تاثیر اتحاد ستادی بر انتخابات/ انعکاس جهانی کناره گیری قالیباف به نفع رئیسی/ ماندن یا انصراف میرسلیم/ نامه اعتراضی به شورای نگهبان/ انتخابات 96 به روایت آمار

بخش سیاسی الف، 25 اردیبهشت 96

25 ارديبهشت 1396 ساعت 20:37


در حالی که چهار روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در 29 اردیبهشت 96 باقی مانده است امروز محمد باقر قالیباف از رقابت ها به نفع ابراهیم رئیسی کناره گیری کرد. این انصراف موجب شد که اخبار انتخاباتی امروز تحت الشعاع این اتفاق قرار گیرد. در ادامه به مهمترین اخبار امروز اشاره شده است.

اتحاد ستادهای رئیسی و قالیباف
ستاد انتخاباتی مشترک محمد باقر قالیباف و سید ابراهیم رئیسی با نام کرامت و کارآمدی تشکیل شد. علی نیکزاد رئیس ستاد مرکزی سید ابراهیم رئیسی با حضور در ستاد مرکزی محمد باقر قالیباف ضمن تقدیر از اقدام انقلابی وی در حکمی محمد دهقان رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف را به ریاست ستاد کشوری کرامت و کارآمدی منصوب کرد. ستاد کشوری کرامت و کارآمدی یک ستاد مشترک انتخاباتی میان ستادهای انتخاباتی رئیسی و قالیباف است.

انعکاس جهانی کناره گیری قالیباف به نفع رئیسی
کناره گیری محمد باقر قالیباف از انتخابات ریاست جمهوری به نفع آیت الله رئیسی، انعکاس گسترده ای در رسانه های جهانی داشته است.
خبرگزاری رویترز (Reuters)، خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP)، بلومبرگ (Bloomberg)، پایگاه شبکه بی بی سی (BBC)، دیلی میل انگلیس (Daily Mail)، رادیو اروپای آزاد (Radio Free Europe)، فایننشال تایمز (Financial Times) و ... با عناوین مختلف به انعکاس این موضوع پرداخته اند.

خبرگزاری بلومبرگ با انتشار گزارشی در این رابطه آورده است: «این تصمیم محمد باقر قالیباف رقابت انتخاباتی را به صحنه مبارزه دو مرد یعنی روحانی و رئیسی تبدیل می نماید. رقبای محافظه کار روحانی تلاش کرده اند که سابقه اقتصادی روحانی در دوره گذشته را در مرکز توجه قرار دهند؛ بویژه شکست روحانی در تامین منافع ملموس از توافق هسته ای سال 2015 برای مردم عادی ایران.»

روزنامه «نیویورک تایمز» نیز در تحلیلی کناره گیری «محمد باقر قالیباف» نامزد اردوگاه اصولگرایان ایران را گامی در تحکیم مواضع اصولگرایان در آستانه انتخابات مهم ریاست جمهوری روز جمعه 29 اردیبهشت برشمرد. «توماس اردبرینک»، خبرنگار این نشریه در تهران،درباره کناره گیریی «محمد باقر قالیباف» به نفع «حجت السلام ابراهیم رئیسی» نوشت: قالیباف با این کار از  نفوذ خود به نفع رئیسی که اصلی‌ترین تهدید مقابل پیروزی «حسن روحانی» رییس جمهور میانه روی کنونی ایران است ، استفاده کرد.

اسپوتنیک نیز در واکنش به خبر انصراف قالیباف نوشت: بسیاری پیش بینی می کردند که آقای قالیباف در نهایت به نفع آقای رئیسی از مبارزات انتخاباتی انصراف دهد اما با توجه به آمار و ارقامی که طی هفته های اخیر منتشر شده بسیاری به شک افتاده بودند که آیا ممکن است قالیباف به تعهد قبلی خود در جمنا پایبند بماند یا نه؟

 هم‌چنین در این گزارش آمده است؛ا گر این آمار و ارقام صحت داشته باشد آقای قالیباف در اوج از مبارزات انتخاباتی انصراف داده و گذشته از اینکه به وی علاقه داشته باشیم یا نه وی یک حرکت سیاسی زیبا را در فرهنگ سیاسی ایران رقم زده چرا که یکی از مشکلات اصلی سیاستمداران در ایران همیشه این بوده که به جای تلاش برای منافع گروهی به سمت منافع شخصی و فردی تمایل داشتند و همه ضربه هایی که متوجه جناح آنها می شده به همین دلیل بوده.

با توجه به سابقه اجرائی آقای قالیباف قطعا در صورتی که آیت الله رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران انتخاب شوند آقای قالیباف مناسب ترین گزینه برای معاون اولی وی خواهد بود وحتی ممکن است آقای رئیسی بزودی اعلام کند که در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهوری آقای قالیباف را معاون اول خود خواهد کرد.

تقسیم یارانه‌ها در شب انتخابات توهین به مردم است
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: تقسیم یارانه‌ها در شب انتخابات توهین به مردم است و تنها کار دولت یازدهم تکذیب تعطیل شدن کارخانه‌ها بود. سیدمصطفی میرسلیم صبح امروز در دانشگاه تبریز گفت: آنقدر خوار و ذلیل شده‌ایم که باید برویم سرتسلیم درمقابل بیگانگان فرود آوریم تا تحریم‌ها را رفع کنند؟ این همه رفتند مذاکره کردند اما هنوز هم تحریم‌ها برطرف نشده است؛ پس در این شرایط باید برویم بمیریم؟ عده ای باید بدانند ملت ایران هموازه زنده است. وی تصریح کرد: اینکه امروز شرایط دریاچه ارومیه بهبود یافته بدلیل بارش باران بوده است و الا دولت کاری انجام نداده است. اگر باران نداشته باشیم بحران همچنان باقی است.

مردم باید بین قاضی و وکیل انتخاب کنند
حسن روحانی عصر امروز در سالن شهید رسول حسینی ساری گفت: آن روز گفتید می‌خواهید راه آرامش و اعتدال انتخاب شود. امروز بحث انتخاب میان چند نفر مطرح نیست بلکه بحث دو نوع تفکر است. مردم ایران یا راه تقابل با دنیا را انتخاب می‌کنند یا راه تعامل؟ مردم ایران یا راه عقلانیت را انتخاب می‌کنند یا راه خرافه. مردم ایران یا شعار را انتخاب می‌کنند یا برنامه و عمل. مردم می‌خواهند یا به سال ۹۱ بگردند یا به پیش بروند. روحانی گفت: مردم باید بین قاضی و وکیل انتخاب کنند. قاضی حکم صادر می کند و حکمش را ابلاغ می‌کند. وکیل از مردم دفاع می کند. انتخاب با خودتان است.

او با بیان اینکه جمعه روز انتخاب است، گفت: آیا می‌خواهیم دوباره دیوار ساخته شود یا پل بسازیم؟ آیا می‌خواهیم از اعتماد و دین مردم برای قدرت و سیاست استفاده کنیم یا از قدرت و سیاست برای دین استفاده کنیم؟ مردم در روز جمعه تصمیم خودشان را با آرایشان اعلام خواهند کرد.

تقسیم بندی نامزدهای انتخابات توسط هاشمی طبا
کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: آقای روحانی و جهانگیری تنها از اقدامات انجام شده مانند برجام و خطراتی که از سر کشور رفع شد و کاهش تورم صحبت می‌کنند. سیدمصطفی هاشمی‌طباء در نشست‌خبری با بیان اینکه درانتخابات نامزدها را می‌توان به 3 دسته تقسیم کرد، گفت: دسته اول کسانی که خودشان را منتصب به اصولگرایی می‌دانند و سیاه نمایی می‌کنند. وی افزود: دسته دوم که آقای روحانی و جهانگیری در آن حضور دارند، تنها از اقدامات انجام شده مانند برجام و خطراتی که از سر کشور رفع شد و کاهش تورم صحبت می‌کنند اما گروه سوم مربوط به نوع روشی است که من انتخاب کردم و معتقدم که اولین کار مملکت بازگرداندن زیستگاه، اصلاح کشاورزی، قطع یارانه و اختصاص بودجه آن به محرومان است که این نیازمند روحیه جهادی خواهد بود.
 
 تکذیب انصراف مصطفی میرسلیم از رقابت‌های انتخاباتی

ستاد مصطفی میر سلیم طی اطلاعیه ای اعلام کرد: باتوجه به انتشار برخی گمانه زنی ها درباره حضور جناب آقای مهندس سید مصطفی میرسلیم در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری به اطلاع می رساند ایشان برنامه های تبلیغاتی و انتخاباتی خود را کماکان ادامه می دهد و هرگونه خبری درباره انصراف ایشان تکذیب میشود. بدیهی است تنها مرجع مورد اعتماد درباره فعالیت های انتخاباتی جناب آقای مهندس سید مصطفی میرسلیم، ستاد انتخاباتی ایشان و یا روابط عمومی حزب موتلفه اسلامی می باشد.
 
انتخابات 96 به روایت آمار
مهمترین اعداد و ارقام مربوط به انتخابات روز جمعه 29 اردیبهشت 96 عبارتند از:
واجدان شرایط: 56 میلیون و 410 هزار و 234 نفر
 رای اولی‌ها: یک میلیون و 350 هزار و 294 نفر
 حائزان شرایط شرکت در انتخابات: متولدان 29 اردیبهشت 1378 و قبل از آن
 عوامل اجرایی و نظارتی انتخابات: حدود یک میلیون و 500 هزار نفر
 عوامل انتظامات: 160 هزار نفر
 مسئولان بخش تامین امنیت : حدود 300 هزار نفر
 هیئت اجرایی: هزار و 60 هیئت اجرایی اعم از بخش و شهرستان
 بیشترین شعب اخذ رای: استان‌های تهران، خراسان رضوی و مازندران
 شعب اخذ رای: 63 هزار و 429 شعبه
 تعداد صندوق ها: 117 یا 118 هزار صندوق
 انتخاب رئیس جمهور: یک نفر
 انتخاب نماینده مجلس: 4 نفر
 انتخاب اعضای شوراهای اسلامی: 39 هزار و 575 کرسی
 انتخابات الکترونیکی شوراها: 141 شهر، 9 هزار و 752 شعبه و در 28 استان
 ایرانیان واجد شرایط مقیم خارج از کشور : دو تا دو و نیم میلیون نفر
 برگزاری انتخابات خارج از کشور: 103 کشور جهان، 133 نمایندگی و 304 شعبه
شعب برخی کشورها: آمریکا 55 ، عراق 22 ، امارات متحده 21 و انگلستان 12 شعبه

رئیسی بیشترین متانت را به خرج داد/ میرسلیم منطقی‎ترین کاندیداست
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه گفت: مناظره سوم نقش تعیین کننده‌ای در انتخابات داشت؛ چرا که مسائل اقتصادی، پاشنه آشیل دولت است. با این مناظره تغییرات قابل توجهی در آرایش نامزدها و طرفداری مردم از آنها پدید آمد. حمیدرضا ترقی گفت: اگر موفقیت را در توهین، بی‌اخلاقی و پرخاش بدانیم؛ موفقیت با جهانگیری و روحانی بود. اما اگر موفقیت را در منطقی حرف زدن، تخریب نکردن و بی ادب نبودن بدانيم، آقای رئیسی بيشترين متانت را به خرج دادند. مهندس میرسلیم نیز بسیار در مناظره سوم منطقی بود. آقای قالیباف بسیار مصداقی حرف زد.

نامه ستادرئیسی به شورای نگهبان درپی اقدام دولت در آستانه انتخابات
در نامه ستاد رئیسی خطاب به شورای نگهبان آمده است: در چند روز اخیر، از سازمان هدفمندی یارانه‌ها برای حدود ۴ میلیون نفر از افرادی که قبلاً یارانه ایشان قطع شده بود، پیامک‌هایی ارسال شده است.
 
در بخش هایی از نامه آمده است: این رفتار فریبنده در آخرین روزهای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری علاوه بر آنکه خلاف صریح قانون هدفمند کردن یارانه‌ها می‌باشد، رفتارهای متعارض با ادعاهای متواتر دولتمردان مبنی بر صعوبت پرداخت یارانه توسط دولت و فقدان منابع لازم برای این امر است که جز اهداف تبلیغاتی هدف دیگری بر آن متصور نمی‌باشد.


کد مطلب: 472339

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcfm0dj1w6dema.igiw.html?472339

الف
  http://alef.ir