با افسردگی پاییزه چه کنیم؟

4 آذر 1395 ساعت 16:52


از نگاه رفتارشناسان و صاحبنظران، در فصل پاییز خیلی از افراد به خصوص بانوان دچار افسردگی می شوند. این نوع افسردگی، افسردگی فصلی نامیده می شوند و قابل درمان است.

مجید ابهری در خبرآنلاین نوشت، بعضی از افراد در ماه های آبان و آذر دچار کاهش انرژی، انگیزه و افت خلق می شوند و دوباره در فروردین ماه به حالت عادی برمی گردند. رفتارشناسان این نوع اختلال را افسردگی فصلی یا اختلال تأثیرپذیری فصلی(SAD) می نامند، که هرساله در یک زمان مشخص شروع می شود.

بیدار شدن از خواب در تاریکی و برگشتن به خانه از کار در هوای تاریک می تواند از سرزندگی و نشاط هر کسی کم کند، اما در بعضی از افراد به خصوص بانوان این تغییر روحیه شدیدتر است. بسیاری از علائم شایع افسردگی مثل غمگینی، اضطراب، بی قراری، انزوا گرایی، بی علاقگی به فعالیت های روزانه و ناتوانی در تمرکز است. خستگی مفرد، کمبود انرژی، نیاز شدید به خواب، تمایل به مواد قندی و نشاسته ای، افزایش اشتها و پرخوری از علائم قطعی این بیماری است.

افسردگی های فصلی در سنین بالای ۴۵ سال دو برابر افراد دیگر است و در زنان خیلی بیشتر از مردان این اختلال را می توان دید، این ناهنجاری در فصل پاییز و زمستان مربوط به ترشح هورمون ملاتونین در مغز است که به آن هورمون وابسته به خواب نیز می گویند که در تاریکی و وقت خواب شبانه بیشترین میزان ترشح را دارد. بنابراین به علت کوتاهی روزها و طولانی بودن شب ها در این دو فصل این هورمون به اندازه ای بیشتر ترشح می شود.

گرسنگی، تمایل زیاد به مصرف شیرینی، نان و کیک از علائم این بیماری بوده و افراد مبتلا باید مصرف قهوه و شکر را در روز کاهش داده و با الگوی غذای کم چرب، سبزیحات و میوه ها سلوتونین را در وجود خود افزایش دهند.

گروه ویتامین های (ب) که در تخم مرغ، غلات و ماهی یافت می شود اثر مستقیمی بر درمان و کاهش این بیماری دارد.

بهار نارنج، به لیمو، عصاره گل سرخ برای افراد به ویژه بانوان خاصیت نشاط آوری دارد. بهترین روش غلبه بر این بیماری آزار دهنده فتوتراپی یا نور درمانی است که در طول روز برای جلوگیری از ترشح بیش از حد ملاتونین، افراد باید در آفتاب قدم بزنند و در صورت نبود آفتاب در نور فلورسنت و سفید که بر صفحه فلزی تابیده می شود با چشم باز نگاه کنند.

بنابراین بدون هیچگونه نگرانی از عوارض این بیماری با دیدن فیلم های کمدی، پوشیدن لباس های روشن، ورزش روزانه، ایجاد روابط اجتماعی و عاطفی با دوستان و اقوام می توان این ناهنجاری را کاهش داد و درمان کرد و دوباره به نشاط و سرزندگی دست یافت.


کد مطلب: 417356

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdk50o9yt0fs6.2a2y.html?417356

الف
  http://alef.ir