هافینگتون پست:ایران از تهدید ترامپ نمی‌ترسد

4 دی 1395 ساعت 18:46


انتشار عکس‌های اخیر حلب و تصاویر فرماندهان ایرانی در جشن پیروزی مردم سوریه، گمانه‌زنی‌ها را در رسانه های آمریکایی در مورد آینده برنامه‌های ترامپ برای نزدیکی به روسیه و ایران در سوریه برای نابودی داعش افزایش داده است.

به گزارش ایلنا به نقل از «هافینگتون پست»، تصاویر حلب، قاسم سلیمانی فرمانده ایرانی سپاه قدس را در حال بازدید از حلب بعد از ورود نیروهای اسد به این شهر نشان می‌دهد. 

در این گزارش گفته شده: از سال ۲۰۱۴ سلیمانی روز به روز حضور پررنگ تری در خاورمیانه و جبهه‌های جنگ داشته و این مساله توسعه ایده‌های ایران را در منطقه تقویت کرده است. این یعنی قرار است ایده های ایران بسط پیدا کند نه ایده‌های آمریکا و شرکای سنتی آن یعنی اردن و ترکیه و عربستان؛ از همه مهم‌تر ایران به قدرت بر‌تر منطقه تبدیل خواهد شد. مخالفان ایران در کنگره معتقدند سیاست‌های اوباما در قبال برنامه هسته‌ای ایران بر خلاف منافع آمریکا و به سود سلیمانی تمام شده است. این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده و نشانه‌ای از سیاست‌های ایران و ابراز وجود ایران در لحظه پیروزی نیروهای اسد است. وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه صحت این تصاویر را تصدیق کرده است. 

حال دولت جدیدی آمریکا با حضور ترامپ با تردید‌ها و گزینه‌های متعددی روبه روست. 

ترامپ بار‌ها گفته می‌خواهد با نیروهای متحد بشار اسد در منطقه کار کند و این یعنی با ایران نیز همکاری می‌کند. اما شخصیت‌های سیاست خارجی نزدیک به او سال‌ها ایران به ویژه جناح نزدیک به قاسم سلیمانی را در این کشور محکوم کرده‌اند. مایکل فلین مشاور امنیت ملی ترامپ سابقه طولانی‌ای در متهم کردن ایران دارد. 

او سال‌ها به عنوان یک نیروی ارشد اطلاعاتی در فرماندهی عملیات‌های ویژه در عراق به سر برده است. او زمانی که سلیمانی مشغول آموزش دادن نیروهای شبه نظامی عراق بود و سپس در صدد ارسال سلاح از مرزهای ایران به عراق بر آمد حضور داشت. 

ترامپ بار‌ها در تبلیغات انتخاباتی‌اش گزاره‌های سرسختانه‌ای نسبت به ایران مطرح کرد. او گفته بود به محض ورود به کاخ سفید توافق هسته‌ای را پاره خواهد کرد. کاری که حتی مخالفان ایران نظیر عربستان و اسرائیل نیز با آن موافق نیستند. 

اما ترامپ به این دلیل تا این اندازه جلو رفته بود که می‌دانست باید تهاجمی باشد. از این رو گزاره‌های او درباره مهاجران و ورود مسلمانان نیز در همین راستا تحلیل می‌شود. 

هیچ ضمانتی وجود ندارد که ترامپ بتواند به این قول‌هایش جامه عمل بپوشاند از این رو ایران نیز از تهدیدات بالقوه او نمی‌ترسد.

در حقیقت ترامپ به رویکردهای دولت اوباما در توافق هسته حمله کرده است. اینکه این توافق به اندازه کافی فرصت‌های پولسازی برای آمریکا فراهم نکرده است. 

در عین حال ترامپ ثابت کرده در مقابل کشورهایی که آمریکا با آن‌ها مشکل دارند مسامحه کار است این می‌تواند شامل ایران نیز باشد. ترامپ برای مدت ۵ سال بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۳ با بانکهای ایران در ارتباط بوده و این علی رغم دستورالعمل وزارت خزانه داری وقت بوده است. او در عین حال یکی از بزرگ‌ترین متحدان ایران یعنی پوتین را فردی قوی خوانده است. 

به گفته تام رایت پژوهشگر موسسه بروکینگ ترامپ در ۲۵ سال گذشته صدام حسین، رهبر کمونیست‌های چین، رهبر کره شمالی و پوتین را تحسین کرده است. او درمورد اسد گفته بود او سرسخت‌تر و باهوش‌تر از اوباماست. 

بسیاری در خاورمیانه تردید دارند که سلیمانی مانع کمک‌های ترامپ به ایران و اسد شود. ماه گذشته او به طور آشکار گفت روی کار آمدن ترامپ می‌تواند فرصتی برای تهران در سوریه باشد. 

در ایران نوعی خوش بینی محافظه کارانه نسبت به ترامپ وجود دارد چرا که تمایلات کاسبکارانه ترامپ و روابطش با پوتین می‌تواند به نفع ایران تمام شود. 

برخی اقدامات در دوران بعد از اوباما علیه ایران اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد. کنگره آمریکا قانون تحریم‌های ایران را تمدید کرده است و مقامات آمریکایی خواستار اقدامات سخت گیرانه‌تر نسبت به توافق هسته‌ای هستند. 

با این وجود روشن است که اولویت اصلی ترامپ مبارزه علیه تروریسم و داعش است و همین مساله درجه‌هایی از همکاری با ایران را می‌طلبد. این بدان معنی است که پیروزیهای سلیمانی در سراسر منطقه ادامه پیدا خواهد کرد. 

با این حال برخی مقامات آمریکایی همچنان نسبت به همکاری با فرمانده ایرانی بدبینند. 

متیو مک لنیز پژوهشگر یک موسسه آمریکایی نسبت به این مساله هشدار داده و گفته سلیمانی عاقل است. او یک فرمانده است. ممکن است این یک نقطه تاکتیکی باشد؛ در مورد داعش ما می‌توانیم باهم متحد شویم اما این به معنی اتحاد بلند مدت نیست. این هرگز نمی‌تواند یک اتحاد استراتژیک باشد.


کد مطلب: 427653

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcenf8exjh8wpi.b9bj.html?427653

الف
  http://alef.ir