ها انداخت. درحال حاضر سخنرانی های نفرت انگیز وفرقه گرایانه که توسط برخی روحانیون حمایت می شود، به طور گسترده ای توسط پادشاهی عربستان نهی می شود.

درایالات متحده، جمهوریخواهان طی مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری سال 2016، دمکراتها را به اتهام استفاده نکردن از کلمات «تروریسم اسلامی رادیکال» برای توصیف جنایات داعش و دیگر جهادی ها، مورد سرزنش قرار دادند. ظاهرا دونالد ترامپ پس از حادثه 'شارلوتزویل'مجبور به محکوم کردن نازیها و 'کوکلاکس کلان' (سازمان‌های همبسته‌ای در ایالات متحده آمریکا در گذشته و امروز می‌باشد که پشتیبان برتری نژاد سفید، یهود ستیزی، نژاد گرایی، ضدیت با آئین کاتولیک، بومی‌گرایی و نفرت نژادی هستند) شد، اما در توئیتی دیگر ضمن محکوم کردن حملات بارسلونا فرصت را غنیمت شمرد و بر وجود تهدید از جانب اسلام گرایی افراطی نیز تاکید کرد. مسلما دمکرات ها و بسیاری از افراد دیگرمی داننداستفاده ازواژه های نفرت انگیز که می تواند جمعیت 1.8 میلیارد مسلمان در دنیا را که به دلیل وجود اقلیت افراط گرا، محکوم شده اند، را به خطر بیاندازد.

کارشناسان منطقه ای که من با آنها گفتگو داشته ام نیز با اصطلاح 'تروریسم اسلامی رادیکال' مخالف هستند و پیشنهاد می کنند به جای آن از اصطلاح 'اسلامگرایان جهادی' استفاده شود. 'حسن حسن'، نویسنده کتاب در مورد داعش و 'نادیا اویدت' استاد دانشگاه در رشته تفکر اسلامی، توصیه می کنند که بهترین راهبرد این است که به این واقعیت بپردازیم که چگونه داعش با الهام گرفتن از آموزه هایی که در تمام سرزمین های اسلامی رایج است، دست به جنایات خوفناک زد در غیر این صورت نمی توانیم به دنیا نشان دهیم که چگونه این آموزه های اسلامی توسط داعش به انحراف کشیده شده اند.

حال موضوع اصلی این است که چرا برتری نژاد سفید و خشونت های افراد معتقد به برتری نژاد سفید باید وجود داشته باشد. مهم است بدانیم که این شیوع خشونت، محصول بی عدالتی عمیق درجامعه آمریکا است؛ وجود استاندارد دوگانه در زندگی آمریکایی ها چیزی است که وهم انگیز می باشد؛ 'تامر رایس' یک پسر 12 ساله آمریکایی به دلیل داشتن تفنگ اسباب بازی به ضرب گلوله پلیس کشته می شود درحالی که سفیدپوستان مسلح می توانند در شارلوتزویل بدون هیچ مانعی در خیابان راه بیفتند و جنایت مرتکب شوند. 'مک آلیف' فرماندار ویرجینیا از پلیس به دلیل عدم توانایی در توقف خونریزی، به شدت انتقاد کرد؛ وی گفت: انتقاد از این حرکت نژادپرستانه کافی نیست، شما شاهد بودید که آنها مانند یک ارتش در خیابان ها به راه افتادند و شعارهای نژادپرستانه می دادند.

وی افزود: همه مردم آمریکا این چنین نیستند و نمی توان عملکرد یک اقلیت را به همه آمریکا نسبت داد.

فرماندار ویرجینیا همچنین گفت: ایالات متحده هم دراین شرارت سهیم است وبه اندازه کافی برای رهایی از احساس استثمارگری تلاش نکرده است. آمریکا به عنوان یک کشور درخشان بر روی قله ای که در پی پیشرفت است، هنوز جذابیت و الهام بخش بسیاری از مردم در سراسر جهان است؛ بله، بسیاری با صدای بلند نژادپرستانه، نفرت و تعصب را فریاد زدند، اما 67 درصد از جمهوریخواهان نیز تایید کردند که چگونه ترامپ به رویداد شارلوتزویل پاسخ داد.

در پاسخ به این حوادث، شاید بعضی از این موارد میان اعراب هم وجود داشته باشد. اما درک این موضوع که آمریکا همیشه درباره حقوق مدنی، دمکراسی و آزادی سخنرانی می کند و خود توانایی برخورد با این گونه شرایط را ندارد در تناقض است.

هنگامی که ریچارد اسپنسر، یک سفیدپوست طرفدار برتری نژاد سفید، تنها چند روز پس از پیروزی ترامپ در خیابان منتهی به کاخ سفید یک سخنرانی برگزار کرد و طی آن طرفداران او دست خود را به نشانه سلام نازی بالا بردند، یک مقام عربستان سعودی در توئیترش نوشت:'ما باید درباره مشکل افراط گرایی در آمریکا با آنها صحبت کنیم'.

حال این شرایط حاکم بر آمریکا در مورد اینکه چرا بسیاری از مردان سفید پوست احساس خشم و بی عدالتی می کنند، قطعا به گوش همه رسیده است. 'جیم شوتو' در CNN نوشت که جهادی ها و ملی گراهای طرفدار نژاد سفید هر دو به دنبال جستجو برای هویت و سرسپرده یک جریان بیمار بوده اند که در نهایت منجر به جا گذاشتن انبوهی از قربانیان شده اند. اما این در حالی است که دولت ترامپ تمام تلاش خود را بر روی مقابله با افراط گرایی و تنها بر روی جهادی ها متمرکز کرده و از کمک های مالی به بنیاد هایی همچون 'لایف افتر هیت' Life After Hate، گروهی که برای نابود کردن 'نئو نازی ها' تلاش می کردند، را قطع کرده است.

تمرکزدولت ایالات متحده برروی جهادی ها نه تنها منجربه اسلام هراسی می شودبلکه به مردم اجازه می دهد که تهدید تروریسم داخلی از طریق سوء قصد های سفید پوستان نادیده گرفته شود. اما نفرت، نفرت است، در هر کجا که بروز کند.

'آنتونیوگوترش' دبیرکل سازمان ملل متحد به تازگی در توئیترش نوشته است: 'نژاد پرستی، بیگانه هراسی، یهودی ستیزی و اسلام هراسی، راه هایی برای مسموم کردن جوامع ما هستند.' 'ما باید علیه آنها ایستادگی کنیم، هر زمان، در هر کجا.'

حال زمان آن رسیده است این واقعیت را بپذیریم که هیچ جامعه ای بدون بدی و شرارت وجود ندارد و تهدید رو به جلویی که امروز ایالات متحده را در معرض خطر قرار داده ممکن است از بطن جامعه باشد نه از خارج آن.

'فارین پالیسی' یا «سیاست خارجی» نام نشریه خبری سیاسی-اقتصادی است که بنیان‌گذاران آن' ساموئل هانتینگتون' و 'وارن منشل' می‌باشند که آن را در سال 1970 تاسیس کردند. محتوای اخبار و گزارش های این تارنما بر امور جهانی، حوادث جاری و سیاست داخلی و بین المللی متمرکز است. 'موشه نعیم' از سال 2000 تا 2010 سردبیر آن بود. در سال 2008 شرکت واشنگتن پست متعلق به هلدینگ گراهام آنرا خریداری کرد، و از سال 2010 سوزان گلاسر سردبیر آن شد.


کد مطلب: 504835

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc10qpp2bqx48.ala2.html?504835

الف
  http://alef.ir