کارشناسان سیاسی درباره جلسات رای اعتماد به کابینه:

مجلس نتوانست به لحاظ کارشناسی در رای اعتماد خوب ظاهر شود/ روحانی دفاع خوبی از بیطرف نکرد

گفتگو از معصومه پورصادقی، 29 مرداد 96

29 مرداد 1396 ساعت 19:04


مجلس شورای اسلامی پس از ۵ روز بحث و بررسی برنامه وزیران پیشنهادی، امروز برای وزیران رأی‌گیری کرد و سرانجام کابینه دوازدهم با رأی اعتماد نمایندگان مجلس به ۱۶ وزیر تشکیل شد.

در این ارتباط عباس سلیمی نمین در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، در مورد رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی رئیس جمهور اظهار داشت: از روند عملکرد مجلس در ارتباط با ارزیابی وزرا، خیلی خرسند نیستم و تصور میکنم که مجلس در این عرصه به جدیت و عمیق عملکرد نکرد چراکه برخی از وزرا قطعا می بایست باتوجه به عملکردشان در گذشته باید با سوالات جدی از سوی نمایندگان مواجه شوند.

وی تصریح کرد: مخالفینی که در مجلس سخنرانی کردند اصلا قوی ظاهر نشدند و تنها به عنوان به مخالف خود را مطرح کردند و ایرادات جدی که برخی از وزرا داشتند را مطرح نکردند که این موضوع بسیار نگران کننده است. به طور مثال، در مورد وزیر نفت آقای زنگنه مواردی که از گذشته در مورد قراردادهایی که وجود دارد مورد بی توجهی قرار گرفت که همراه با تبعات مالی بسیاری زیادی برای کشور بود که حتی اطلاعاتش را از مردم نیز دور کردند که نمایندگان به سادگی از روی این مسایل رد شدند.

این فعال سیاسی ادامه داد: قطعا نمایندگان مجلس باید به این موارد و مشکلاتی که در طول این چهارسال به وجود آمد توجه میکردند لذا به لحاظ کارشناسی و موضع استدلالی مجلس نتوانست خوب ظاهر شود.

وی با بیان اینکه به چه علت برخی از وزرایی که گرایش اصلاح طلبانه نداشتند، رای اوردند و بالعکس وزرایی که اصلاح طلب بودند اما رای عدم اعتماد گرفتند، گفت: برخی از وزرایی که گرایش اصلاح طلب نداشتند رای اعتماد گرفتند همانند آقای رحمانی فضلی، که این موضوع به عملکرد خود وزیر بر میگردد. وزیر کشور به لحاظ مدیریتی خوب عمل کردند به طوری که اصلاح طلبان هم نمیتوانند ایرادی از وی بگیرند لذا این رای بالا علیرغم مخالفت نیروهای تندروی اصلاح طلب، برای رحمانی فضلی کسب شد.

سلیمی نمین تاکید کرد: نیروهای تندرو اصلاح طلب مایل بودند که فردی در این جایگاه قرار بگیرد که مقطه نظرات آنها را تببین کرده و در مسیر ریل گذاری آنها حرکت کند که چنین امری مورد قبول اکثر نمایندگان نیست. نمایندگان مایل نیستند وزیری در وزارت کشور قرار بگیرد که موجب تنش زایی در کشور شود لذا انتقادات مورد قبول نبود که این موضوع خود دارای پیام سیاسی است.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: برخی از نمایندگان مجلس خیلی تمایل ندارند تا فضا حاد و تنش زا شود. چراکه همانطور که مشاهده می کنید برخی از نیروهای افراطی در بیرون مجلس سعی می کنند تا فضا را ناارام کنند. اما در حال حاضر آنها توانستند از طریق شکل دهی به کابینه دولت به اهداف خود برسند.

وی همچنین در مورد رای نیاوردن بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو گفت: رای نیاوردن بیطرف به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو که بالاترین محبوبیت را در میان اصلاح طلبان داشت اما کم ترین جایگاه را به خود اختصاص داد.

سلیمی نمین تاکید کرد: در اینجا می توان به این نتیجه رسید که نیروهای تندرو افراطی حاکمیت در مجلس را ندارند و می دانند که تنش زایی در کشور آنها را به جایی نخواهد رساند. و در واقع تنها ضربه به منافع عموم جامعه میزنند.

فضائلی: روحانی دفاع خوبی از «بیطرف» نکرد
مهدی فضائلی، کارشناس مسائل سیاسی نیز تصریح کرد: اصلاحات دنبال سهم‌خواهی از روحانی بوده و هست و هم اخبار پشت‌صحنه و هم مصاحبه‌های شخصیت‌های اصلاح‌طلب این مسئله را تأیید می‌کنند.

به گزارش الف، فضائلی در گفتگو با فارس با اشاره به عدم معرفی وزیر علوم توسط روحانی برای رأی اعتماد از مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل بی‌وزیر بودن وزارت علوم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های کشور این است که اصلاحات همواره دنبال این بوده که این وزارتخانه را در اختیار خود داشته باشد و اکثریت قریب به‌اتفاق وزرای بعد از انقلاب اصلاح‌طلب بوده‌اند و حتی این مسئله در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی نیز وجود داشت. هر زمان که وزیر علوم دولت اصلاح‌طلب بوده مشکلاتی در دانشگاه‌ها ازنظر سیاسی به وجود آمده و الان هم نیز عده‌ای همان وضعیت را دنبال می‌کنند.

وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به عدم رأی‌آوری حبیب‌الله بیطرف در جریان رأی اعتماد مجلس اظهار داشت:‌ به نظر من هم روحانی نتوانست دفاع خوبی از بیطرف کند و هم بیطرف ارائه خوب و موفقی به مجلس نداشت.


کد مطلب: 503729

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdxs0knyt0z56.2a2y.html?503729

الف
  http://alef.ir