کلینتون: موشک‌های ایران باید تحت نظارت باشد

17 مهر 1395 ساعت 17:52


سایت افشاگر ویکی‌لیکس در تازه‌ترین اقدامش، اسنادی تازه درباره اظهارات و سخنان نامزد کنونی دموکرات‌ها و وزیر خارجه سابق آمریکا منتشر کرده است.

به گزارش فارس، یک ماه پس از آنکه «جولیان آسانژ» مؤسس سایت افشاگر ویکی‌لیکس اعلام کرد این سایت قصد دارد اطلاعات «قابل توجهی» در ارتباط با «هیلاری کلینتون» کاندیدای حزب دموکرات در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا منتشر کند، ویکی لیکس به وعده خود عمل کرد.
سایت ویکی لیکس سخنرانی‌های هیلاری کلینتون برای بانکداران بزرگ و سرمایه داران بزرگ وال استریت از جمله «گلدمن ساکس» ( Goldman Sachs) را منتشر کرده است.
در بخشی از اسناد منتشر شده نامزد کنونی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، وی ادعاها و اظهاراتی پیرامون ایران مطرح کرده است.
کلینتون در یک سخنرانی که در سال 2013 انجام شد، درباره ایران گفته بود: «شما درد و رنج را برای آنها(ایران) با بمباران تاسیساتشان بالا می‌برید و نه با در پیش گرفتن روش اشغالگری یا حمله(زمینی). منظور من این است که گزینه این نیست که ما این روزها می‌گوییم "اعزام پیاده نظام"».
 
وی با اذعان به «غیرقابل پیشبینی بودن» عواقب حمله به تاسیسات اتمی ایران اینطور گفته بود: «خوب ببینید آنها برای خودشان خواهند جنگید اما این جنگی بر سر یک برنامه است. محاسبه درباره اینکه چه خواهد شد، سخت است. اما می‌دانید وقتی ما گزینه دیگری نداشته باشیم ما باید تاسیسات اتمی‌شان را بمباران کنیم. یک موضوع غیرقابل پیش‌بینی را بمباران کنیم. آنها به گونه‌ای رفتار و اقدام می‌کنند که انگار هیچ عواقب پیش‌بینی شده یا پیش‌بینی نشده وجود نخواهد داشت. البته که وجود خواهد داشت و شما از هم اکنون هم در حال مواجهه با رژیمی هستید که امروزه تامین کننده مالی اصلی و اولیه تروریسم در جهان است».
وی همچنین در سخنرانی 28 اکتبر 2013 در جمع صندوق متحد یهودیان شیکاگو درباره انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 ایران اشاره و ادعاهایی مطرح کرد.
کلینتون گفته بود: «در ارتباط با برنامه هسته‌ای، من معتقدم که به (رئیس‌جمهور حسن) روحانی از سوی دو منبع بزرگ قدرت یعنی رهبر عالی و روحانیون و سپاه پاسداران به رهبری سلیمانی اجازه انتخاب شدن داده شد تا حدی به خاطر آنکه تحریمها تاثیر مخربی بر اقتصاد ایران داشته و به خاطر همان، یک نارضایتی رو به گسترشی در بین طبقه به اصطلاح مرکانتیلیست( تاجر و بازرگان) و مصرف کنندگان معمولی و عادی ایجاد شده بود و آنها خواستار اقدامی در جهت (رفع آن) بودند. به نظر من هیچ کسی نباید هیچ توهمی درباره انگیزه‌های رهبران ایران داشته باشد. آنچه آنها می‌خواهند انجام بدهند آن است که رفع تحریمها را به دست آورده و در ازای آن تا حد ممکن، چیز کمی بدهند(امتیازات کمی بدهند)».
وزیر خارجه سابق آمریکا در بخش دیگری از سخنرانی خود در جمع یهودیان شیکاگو بر لزوم تحت نظارت قرار گرفتن برنامه موشکی ایران تاکید کرده بود.
کلینتون گفته بود: «موضوع مهمی که زیاد مورد بحث قرار نمی‌گیرد، برنامه موشکی آنها است. من چند هفته قبل در اوکراین با شیمون پرز(رئیس سابق رژیم صهیونیستی) بودم و من و او در این باره حرف زدیم چرا که برنامه موشکی، وسیله حمل است و اگر آنها (ایران) اجازه ندهند به نوعی برنامه موشکیشان تحت کنترل بین‌المللی قرار گیرد، این یک نشانه بزرگ درباره فقدان جدیتشان است و فرقی هم نمی‌کند که شاید آنها بر سر سانتریفیوژها توافق کنند».   
کلینتون در یک سخنرانی برای جمعی دیگر از یهودیان در سال 2014 از «اشتیاق برخی نیروها در ایران برای حمله نظامی آمریکا» سخن گفته بود.
او ادعا کرد: «برخی ینروها در ایران هستند که از حمله نظامی استقبال خواهند کرد که این موضوع دلیل اولش ان است که آنها فکر می‌کنند یک حمله نظامی هدفمند به تاسیساتشان که شاید برنامه(اتمی) را یک سال یا دوسال به عقب بیاندازد، اما مردم را پشت سر آنها جمع خواهد کرد و مشروعیت مضاعف و بیشتری به تداوم حکومت رهبر عالی و روحانیون می‌دهد. به همین دلیل در بسیاری از جلسات استماع و مکالماتی که من در چهار سال(وزارت خارجه) داشتم، این موضوع موضوع مشخصی نبود که آیا ترس واقعیاز حمله نظامی در بین عناصر مشخصی در داخل ایران وجود داشته باشد».
او در یک سخنرانی سال 2014 در جمع یهودیان که با مراسم شام همراه بود، درباره آنچه «واکنش غیرقابل کنترل» در قبال حمله به تاسیسات ایران خوانده بود، سخن به زبان آورده بود.
همسر رئیس‌جمهور اسبق آمریکا و نامزد انتخابات 2016 ریاست جمهوری گفت: «البته از سوی دیگر، افرادی هستند که فکر می‌کنند این موضوع (حمله به ایران) خیلی بد خواهد بود. حمله شاید سبب واکنش بخش خاصی از عناصر داخلی ایران شود؛ واکنشی که می‌تواند غیرقابل کنترل شود».
او در یک سخنرانی در سال 2013 درباره تحریمهای ایران اینطور گفته بود: «من به عنوان کسی که زمان زیادی در دو سال اول کارم (در وزارت خارجه) برای در کنار هم قرار دادن تحریم‌های بین‌المللی گذاشتم می‌گویم که این کار، کار بسیار سختی بود. ما توانستیم یک میلیون تحریم در کنگره آمریکا بگذرانیم. من وقتی سناتور بودم به نفع تحریمها رای دادم اما اگر شما اجماعی بین‌المللی بر سر تحریم‌ها نداشته باشید، نمی‌توانید به ایرانی‌ها آسیب بزنید آنطوری که توجه آنها به این موضوع جلب شود که آیا یک نتیجه و راه حل احتمالی مورد مذاکره وجود دارد یا نه».
اولین وزیر خارجه دولت باراک اوباما در یک سخنرانی دیگر گفته بود: «خوب وقتی که (رئیس‌جمهور حسن) روحانی آمد کسی که حدود 10 سال یا کمتر و بیشتر مذاکره کننده اتمی ایران بود. او و وزیر خارجه‌ جدیدش یک عملیات گسترده جذب کردن (دیگران) را به راه انداختند. اینکه او تا چه حدی قادر به پیش رفتن خواهد بود  هنوز مشخص نیست اما برای ما خیلی مهم است که این مساله را بیازماییم. برای ما بسیار مهم است که در یک دیپلماسی ایجاد شده توسط تحریمهای اجبار آمیز به این دو دلیل شرکت کنیم: اول، عمق اینکه آنها مایل به کار هستند و در ازای چه چیز مایل هستند را بشناسیم و دوم، شرکای ائتلاف بین‌المللی تحریم‌ها را نگه داریم چون ایرانی‌ها مشغول عملیات جذب کردنشان هستند و موضوع فقط ما نیستیم بلکه موضوع اروپاییها، آسیایی‌ها و قطعا روس‌ها و چینی‌ها هم هستند و اگر آنها (ایرانی‌ها) در موقعیتی قرار گیرند که بگویند "ببینید ما آماده پاسخگویی به بسیاری از نگرانیهای آمریکا و غرب هستیم اما آمریکا با ما مذاکره نمی‌کند خوب در نتیجه ما اینطور حس می‌کنیم که  نقش خودمان را انجام دادیم، چرا شما(اروپا و آسیایی‌ها) نفت و گاز بیشتری از ما نمی‌خرید". خوب این چیزی است که ما باید در حالی که دیپلماسی را می‌آزماییم، از آن ممانعت کنیم و آنها را تا جایی که ممکن است در موقعیتی سخت باقی نگهداریم».


کد مطلب: 400309

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcdzz0onyt0zs6.2a2y.html?400309

الف
  http://alef.ir