حاشه های سومین اجلاس سران صادر کننده گاز درتهران؛

از زد و خورد خبرنگاران روس تا تکلم روسیِ رئیس هیات جمهوری آذربایجان

بخش داخلی الف، 3 آذر 94

3 آذر 1394 ساعت 16:06


هر چند قرار بود سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز حدود ساعت ١٥ آغاز شود، اما با تأخیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه این اجلاس یک ساعت دیرتر شروع شد.

این درحالی بود که سران ٨ کشور دیگر عضو به‌موقع در محل اجلاس حاضر شده بودند. تعداد خبرنگاران، فیلمبرداران و گزارشگران روسی نیز در محل برگزاری اجلاس بیش از سایر کشورها بود. خبرنگاران با تلفن‌هایی در دست مدام درحال ارسال خبر بودند. به استثنای سه غول بزرگ گازی جهان (ایران، روسیه و قطر) بقیه کشورهای عضو این اجلاس در مقایسه با آنان ذخایر اندکی در اختیار دارند. در ادامه برخی از حاشیه های این رویداد را می خوانید:

*طبق برنامه ریبزی های صورت گرفته قرار بود اجلاس ساعت ۱۴:۳۰ آغازشود اما راس ساعت ۱۶ و پس از ورود پوتین رییس جمهور روسیه با دوساعت تاخیر اجلاس کار خود را آغاز کرد.

*در این اجلاس پوتین در راس یک هیات ۲۰۰ نفره به تهران سفر کرد که بیش از ۶۰ تن از اعضای این هیات را خبرنگاران رادیو و تلوزیون و روزنامه های این کشور تشکیل می دادند. اغلب اعضای هیات همراه پوتین زبان فارسی بلد بودند و یکی از نکات قابل توجه در هیات روسها این بود که روسها تمایل چندانی در مکالمه زبان انگلیسی نداشتند.

*سختگیریهای شدید حفاظتی داخل سالن اجلاس سران یکی از موضوعاتی بود که با نارضاتی خبرنگاران مواجه شد بطوریکه خبرنگاران و عکاسان روس هنگام دیدار روحانی و پوتین باممانعت تیم حفاظت سالن برای ورود به محل دیدار روبه رو شدند و ازدحام تعداد بالای عکاسان و خبرنگاران این ممانعت و سختگیری ها را تشدید کرد! بطوریکه این موضوع باعت زد و خورد خبرنگاران روس با اعضای حفاظت شد و خبرنگاران روس از این صحنه فیلم و تصویر تهیه کردند و داد و فریاد به راه انداختند و قصد ارائه فیلم را به هنگام مصاحبه پوتین و روحانی داشتند که پس از رایزنی مقامات تشریفات و امور رسانه های نهاد ریاست جمهوری از این مسئله صرف نظر کردند و همه آنها امکان حضور در مصاحبه مطبوعاتی را پیدا کردند.

*پوتین ساعت ۲۳:۳۰ شب سالن اجلاس را ترک کرد! در دیدار پوتین و روحانی نیز ظریف و لاوروف حضور داشتند که علاوه بر آنها وزرای دفاع،بهداشت و ارتباطات نیز حاضر بودند از سوی دیگر آقای ظریف بعد از بدرقه پوتین با خبرنگاران از مصاحبه امتتناع کرد و گفت "خیلی خسته ام"

*هتل اسپیناس تهران یک هفته کامل در اختیار تیم روسی قرار داشت که تدابیر امنیتی شدیدی در محل اقامت روسها به چشم می خورد .

*رییس جمهور ونزوئلا تنها رییس جمهوری بود که با همسر خود به ایران سفر کرد و همسر وی نیز در اجلاس سران در پشت سر رییس جمهور ونزوئلا نشسته بود.

*تنها مقام شرکت کننده زن در این اجلاس وزیر انرژی و صنعت کشور ترینیداد و توباگو بود.

*بی نظمی در برگزاری اجلاس و تشریفات، پذیرایی و اسکان و امکانات در اختیار خبرنگاران و مهمانان با توجه به حضور ۳۷۰ خبرنگار نشان ازدور بودن ایران در سالهای اخیر است که منجر به کاسته شدن تجربیات بین المللی شده است.

*یکی دیگر از این مشکلات اشکال و توقف در ترجمه همزمان پوتین بود بطوریکه برای دقایقی سخنرانی وی متوقف شد و تنها یک میکروفن در مقابل روئسای جمهور دو کشور در حین کنفرانس مطبوعاتی وجود داشت که پس از آنکه سخنرانی پوتین با ترجمه پایان یافت یکی از خبرنگاران روس سوالی از پوتین پرسید در حالی که پوتین ایساده بود مجبور شد کمی خم شود تا امکان پاسخ را داشته باشد که این پرس و پاسخ نیز ترجمه نشد.

*در واقع تعداد بالای خبرنگاران خارجی در این اجلاس نشان از اهمیت نقش رسانه ها در تعیین سیاستها و برنامه های دولت بود.

*یکی دیگر ازنکات قابل توجه دراجلاس وزیران شرکت کننده این بود که بیژن زنگنه وزیر نفت قبل از حضور همه وزیران در هتل همای تهران که محل برگزاری اجلاس وزارتی بود خود شخصا تمام اتاقها و سالن کنفرانس و سایر نقاط را از نظر بهداشتی و امکانات مورد بازرسی قرار داد.

*هتل هما چهار سال پیش بابت دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده که از کیفیت آن به شدت کاسته شده است.

*رئیس هیات جمهوری آذربایجان میانه سخنانش اعلام کرد که با زبان روسی راحت تر است و با این زبان به سخنرانی ادامه داد.

* قزاقستان به عنوان عضو ناظر حمایت خود را از احداث هرگونه خط لوله و صادرات گاز اعلام کرد.

*وزیر اقتصاد هلند به آینده درخشان ایران در بازارجهانی اشاره کرد. همچنین به اهمیت گاز در آینده اشاره کرد که بازارها را به هم مرتبط خواهد کرد. او همچنین به لزوم توجه به میادین دریایی کوچک‌تر و تشویق صنایع کوچک به استفاده از گاز طبیعی و ذخیره سازی اشاره داشت.


کد مطلب: 312515

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcezw8xnjh8zni.b9bj.html?312515

الف
  http://alef.ir