چرا دیابتی‌ها نباید نان سفید بخورند؟

24 تير 1396 ساعت 6:36


مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان، برلزوم استفاده از نان سبوس دار به منظور پیشگیری از ابتلا به ‏سوءتغذیه و مشکلات گوارشی تاکید کرد.‏

به گزارش سلامانه، دکتر محمد کاظم زاده در ‏خصوص اینکه نان سالم چه نوع نانی است گفت: گندم از غنی‌ترین غلاتی است که درطبیعت یافت می‌شود و اغلب ویتامین‌ها و ‏مواد معدنی در این نعمت الهی وجود دارد به همین دلیل نان به عنوان اصلی‌ترین غذای مصرفی در سفره خانوارهای ایرانی است.‏

وی با اشاره به بروز بعضی ازبیماریهای ناشی از مصرف نان ناسالم اظهار کرد: اقشار کم درآمد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کالری ‏مورد نیازشان را از نان تأمین می‌کنند. با توجه به مصرف زیاد نان در کشور تهیه نان سالم و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار ‏است.‏

کاظم زاده، سوءتغذیه و مشکلات گوارشی را از تبعات استفاده از نان ناسالم برشمرد و گفت: برای تهیه نان سالم در مرحله نخست ‏باید به کیفیت و نوع گندم مصرفی توجه کرد.‏

وی با تاکید بر اهمیت ویژه سبوس در مرحله سبوس گیری گفت: حفظ ارزش غذایی نان مستلزم وجود سبوس و کاهش سبوس ‏گیری است همچنین برای ورآمدن خمیر به هیچ عنوان استفاده از جوش شیرین توصیه نمی‌شود.‏

‏ کاظم زاده به تخمیر ناقص به هنگام استفاده از جوش شیرین اشاره کرد و افزود: این امر یکی از عوامل مهم کاهش جذب ‏ریزمغذی‌ها در نان از جمله کلسیم و آهن است، بنابراین حتماً باید از مخمر استفاده شود تا خمیر به خوبی ورآید و پروتئین‌ها آزاد ‏شود و تخلل ایجاد کند و نان به خوبی پخته شود.‏

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: نان سفید در واقع نوعی کربوهیدرات ساده محسوب می‌شود که ‏زودهضم است بنابراین مصرف آن قند خون را بالا می‌برد. به همین دلیل به بیماران دیابتی یا افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری ‏هستند، توصیه می‌شود که از نان سفید استفاده نکنند و حتماً نانشان سبوس دار باشد.‏


کد مطلب: 492138

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcexw8evjh8ozi.b9bj.html?492138

الف
  http://alef.ir