روحانی در شبکه خبر: یارانه در دولت بعد قطع نمی‏‎شود/قول می‎دهم فقرمطلق را تمام کنم

23 ارديبهشت 1396 ساعت 22:23


 رئیس جمهور در کسوت نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری به تشریح برنامه‎های اقتصادی‎اش در دولت دوازدهم پرداخت که شامل تداوم پرداخت یارانه‎ها، افزایش خدمات به محرومان و پایان فقر مطلق در کشور می‏‎شد.

حجت الاسلام حسن روحانی در گفت‎وگو با شبکه خبر تلویزیون، در پاسخ به سوالی که به برنامه‎های دولت یازدهم برای اقتصاد مقاومتی اشاره داشت، گفت: منظور از اقتصاد مقاومتی به منزله تحمل فشار در اقتصاد و عدم بروز بحران است. در سال 94، قیمت نفت افت کرد. قاعدتا باید دچار مشکل می شدیم. اما شاهد ثبات در اقتصاد کشور و حتی رشد اقتصادی و کاهش تورم بودیم. این نشان دهنده ایستایی و مقاومت اقتصاد ما در برابر فشارهای بیرونی است. دولت یازدهم در عمل نشان داد که از پس این کار برآمده است و ثبات و آرامش را در کشور حفظ کرده است.

وی در تشریح برنامه‎هایش برای رونق تولید هم گفت: موانعی باید در این زمینه برطرف شود. بسیاری از موانع را کم کرده و مقررات را کوتاه کرده‎ایم. همچنیت تسهیلات بانکی را افزایش داده‎ایم. شرایط اشتغالزایی در کشور ما متفاوت با کشورهای دیگر است. چون رشد تولید مربوط به بنگاه های بزرگ است و اشتغالزایی مربوط به بنگاه های متوسط است. برای ایجاد اشتغال باید بنگاه های کوچک را گسترش دهیم. اما مساله اینجاست که بنگاه های کوچک ما با بنگاه های بزرگ در ارتباط نیستند. ما سرمایه گذاری خوبی روی بنگاه های کوچک کرده ایم و به آنها رونق داده‎ایم.

روحانی با اعتقاد بر اینکه در حوزه گردشگری و اقتصاد اینترنتی هم کار کنیم، در پاسخ به سوال دیگری که به افزایش توان خرید بازنشستگان اشاره داشت؛ گفت: متاسفانه حقوق بازنشستگان نسبت به تورم اضافه نشده بود. اما در این دولت حقوق شاغلین و بازنشستگان را بیش از تورم افزایش داده‎ایم. به گونه ای که حداقل دریافتی بازنشستگان یک میلیون و 100 هزار تومان است که تحول خوبی است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. در دولت دوازدهم می‎خواهیم حقوق بازنشستگان را تا جایی افزایش دهیم که کفاف زندگی آنها را بدهد.

او از بیمه درمانی به اقشار کم درآمد در کشور یاد کرد و افزود: خدمات بیمه‎ای و درمانی به روستاییان و حاشیه نشین‎ها در این دولت افزایش یافته و سبد غذایی هم به 8 تا 10 میلیون نفر داده‎ایم.

رئیس جمهور درباره مهار تورم و گرانی هم بر رشد تولید تاکید کرد و افزود: باید در بازار رقابت آزاد ایجاد کنیم که کیفیت کالا را افزایش و قیمت آن را کاهش می دهد. همچنین باید انضباط پولی و مالی ایجاد کنیم. متاسفانه قبلا دولت در جیب بانک مرکزی دست می کرد و پایه پولی را تغییر می داد. عدم انضباط مالی در این زمینه مشکل آفرین شده و تورم را افزایش داده بود. اما خوشبختانه الان تورم را کنترل و کاهش داده ایم. البته مردم هنوز در همه زمینه ها این کاهش تورم را درک نمی کنند. اما حتی در زمینه کالاهای خوراکی هم ما تورم را کاهش داده‎ایم و به زیر 8 درصد رسانده‌ایم.

وی با بیان اینکه رشد تورم در این دولت کاهش یافته است؛ در پاسخ به سوالی درباره توزیع یارانه‎ها اظهار داشت: از مردم تشکر می کنم. در سال 93 از مردم خواستیم اگر نیاز ندارند برای دریافت یارانه ثبت نام نکنند و خوشبختانه برخی از مردم این کار را کردند. متاسفانه در برخی استان‎ها شایعه ای از سوی ستادهای رقیب پخش شده مبنی بر اینکه دولت بعدی من می‎خواهد یارانه را قطع کند. در صورتیکه این درست نیست. در دولت دوازدهم توزیع یارانه همچنان ادامه می یابد؛ اما یارانه به تنهایی کافی نیست و نیازمند گسترش تامین اجتماعی برای مردم هستیم. در دولت یازدهم نیز به این موضوع توجه داشتیم. کما اینکه مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان تامین اجتماعی امسال سه برابر شده است.

روحانی تاکید کرد: یارانه به تنهایی کمک کننده به مردم نیست و باید حمایت های دیگری از مردم نیازمند شود. ما این راه را ادامه می دهیم تا پایان فقر مطلق در کشور. قول می‎دهم تا پایان دولت یازدهم فقر مطلق تمام شود و مردم برای نیازمندی هایشان تحت فشار نباشند. به سهام عدالت هم سامان داده ایم که هر نفر دو میلیون تومان سهام داشته باشد و از پایان امسال سودش را دریافت کرده و بتوانند آن را واگذار کنند.

وی با تاکید بر اینکه فقط نباید به یارانه متکی باشیم، متذکر شد: یارانه مربوط به حامل های انرژی است و هرچقدر نرخ یارانه را بالا ببریم، قیمت حامل های انرژی نیز بالاتر می رود.

 

روحانی همچنین در پاسخ به سوالی که به فضای مجازی اشاره داشت، گفت: سابقه تاریخی فناوری هراسی در ایران داریم. با رادیو، تلویزیون و ویدئو و ماهواره هم مبارزه شده است. الان هم برخی با فضای مجازی مبارزه می کنند. باید به جوانان آموزش بدهیم که چطور از این فضا استفاده کنند. نمی شود برای جلوگیری از ورود پشه  و مگس، در و پنجره ها را ببندیم. باید یک توری نصب کنیم! نمی شود که برای پرهیز از تصادف اصلا رانندگی نکنیم!

وی افزود: باید آموختن از این فضا و خطرات آن را به جوانان بیاموزیم. هرچیزی ممکن است خطراتی داشته باشد. باید شبکه ملی اطلاعات ایجاد کنیم. روی این شبکه ملی برنامه های مختلف می توان نصب کرد. در صداوسیما برای تولید یک فیلم هزینه زیادی می کنید اما الان یک فضای مجازی را با 50 نفر می توانند بگرداندد. این فضا باید امن باشد نه امنیتی. باید از اخلاق حراست شود. در فضای حقیقی هم با همین موضوعات روبرو هستیم.

وی بر لزوم مبارزه با قانون گریزی در فضای حقیقی و مجازی تاکید کرد که به قانون گرایی در جامعه کمک می کند.

رئیس جمهور درباره اعتقاد به آزادی رسانه ای و انتقاد مخالفان هم گفت: انتقاد نه تنها خوب که لازم است. البته انتقاد باید سازنده باشد نه اینکه به تخریب و اتهام تبدیل شود. امیدوارم این انتخابات آزمایش خوبی برای پرسشگری و نقد باشد و در فضای آرامی مردم پای صندوق ها بیایند. علی برکت الله!


کد مطلب: 471706

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdccxsq0e2bqmm8.ala2.html?471706

الف
  http://alef.ir