مبارزه با ابرمیکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک با شیر مادر

30 مرداد 1396 ساعت 13:37


با ظهور ابرمیکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، فشار بر روی دانشمندان برای توسعه مولکول‌ها، مواد و روش‌های جدید و جلوگیری از بازگشت به دوران تاریکی پزشکی که در آن حتی ابتدایی‌ترین عفونت‌ها کشنده بود،بیشتر شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، محققان دانشگاه وندربیلت در حال حاضر موفق به توسعه طبقه‌بندی جدیدی از آنتی بیوتیک از جایی شده‌اند که تاکنون به آن توجهی نشده است.

مدت‌ها است که باور عمومی بر این است که تغذیه با شیر مادر بخش مهمی از رشد سالم بوده، زیرا شیر مادر ترکیبی از پروتئین، چربی و قندهای مغذی را فراهم می کند. اما این فقط در مورد تغذیه صدق نمی‌کند و از آنجا که سیستم ایمنی نابالغ نوزادان آنها را در برابر آلودگی به عفونت آسیب‌پذیر می‌کند، شیر مادر همچنین عملکرد ایمنی مادر را با فرزند خود به اشتراک می‌گذارد.

تاکنون بیشتر به نظر می‌رسید که این خواص ضد باکتری از پروتئین شیر تهیه می‌شد، اما تیم دانشگاه وندربیلت تصمیم به بررسی این موضوع گرفتند که آیا قندها نیز در آن نقشی دارند یا خیر.

"استیون تاونسند"، مدیر این پژوهش جدید می‌گوید: "طی قرون گذشته، محققان حوزه شیمی معتقد بوده‌اند که پروتئین‌ها نقش مهمتری داشته و قندها از نظر اهمیت بعد از آن‌ها قرار دارند." وی افزود: با وجود اینکه اطلاعاتی در پس این تفکر وجود ندارد، اکثر مردم بر این باور هستند. مردم