بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در زخم معده

7 دی 1395 ساعت 8:55


‌کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: علت بروز زخم معده، در بیشتر موارد ترشح بیش از حد اسید معده یا ترشح ناکافی مخاط و همچنین عفونت ناشی از "هلیکو باکتری پیلوری" به ویژه در سالمندان است.

‌به گزارش ایسنا‌، فاطمه صادقی با اشاره به لزوم توجه به مشکلات معده، برای پیشگیری از زخم معده گفت: زخم معده ممکن است بدون علامت و یا با نشانه‌هایی مانند درد یا سوزش معده بین وعده‌های غذایی و یا نفخ هنگام شب، تهوع یا استفراغ و در موارد شدیدتر با نشانه‌هایی مانند مدفوع تیره یا سیاه(به دلیل خونریزی)، وجود خون در استفراغ و کاهش وزن‌ همراه باشد.

این کارشناس تغذیه افزود: در کنار درمان دارویی که بیشتر، استفاده از آنتی اسیدها برای  کاهش ترشح اسید معده، آنتی بیوتیک‌ها برای ریشه کنی هلیکوباکتری پیلوری است، رعایت نکات و توصیه‌های تغذیه‌ای هم می‌تواند در درمان و تخفیف نشانه‌ها‌ بسیار موثر باشد.

درمان‌های تغذیه‌ای در زخم معده

صادقی‌ برای درمان تغذیه‌ای زخم معده،‌ از بهترین راه‌ها را درمان‌های تغذیه‌ای دانست و توصیه کرد: مصرف وعده‌های غذایی مکرر و با حجم کم به جای وعده‌های غذایی پر حجم مد نظر قرار گیرد.

به گفته این کارشناس تغذیه، خودداری از مصرف مواد غذایی دارای کافئین مانند قهوه و چای غلیظ، نوشابه و شکلات، حفظ آرامش و پرهیز از استرس، خودداری از مصرف دخانیات، خودداری از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده و همچنین انواع فست فودها، استفاده از غذاهای پر پروتئین و دریافت کافی ویتامین C، می تواند به جلوگیری و درمان زخم معده کمک کند.

صادقی، افزایش مصرف کلم بروکلی را نیز در محافظت از مخاط معده در برابر باکتری هلیکوباکتری پیلوری‌ موثر دانست.

این کارشناس تغذیه گفت: باید توجه داشته باشیم که داروهای گیاهی به هیچ عنوان نباید بدون مشورت پزشک مصرف شود، هر چند که مصرف ریشه شیرین بیان و زنجبیل، اثرات سودمندی در بهبود و یا تخفیف برخی نشانه‌ها از جمله حالت تهوع دارد اما، به علت تداخل با برخی داروها توصیه می‌شود از مصرف این موارد بدون مشورت پزشک خودداری شود.


کد مطلب: 428605

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccx4q0p2bqie8.ala2.html?428605

الف
  http://alef.ir