مدیر مسئول سایت الف در گفت‌وگو با تسنیم تاکید کرد

لزوم پیگیری اقدام غیرقانونی وزارت کار از دیوان عدالت اداری

8 دی 1395 ساعت 16:35


بیژن مقدم مدیر‌مسئول سایت الف گفت: طبق آیین‌نامه چگونگی تشکیل و نحوه عملکرد انجمنهای صنفی، ثبت دو تشکل همگن (انجمن صنفی یا کانون) در یک حرفه یا صنعت، در حوزه فعالیت جغرافیایی مشترک مجاز نیست و این تخلف باید از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری شود.



بیژن مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ درباره اقدام غیرقانونی اخیر صورت گرفته در برگزاری نشست مجمع موسسان و انتخابات به اسم انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران اظهار کرد: از زمانیکه دولت آقای روحانی روی کار آمد، فشارهایی به وزارت کار برای احیای انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران ایران وارد شد.

مدیر‌مسئول سایت الف افزود: در همین راستا وعده‌هایی هم دادند که انجمن صنفی منحله را احیا می‌کنیم در حالیکه انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران بر اساس کوتاهیهای هیئت مدیره و تخلفاتش منحل شد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی هیئت مدیره یک انجمن صنفی نتواند براساس اساسنامه‌ خود، مجامع عمومی را برگزار کند و علاوه بر آن مرتکب تخلف هم شود، طبق اساسنامه و قوانین منحل می‌شود.

این پیشکسوت مطبوعاتی با بیان اینکه تخلفات انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران به اندازه‌ای بود که نتوانستند مسیر احیای آن را پی بگیرند، متذکر شد: لذا مسیر میانبری را انتخاب کردند و مجوز فعالیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران را گرفتند در حالیکه این مجوز پیش از این صادر شده و همچنان نیز معتبر است.

مقدم به ماده 15 «آیین‌نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمنهای صنفی و کانونهای مربوط» اشاره کرد و گفت: این ماده به صراحت می‌گوید که ثبت دو تشکل همگن (انجمن صنفی یا کانون) در یک حرفه یا صنعت، در حوزه فعالیت جغرافیایی مشترک مجاز نیست.

وی افزود: طبق تبصره یک این ماده، چنانچه در یک حوزه جغرافیایی یا در سطح یک حرفه یا صنعت، انجمن صنفی تأسیس شده باشد، تشکیل انجمن صنفی دیگری در بخشی از حوزه فعالیت آن یا در سطح تخصصی‌تر از حرفه یا صنعت مذکور مشروط بر حصول نصاب لازم مجاز است و نمایندگی اعضا در حوزه یا نوع فعالیت مربوط را برعهده خواهد داشت.

مدیر‌مسئول سایت الف با بیان اینکه در هیچ صنفی شاهد فعالیت دو انجمن صنفی با یک اسم و رسالت واحد نیستیم، تصریح کرد: صدور مجوز اخیر از سوی وزارت کار برای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران کاری غیرقانونی است و خیلی جالب است که وزارت کار به این تخلف قانونی، بی‌توجه بوده است.

مقدم تصریح کرد: با توجه به اینکه موضوع پیش آمده در ارتباط با حقوق تشکلهاست باید موضوع را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری کرد.

به گزارش تسنیم، در پی فشار و لابیهای گسترده چهره‌های سیاسی انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران و اقدامات غیرقانونی متعدد این افراد برای بازگشایی انجمن منحله با پوسته‌ای جدید، روز پنجشنبه هفته گذشته با حضور برخی افراد با گرایشات خاص فکری و سیاسی و با حضور تعداد معدود از فعالان این حوزه، نشستی به‌اسم مجمع مؤسسان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران برگزار شد و با وجود صراحت «قانون کار» مبنی بر غیرقانونی بودن تشکیل چنین مجمعی در صورت وجود انجمن صنفی قانونی با همین نام، این چهره‌ها تلاش خود برای تشکل این انجمن را به کار بستند.

این چهره‌ها از طریق همفکران و سرشاخه‌های خود در مناصب دولتی، این بار با اعمال فشار و هجمه گسترده به وزارت کار، روز دوم دی ماه جاری در نهایت اسامی هفت نفر را به‌عنوان اعضای منتخب و هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران معرفی کردند.

این افراد در حالی اقدام به برگزاری نشست اخیر خود کردند که بر اساس ماده 131 قانون کار و ماده 15 امکان ثبت دو انجمن در یک صنف واحد در یک جغرافیا وجود ندارد و در حال حاضر با توجه به اینکه «انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران» همچنین «انجمن صنفی خبرنگاران تهران» از سال 90 با برگزاری انتخابات رسمی و قانونی، تأسیس شده و مشغول به فعالیت است، این اقدام اخیر با همراهی و همداستانی چهره‌های سیاسی و مسئله‌دار انجمن منحله روزنامه‌نگاران، از هیچ محمل و تکیه‌گاه قانونی برخوردار نیست.


کد مطلب: 429235

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcc1oq0p2bqii8.ala2.html?429235

الف
  http://alef.ir