۳۱ تن میوه قاچاق امحاء شد/ راهی جز دفن نیست؟/ / سازمان حفظ نباتات: میوه‌ها شپشک داشتند

بخش اقتصادی الف، 19 اسفند 94

19 اسفند 1394 ساعت 14:31


صبح امروز با حضور مسئولان سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و برخی مسئولان وزارت کشاورزی ۳۱ تن میوه قاچاق که در حدود ۱۰ روز اخیر کشف شده بود، امحاء شد.

حجم بیشتر میوه‌های قاچاق کشف شده شامل نارگیل شیلی، سیب فرانسوی، دراگون( ملقب به میوه اژدها) که بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است، پوملو یا گریپ‌فروت چینی، نارنگی پاکستانی، آلوی زرد و قرمز، بلوط و تمبرهندی می‌شود.

بنا بر اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، بیش از ۹۰ درصد میوه های قاچاق کشف شده مربوط به شهر تهران بود که صبح امروز در محل انبار سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به وسیله لودر امحاء شد.

به گفته رئیس کمیسیون نظارت بر مبارزه قاچاق کالا و ارز استان تهران، این میوه‌ها از سطح میدان بزرگ میوه و تره‌بار و مغازه‌های بالای شهر که میوه‌های لوکس و بسته‌بندی شده بسیار گران به فروش می‌رسانند، جمع‌آوری شده است.

پوراحمدنژاد گفته که پاساژ‌ها و مغازه‌های بسیار لوکس بالای شهر، مراکزی هستند که حجم بالایی از میوه‌های قاچاق بسیار گران را عرضه می‌کنند چون مردم آن مناطق توان خرید این محصولات را دارند.

وی افزود:‌ برای ۴ تن دیگر از این میوه‌های کشف شده که استعلام بهداشتی و دیگر استعلام‌های آنها نیز مثبت اعلام شده است، هنوز تصمیم‌گیری نشده و فرآیند تصمیم گیری ادامه دارد.

تماشا

در این میان شاید به نظر برسد که به جای امحاء این محصولات، آنها را میان طبقات ضعیف جامعه توزیع کنیم تا احیانا سرمایه‌ای هدر نرود اما معاون سازمان حفظ نباتات به عنوان تنها مرجع تایید کننده سلامت محصولات کشاورزی اعلام کرد که اگر تنها مساله سلامت انسان مطرح بود می‌توانستیم چنین فرضیه‌ای را مطرح کنیم که پس از انجام آزمایش‌های لازم و اطمینان از سلامت محصول، آن را در میان طبقات ضعیف جامعه توزیع کنیم اما از سویی آگروتروریسم و بیوتروریسم آنقدر اهمیت دارد که اگر حتی یک میوه در میان محموله‌های قاچاق به صورت عمدی آلوده شده باشد نمی‌توان اطمینان حاصل و آن را در بین مردم توزیع کرد.

به گفته وی، براساس قانون میوه‌های قاچاق باید امحاء شوند، چراکه مبدأ تولید آنها مشخص نیست و به همین دلیل نمی‌توان از نظر آفات، بیماری‌ها و آلودگی‌های دیگر آنها را ارزیابی و بررسی کرد، چراکه اصل اول در زمینه قرنطینه گیاهی محصولات کشاورزی مشخص شدن مبدأ تولید آنها برای ارزیابی آفات و بیماری‌های موجود در کشور مورد نظر روی آن محصولات است.

به گزارش الف، میوه های قاچاقی که اخیرا کشف شده مربوط به ۳۵ مالک بوده که ارزش تقریبی کارشناسی شده برای آن حدود ۳۰۰ میلیون تومان است.

دستور دفن میوه‌های امحاء شده/ میوه‌ها شپشک داشتند
در پی امحاء میوه‌های قاچاق در استان تهران، معاون سازمان حفظ نباتات اعلام کرد که دستور دفن میوه‌های امحاء شده در محیطی ایمن و با رعایت نکات بهداشتی صادر شده است و میوه‌های قاچاق به هیچ وجه نباید به مصرف انسانی برسند.

مهدی قائمیان - معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات - در خصوصمیوه‌های امحاء شده قاچاق در استان تهران اظهار کرد: میوه‌های قاچاق کشف شده در استان تهران امروز در حضور اهالی رسانه امحاء شد و پس از آن سازمان حفظ نباتات برای جلوگیری از احتمال شیوع آفت و بیماری از باقی‌مانده‌های این میوه‌ها دستور دفن آن را در محیطی ایمن و دور از شهر صادر کرده است.

وی افزود: با توجه به این‌که براساس گزارش‌های رسیده، میوه‌های قاچاق کشف شده در استان تهران به آفت شپشک مبتلا بوده‌اند که حتی پس از امحاء نیز ممکن است باقی‌مانده این میوه‌ها عاملی برای انتقال این آفت به باغ‌های کشور باشد و براین اساس نمی‌توان آن را توزیع کرد.

معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: ممکن است در صورت مصرف این میوه‌ها بیماری به انسان سرایت نکند، اما در صورت مجاورت باقی‌مانده این میوه‌ها در کنار یک باغ، احتمال شیوع آفت شپشک به آن باغ وجود دارد، بنابراین به هیچ وجه نباید این میوه‌ها به مصرف انسانی برسند و توزیع شوند.

قائمیان ادامه داد: با توجه به شنیدن اخباری مبنی بر توزیع میوه‌های قاچاق در شهرستان‌ها بین اقشار خاص مانند فرهنگیان، پیگیری‌های لازم صورت خواهد گرفت، چرا که هیچ نهاد و ارگانی نباید اجازه توزیع و مصرف این میوه‌ها را بدهد.


کد مطلب: 337679

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccmmq1o2bq1e8.ala2.html?337679

الف
  http://alef.ir