انجام آزمایش ژنتیکی قبل از ازدواج فامیلی اجباری است

20 خرداد 1395 ساعت 7:45


رئیس سازمان بهزیستی گفت: آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج فامیلی، اجباری است و برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی به طور رایگان انجام می‌شود.

 انوشیروان محسنی‌بندپی شامگاه چهارشنبه در آیین تکریم مدیرکل سابق و معارفه مدیرکل جدید بهزیستی استان همدان با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور بر اساس قوانین و اسناد بالادستی، تکالیفی متشکل از خدمات متنوعی بر عهده دارد، اظهار کرد: نگهداری و ارائه خدمات تخصصی به معلولان، آسیب‌دیدگان اجتماعی، به افرادی دچار معضلات سخت اعتیاد، افراد دارای اختلال ژنتیکی مانند اوتیسم، بیماری‌های روانی مزمن، سالمندان، ارائه خدمات آموزشی به کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست از مهمترین مأموریت‌های بهزیستی است.

وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در جمع کارکنان بهزیستی از خدمات آنان قدردانی کردند و این شغل را سخت و ارزشمند دانستند.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه سازمان بهزیستی سه راهبرد را در دولت یازدهم در رأس امور خود قرار داد، افزود: نگاه سازمان برنامه‌ریزی سیستمی، فرآیندمحور و جامعه‌نگر برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و انجام مأموریت‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۳، ۹۰۰ هزار کودک مورد غربالگری شنوایی‌سنجی قرار گرفتند، تصریح کرد: در سال ۹۴، یک میلیون و ۱۰۰ هزار کودک مورد غربالگری شنوایی‌سنجی قرار گرفتند که در سال ۹۵ تعهد کردیم در قبال تأمین منابع مالی بتوانیم بالغ بر ۹۰ درصد کودکان متولد شده را مورد غربالگری شنوایی سنجی قرار دهیم.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه ۶ هزار کودک ناشنوا را با کاشت حلزون شنوا کردیم، ادامه داد: تنبلی چشم مهمترین عامل کم‌بینایی و نابینایی افراد در سنین زیر ۲۰ سال بسیار مورد توجه است به طوری که با شناسایی این عارضه در کودکی می‌توان از آن پیشگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه ارتقای آگاهی خانواده‌ها در حوزه اختلالات ژنتیکی در برنامه‌ها قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۶۰ مرکز مشاوره ژنتیک در کشور که ۹۰ درصد آنان توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، وجود دارد.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه با مشاوره ژنتیکی از تولد ۹۰۰ کودک دارای اختلال ژنتیکی جلوگیری شده، گفت: در استان همدان مجوز جلوگیری از ادامه حاملگی برای ۱۷ مورد صادر شده است.

وی با بیان اینکه به این افراد مشاوره رایگان ارائه می‌شود تا بتوانند به درستی وارد مرحله دوم حاملگی شده و کودکان سالمی را به دنیا بیاورند، اظهار کرد: در حال حاضر سالانه ۳۰ هزار کودک معلول در کشور به دنیا می‌آیند.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه آزمایشگاه ژنتیک برای ازدواج‌های فامیلی اجباری شده، افزود: این آزمایش‌ها برای خانواده‌ها تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد رایگان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در ۳۱ استان غربالگری اوتیسم انجام شده است، تصریح کرد: ۲ هزار و ۵۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شده که با انجام اقدامات لازم و به موقع آنان به زندگی عادی باز خواهند گشت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در ۱۹۰ شهرستان کشور شبکه اجتماعی داریم، ادامه داد: در ۶ شهرستان استان این شبکه وجود دارد و در سال گذشته موفق شده که از خودکشی بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه تلفن ۱۴۸۰، ۶۰۰ هزار تلفن موفق داشته است، خاطرنشان کرد: پوشش کامل مشاوره ازدواج به وسیله خط ۱۴۸۰ در استان همدان وجود دارد.

محسنی‌بندپی با اشاره به اینکه ۶ هزار مرکز روانشناختی در حال خدمت‌رسانی است که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، اظهار کرد: در بخش اعتیاد در کشور ۵ هزار تیم مشاوره وجود دارد که در استان همدان به ۳۳۳ تیم می‌رسد.

وی با تأکید بر اینکه توانمندسازی را در سه بعد دنبال می‌کنیم، افزود: فراهم کردن زمینه ارتقای دانش همکاران با استفاده از تجربه کشورهای موفق در دستور کار قرار گرفته به طوری که هم اعزام کارشناسان برای آموزش در برنامه وجود دارد و هم از اساتید خارجی به کشور دعوت می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه بیشترین برون‌سپاری در بهزیستی رخ داده، تصریح کرد: آیین‌نامه‌های جدید برای صدور مجوز موسسه‌های خیریه در دست تدوین است و مشکلات سابق در آن حل شده که به زودی ابلاغ می‌شود.

وی با بیان اینکه تخصصی‌ترین دستگاه در حوزه اجتماعی، سازمان بهزیستی است، خاطرنشان کرد: ۲۲ هزار کارشناس متخصص و باتجربه در این سازمان وجود دارد که دارای بینش عمیقی هستند اما کمترین حقوق و دستمزد را دریافت می‌کنند.

در این مراسم از زحمات اکبر سوری قدردانی و حمیدرضا الوند به عنوان مدیرکل بهزیستی همدان معرفی شد.


کد مطلب: 360685

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfcxdmtw6dvva.igiw.html?360685

الف
  http://alef.ir