پشت پرده موج جدید ایران هراسی در منطقه

بخش خارجی الف، 27 مرداد 94

27 مرداد 1394 ساعت 7:25


در چند هفته اخیر، سیاست تبلیغاتی خصمانه ای در منطقه علیه ایران شکل گرفته و خط رسانه ای هدایت شده ای تلاش دارد تا روابط کشورهای منطقه با ایران را به سمت تنش و درگیری بکشاند. در این راستا تهران متهم به دخالت در کشورهای مختلف در راستای تشدید جنگ مذهبی و ایجاد امپراتوری شیعی می شود. در ادامه به چندین مورد در این زمینه اشاره شده است:

- وزارت کشور کویت ۲۲ مرداد با صدور بیانیه ای از شناسایی و بازداشت سه فرد متهم به همکاری با گروه های تروریستی و کشف یک انبار بزرگ سلاح در منازل این افراد خبر داد. رسانه‌های کویتی مدعی شدند این محموله سلاح از طریق کشور عراق برای استفاده گروه‌های مورد حمایت ایران از جمله شاخه‌ای از حزب‌الله در کویت، به این کشور فرستاده شده اما برخی رسانه‌های دیگر نیز ادعا کرده‌اند که این محموله به طور مستقیم توسط ایران و از طریق دریا به کویت فرستاده شده است.

- رسانه سعودی آی نیوز در روزهای اخیر عنوان کرده که ایران طی دو سال دیگر به عربستان حمله می کند و ارتش این کشور تانک های خود را در نزدیکی کعبه مستقر خواهد کرد.

-رسانه مصری التحریر ادعا کرده ایران سعی دارد تا میان کشورهای عربی فتنه انگیزی کند و با حمله نظامی به قطر در چند هفته آینده در نظر دارد تا از این طریق مانع شود مصر با قطر و دیگرکشورهای عربی متحد شود.

- ابراهیم کارگول، سردبیر روزنامه ینی شفق چاپ ترکیه که نزدیک به اردوغان است با بیان این که تهران، نقشه خطرناکی را در منطقه اجرا خواهد کرد، مدعی شد: این اطلاعاتی را که می گویم، ثبت کنید که روزی فرا می رسد که ایران به عربستان و نیز به عراق و کویت حمله می کند.

- وزارت کشور بحرین همزمان با سفر ظریف به کویت از دستگیری دو نفر به ظن ارتباط با ایران و خنثی کردن اقدامی برای قاچاق مواد منفجره با قدرت انفجاری بالا، تعدادی مسلسل و مهمات آن به داخل این کشور خبر داد. عنوان شد که گارد ساحلی بحرین این محموله را در آب‌های این کشور ضبط و توقیف کرد. به گفته وزارت کشور بحرین یکی از این دو نفر در زمینه تولید و استفاده از مواد منفجره در ایران آموزش دیده‌ و از سپاه پاسداران برای خریداری قایق پول گرفته است اما نفر دوم را فرد اول برای همراهی و کمک در عملیات قاچاق دریایی به کار گرفت. بدنبال این اتفاق، بحرین سفیر خود در تهران را برای مشورت فرا خواند اما محمد جواد ظریف ادعاهای بحرین را بی پایه خواند و آن را تلاشی برای جلوگیری از بهبود همکاری میان ایران و کشورهای عرب خلیج فارس دانست. ظریف بدون نام بردن از کشوری گفت:‌ «بعضی کشورها... خواهان مناقشه و جنگ در این منطقه هستند.»

این اتفاقات که به شکل بسیار مبتدیانه برنامه ریزی می شود درحالی صورت می گیرد که بعد از رسیدن ایران به توافق هسته ای، برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس علی الخصوص عربستان ابراز نگرانی می کنند که با اجرای توافق و رفع احتمالی تحریم ها،تهران در یک موقعیت بهتر قرار خواهد گرفت.

به این سیاست رسانه ای، می بایست رفتار خصمانه مقامات عربستان سعودی را نیز اضافه کرد که وزیر خارجه آن عادل الجبیر با گسترش سفرهای خود و تلاش برای یارگیری منطقه ای و بین المللی،در پی تصویرسازی از ایران به عنوان کشوری شیعی آشوب ساز در منطقه که در امور کشورهای دیگر دخالت می کند است. الجبیر در ماه اخیر دیدارهایی با موگرینی، اشتاین مایر، لاوروف، جان کری، جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا و ... داشته است.

عربستان در عرصه میدانی نیز در تلاش است تا با تاکید بر وجود جنگ مذهبی در منطقه، ائتلافی از کشورهای سنی را ایجاد کند تا به زعم خود به برتری در کانون های درگیری با ایران از جمله در یمن، بحرین، عراق، سوریه، لبنان و ... دست یابد.

این اتفاقات در حالی رخ می دهد که مقامات ایران از اعراب خواسته اند تا درباره مسائل منطقه به گفت و گو و مذاکره بپردازند. به همین دلیل ظریف طی هفته های گذشته سفر دوره ای به کشورهای عربی مانند قطر، کویت و لبنان داشت و با انتشار دو مقاله در رسانه های منطقه ای خواستار بهبود روابط با کشورهای عربی شده بود. ظریف در این مقالات خواستار ايجاد سازوکارهايي با شرکت همه کشورهاي منطقه در ريشه کن کردن تنش ها شده بود اگر چه همین مقالات با تحریف به چاپ رسید.

گفتنی است عربستان به عنوان یک نظام قبیله ای، بعد از روی کار آمدن سدیری ها، دچار جنگ قدرت در سطوح بالای سیاسی خود شده اما همزمان تلاش دارد با دمیدن بر آتش اختلافات منطقه ای، اهداف خود را پیش ببرد. این در حالی است که ریاض فاقد ابزارها و قابلیت های یک قدرت حتی در سطح منطقه ای است و با اتکای صرف به پول نفت در پی ایفای نقشی بالاتر از توانایی های خود است. بنابراین تنها راه چاره را ایران هراسی برای امنیتی کردن فضای داخلی، سرکوب مخالفان و گروه های طرفدار داعش و راه اندازی جنگ شیعه و سنی برای آوردن کشورهای مختلف حاشیه خلیج فارس در زیر چتر خود می داند.


کد مطلب: 289495

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdceoo8wnjh8vei.b9bj.html?289495

الف
  http://alef.ir