در نشست امنیتی مونیخ:

ظریف: بحران های منطقه را بر اساس گفت و گو حل کنیم/ترکیه، عربستان و رژیم صهیونیستی: ایران عامل بی ثباتی در منطقه است

بخش خبری الف٬ ۱ اسفند ۹۵

1 اسفند 1395 ساعت 20:56


نمایندگان عربستان٬ اسرائیل و ترکیه در جریان نشست امنیتی مونیخ در فضاسازی های ساختگی ایران را هدف حمله و انتقاد قرار دادند.

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در این نشست در ادعایی واهی از ایران «به عنوان بزرگترین کشور حامی تروریسم در جهان» نام برد.

الجبیر با تکرار ادعاها و اتهامات خود علیه ایران گفت: ترامپ قصد دارد ایران را مهار کند و ما نیز به این مسئله ایمان داریم و ایران بزرگترین کشور حامی تروریسم در دنیا است.

وزیر خارجه عربستان تاکید کرد ایران به مفهوم شهروندی احترام نمی‌گذارد و خواستار تبعیت تمامی شیعیان از این کشور است. ایران و شبه نظامیان طرفدار این کشور، بسیاری از کشورها را نام امن کرده‌اند.

عادل الجبیر در پایان سخنان خود بدون اشاره به حملات هوایی عربستان به یمن و کشته شدن غیر نظامیان در این کشور گفت: ایران به یمن سلاح می‌فرستد. تهران قصد دارد نظم خاورمیانه را بر هم بزند.

جبیر در بخش دیگری از سخنانش گفت: چرا ایران تنها کشوری است که تاکنون هدف حمله داعش و یا القاعده قرار نگرفته است؟
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد که هدف نهایی ایران تضعیف عربستان سعودی در خاورمیانه است و از این رو خواستار مذاکره با کشورهای سنی حوزه خلیج فارس برای شکست عناصر رادیکال در منطقه شد.

آویدگور لیبرمن در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با بیان اینکه منتظر شنیدن اظهارات عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان است گفت: ایران به دنبال تحت تاثیر قرار دادن ثبات در هر کشور خاورمیانه است... مقصد نهایی آنها عربستان است.

وی در ادامه گفت: تفکیک واقعی بین مسلمانان و یهودیان نیست... بلکه بین افراد میانه رو و افراطی است.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم در سخنانی در نشست مونیخ گفت که ایران در تلاش است تا سوریه و عراق را به دو کشور شیعه تبدیل کند که این بسیار خطرناک است.

وزیر امور خارجه ترکیه با مطرح کردن ادعاهایی بی اساس علیه کشورمان گفت: «ترکیه مخالف هر نوع تقسیم‌بندی دینی یا طایفه‌ای است. ایران متاسفانه به اقدامات نفرت‌آمیز طایفه‌ای ادامه می‌دهد و به فرصت صلح در خاورمیانه ضربه می‌زند. ایران با دخالت در یمن، بحرین و عربستان سعودی، ثبات منطقه را برهم می زند. ایران تلاش می‌کند سوریه و عراق را به دو کشور شیعی تبدیل کند.»
گفتنی است روز گذشته نیز مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، در نشست امنیتی مونیخ ایران را در کنار کره شمالی یک تهدید برای امنیت و شیوه زندگی غربی خواند.

تاکید ظریف بر تعامل و گفت و گو برای حل بحران های منطقه
اما برخلاف این سخنان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در سخنانی در نشست مونیخ بر ضرورت بهبود روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس تاکید کرد و گفت: رییس جمهور ایران در این راستا قدم مهمی را برداشته و روز چهارشنبه گذشته به عمان و کویت سفر کرده است.

ظریف تاکید کرد که مشکل گروه های تروریستی در منطقه بدون همکاری کشورهای خلیج فارس حل نخواهد شد.

او همچنین درباره وضعیت منطقه گفت : درگیری در عراق، سوریه، یمن و بحرین راه حل نظامی ندارد. هر کدام از آنها نیاز به راه حلی سیاسی دارد که در آن هیچ کنشگر اصیلی از فرایند حذف نشده یا در انتها به حاشیه رانده نشود. علیرغم پیچیدگی هایی که هر کدام از این در گیری ها دارند، همیشه این امکان وجود دارد که نهایتا به نتایجی برسیم که ملزومات حداقلی همه اطراف را مدنظر قرار داده باشد. برای شروع این مسیر، که هیچ راهی جز آن نیست، ما باید مشکلات را به نحوی تعریف کنیم که منجر به یک نتیجه مبتنی بر حاصل جمع صفر نباشد.  
 
ترامپ و تشکیل ائتلافی جدید علیه ایران
در این راستا عبدالباری عطوان سردبیر رای الیوم  با اشاره به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تشکیل ائتلاف عربی – اسرائیلی، آن را خطرناک تر از بمب هسته‌ای خیالی ایران دانست.

عطوان در ادامه نوشت: به نظر ما چیزی به نام خطر ایران وجود ندارد، بلکه تلاش هایی برای بزرگ نمایی و احیای آن از سوی دولت جدید آمریکا با تحریک بنیامین نتانیاهو در جریان است که هدف از آن تشکیل خاورمیانه جدید براساس اصول متفاوت است که سرفصل آن تشکیل  ائتلاف جدید متشکل از کشورهای عرب سنی بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس، مصر، اردن و ترکیه است؛ به گونه ای که قضیه فلسطین به فراموشی سپرده شده و یا  تا پایین ترین اولیت‌های منطقه‌ای و جهانی تنزل پیدا کند.


کد مطلب: 447192

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdceof8ewjh8ezi.b9bj.html?447192

الف
  http://alef.ir