ادامه سهم‌خواهی اصلاح‌طلبان

21 تير 1396 ساعت 15:25



با توجه به نزدیک شدن هر چه بیشتر به مراسم تحلیف آقای روحانی و بحث‌های فراوان در خصوص اعلام اعضای کابینه توسط ‌رئیس جمهور دولت دوازدهم، باید دید که او چه میزان به نظر اصلاح طلبان در انتخاب افراد توجه خواهد کرد.

 به گزارش صبح نو با توجه به تلاش فراوانی که احزاب اصلاح طلب از جهات مختلف برای پیروزی آقای روحانی در انتخابات اخیر انجام داده‌اند و از آنجایی که یکی از محور وعده‌های آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز بر تغییرات گسترده در کابینه استوار بود، حال احزاب اصلاح طلب بر آن شده‌اند تا با تشکیل جلسات مختلف و همفکری، اشخاصی را برای تصدی وزارتخانه‌های مختلف به صورت پیشنهادی به آقای روحانی ارائه کنند تا به گفته خودشان، تعامل بین دولت و اصلاح طلبان بهتر شکل بگیرد. به عنوان مثال می‌توان به تشکیل کمیته تعامل توسط نمایندگان فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.

شنیده‌ها حاکی از آن است که آقای روحانی و اتاق فکرش توجه زیادی به این پیشنهادات ندارند که این موضوع در پیام آقای حسام الدین آشنا، مشاور رسانه‌ای آقای روحانی با این عنوان: «کاسبان به اصطلاح اصلاح‌طلبی که باج‌خواهی رسانه‌ای و سیاسی از رئیس‌جمهور را آغاز کرده‌اند، بدانند روحانی خاتمی نیست؛ نه تعارف می‌کند نه مأخوذ به حیا می‌شود.» همچنین در پیام توییتری آقای پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور درباره ترکیب کابینه دولت دوازدهم با این مضمون که «چه بسا خالقان گمانه‌ها و فهرست‌سازان درهفته‌های آتی شوکه شوند » به صورت کاملاً عینی مشاهده کرد.

 حال باید دید نظر اعضای احزاب اصلاح طلب در تعیین وزرای کابینه تاثیری دارد یا اینکه کاملاً به صورت یکجانبه مطرح می‌شود و ‌رئیس جمهور دولت دوازدهم توجهی به این نظرات و پیشنهادات نخواهد کرد.

اگر کابینه پیشنهادی با انتظارات مطابق نباشد، مجلس آنها را تأیید نخواهد کرد

دکتر علی محمد حاضری، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در خصوص کابینه احتمالی دولت دوازدهم و انتخاب آقای روحانی گفت: به نظر من طبق سخنان چندین باره شخص آقای روحانی، این انتخابات حامل پیام معینی بود. با توجه به این پیام که آقای روحانی نیز حتماً به آن توجه دارد، کابینه ایشان هم باید با این پیام منطبق باشد و سازگاری با این پیام نیز به منزله این است که کابینه از آن ملاحظات و ویژگی‌هایی که در مرحله شکل گیری کابینه اول صورت گرفته بود و دولت مجبور بود ملاحظات مجلسی را که با او در تقابل بود، فاصله دارد. ولی امروز دیگر مجلس با دولت همراه است و آقای روحانی می‌تواند بدون نگرانی از مواجهه نامطلوب با گزینه‌های پیشنهادی او، دست به معرفی افراد بزند. این موضوع در عین مزیت، شرایط خاصی را نیز برای آقای روحانی ایجاد می‌کند که اگر خدایی ناکرده افراد معرفی شده با انتظارات مطابقت نداشته باشند، قائدتا مجلس به رغم نظر مثبتی که برای همراهی با ‌رئیس جمهور دارد، نمی‌تواند به آن‌ها رأی مثبت دهد.

روحانی نقش اصلاح‌طلبان  در پیروزی‌اش را فراموش نمی کند

آقای حسین نقاشی، از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در خصوص چیدمان کابینه دولت دوازدهم گفت: ما به شکل رایزنی‌هایی غیر رسمی، افرادی را پیشنهاد داده‌ایم. در کلیت در دولت دوازدهم آقای روحانی مسائل سیاسی، فرهنگی، علمی و همچنین مسائل اقتصادی را باید به شدت پیش بگیرند و در برخی موارد حتماً باید تغییراتی نیز انجام شود که این اتفاق نیازمند این است که شخصی در آن  وزارت خانه بر سر کار بیاید که بتواند این تغییرات را انجام دهد. در تمام انتخاباتی که آقای روحانی در آن پیروز شد، احزاب اصلاح طلب بیشترین تلاش را در جهت نیل به اهداف انتخاباتی آقای روحانی داشتند. حتماً آقای روحانی نیز به این نکته توجه دارد که بدنه اجتماعی، مایل به جریان اصلاحات است. مطالبی که آقای روحانی در زمان انتخابات به مردم ارائه کرد و این موضوع که او نمی‌تواند از سخنان خود چشم پوشی کند و باید به وعده‌های خود عمل کند، مهم‌اند. در عین حال باید گفت که احزاب در پی سهم خواهی نیستند ولی گزینه‌ها با انتظارات ما تفاوت چندانی نخواهند داشت. حال اگر هم افرادی معرفی شوند که فاصله زیادی با اصلاح طلبان داشته باشد، اصلاح طلبان باز هم از مطالبات خود دست بر نخواهند داشت. 

اگر روحانی به وعده‌هایش به اصلاح طلبان عمل نکند، دیگر از او حمایت نخواهیم کرد
 
دکتر جلال جلال زاده، از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در خصوص کابینه پیشنهادی آقای روحانی و توجه به پیشنهادات احزاب اصلاح‌طلب، گفت: آقای روحانی باید رضایت افکار عمومی جامعه را در نظر بگیرد. اکثر افرادی که به روحانی رأی داده‌اند با مدل فکری او همراه شده‌اند و اگر او نتواند کابینه‌ای را انتخاب کند که برآیند افکار و خواست اکثر مردم باشد ، نخواهد توانست وضع موجود را تغییر دهد و کابینه دولت دوازدهم نیز به سرنوشت کابینه قبلی دچار خواهد شد. امیدواریم که آقای روحانی کسانی را که برای ایشان زحمت کشیده‌اند فراموش نکرده و به مطالبات و خواست ستادهای استانی هم توجه کند  که اگر غیر از این باشد، آقای روحانی و حامیان ایشان مورد سرزنش مردم قرار خواهند گرفت. 

وی همچنین در خصوص اظهارات برخی اطرافیان آقای روحانی در خصوص اصلاح‌طلبان و پیشنهادات آن‌ها درباره کابینه دولت دوازدهم، گفت: ما، هیچ یک عاشق آقای روحانی نبودیم و آقای روحانی باید به تمام کسانی که برای پیروزی او تلاش کرده‌اند توجه کند. کسانی که جملاتی از قبیل کاسب و غیره را در خصوص حامیان آقای روحانی بیان می‌کنند ، نمک نشناسی و عدم تعهد خود را نشان می‌دهند و حالا پس از اینکه کارشان رفع شده، نباید به مردم اهانت کنند. حال اگر آقای روحانی به پیشنهادات احزاب اصلاح طلب توجه نکند، اصلاح طلبان نیز دیگر باید ملاحظات حزبی و گروهی را کنار بگذارند و در اصل، اگر اصلاح طلبان احساس کنند که آقای روحانی به وعده‌های خود به آنها عمل نمی‌کند، دیگر از او حمایت نخواهند کرد. حال باید دید با توجه به نظر اصلاح طلبان، عملکرد آقای روحانی در خصوص انتخاب افراد کابینه چگونه خواهد بود.
 


کد مطلب: 491572

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfeydj0w6d1ta.igiw.html?491572

الف
  http://alef.ir