دولت اوباما به هر قيمتي به دنبال توافق هسته اي با ايران است

8 فروردين 1394 ساعت 16:45


روزنامه الرای نوشت دولت اوباما می خواهد به هر قیمتی با ایران به توافق هسته ای برسد.

روزنامه الرای چاپ کویت در مطلبی تحت عنوان «‌ تلاش اوباما برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران » به قلم حسین عبد الحسین نوشت با وجود اظهارات یوکیو امانو رئیس آژانس بین المللی انرژی هسته ای مبنی بر این که تهران به سوالهای آژانس درباره بعد نظامی برنامه های هسته ای خود پاسخ نداده است ولی ظاهرا تیم مذاکره کننده باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا عزم خود را جزم کرده است تا با ایرانیها به هر قیمت ممکن به توافق هسته ای برسد.

مهمترین دلائل دال بر این که دولت اوباما بر رسیدن به توافق با ایران متمرکز شده است در مقاله اخیر نیویورک تایمز به قلم توماس فریدمن ذکر شده است .

فریدمن یکی از افراد نزدیک به اوباماست که مرتب به کاخ سفید می رود . فریدمن نظر مقامات آمریکائی را در این مقاله منعکس کرده و نوشته است اوباما و افراد پیرامونش معتقدند هرگونه توافق آمریکا با ایران به منزله پیروزی چند بعدی است . به عقیده دولت آمریکا اگر ایران به کشور هم پیمان تبدیل شود دیگر برنامه هسته ای ایران مشکل محسوب نمی شود چون واشنگتن هم پیمانانی همچون هند و پاکستان دارد که برنامه هسته ای دارند.
در صورت لغو مجازاتها ، بعد از امضای توافقنامه هسته ای و با در نظر گرفتن این نکته که ایران پولهای خود را برای تحکیم فعالیتهای خود در منطقه هزینه می کند چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ به عقیده هم پیمانان عرب آمریکا تحولات بعد از این توافقنامه منفی خواهد بود ولی دولت اوباما معتقد است این تحولات مثبت خواهد بود چون اگر ایران بخواهد به حمایتهای خود از شبه نظامیان غیر دولتی در کشورهای عربی ادامه دهد این امر منجر به مقابله با نفوذ گروههائی همچون داعش خواهد شد که دشمن آمریکا هستند و در عین حال این تلاشهای ایران باعث خواهد شد حتی بعد از سرازیر شدن دارائیهای جدید به خزانه تهران،‌ این خزانه فرسایش یابد.
تفکر اوباما در چند سال اخیر بر این نکته استوار است که متوقف کردن برنامه های هسته ای ایران با توسل به زور و بدون توافق با تهران محال است چون ایرانیها به فن آوری هسته ای دست یافته اند و سلب این فن آوری از آنها مشکل است. از سوی دیگر به عقیده دولت اوباما ،‌ لغو مجازاتهای ایران و باز گذاشتن دست تهران در منطقه می تواند ایران را به هم پیمان تبدیل کند و اگر چنین چیزی رخ دهد مشکل هسته ای شدن ایران منتفی می شود و اگر ایران بخواهد سیاستهای توسعه طلبانه خود را ادامه دهد ایران نقش ژاندارم منطقه را ایفاء خواهد کرد و این به این معنی است که طرفهائی که بیشتر از ایرانیها با آمریکا دشمن هستند از بین خواهند رفت و د رعین حال توانائیهای ایران دراین راستا ( مقابله با گروههای افراطی ) فرسایش خواهد یافت.


کد مطلب: 264870

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcefe8w7jh8pvi.b9bj.html?264870

الف
  http://alef.ir