مرفه ترین کشورهای جهان
19 آبان 1394 ساعت 14:14
در رتبهبندی ۲۰۱۵ «شاخص رفاه لگاتوم»، نروژ به عنوان مرفهترین کشور جهان انتخاب شد و سنگاپور در آسیا رتبه نخست را از آن خود کرد.
به گزارش ایسنا، شاخص رفاه لگاتوم، رتبهبندی سالانه و جهانی موسسه مطالعاتی لگاتوم در لندن است که درباره سطح رفاه در ۱۴۲ کشور مختلف منتشر میشود.
بنابر گزارش شبکه تلویزیونی «نیوز اِیشیا»، در این رتبهبندی، نروژ بار دیگر در صدر کشورهای جهان قرار گرفت و سنگاپور نیز به عنوان مرفهترین کشور آسیا برگزیده شد و همچنین رتبه ۱۷ جهانی را به دست آورد.
این شاخص هر سال کشورهای جهان را بر اساس فاکتورهایی چون شادی، ثروت و میزان درآمد، سلامتی و همچنین امنیت اجتماعی رتبهبندی میکند. این موسسه به مقایسه ۸۹ متغیر برای ارائه این فهرست پرداخته است. این متغیرها شامل شاخصهای قدیمی همچون سرانه تولید ناخالص داخلی، تعداد افراد شاغل در مشاغل تمام وقت و همچنین شاخصهای جدیدتر نظیر تعداد سرورهای امن اینترنتی در هر کشور و احساس آسودگی افراد جامعه در طول روز میشود.
در این مطالعه شاخص رفاه لگاتوم برای ۱۴۲ کشور جهان که در دسترسترین اطلاعات را در اختیار داشتند مورد بررسی قرار گرفتند و ۲۶ کشور به عنوان مرفهترین قلمروهای جهان معرفی شدند. ۱۰ کشور نخست در این فهرست عبارتند از:
۱- نروژ: این کشور مجدد در سال ۲۰۱۵ رتبه نخست را در شاخص رفاه بدست آورده و همچنین تنها کشوری است که به لحاظ تمامی زیر شاخصها در میان ۱۰ کشور نخست قرار دارد.
۲- سوئیس: این کشور برای سومین سال متوالی در رتبه دوم قرار گرفته که برخورداری از وضعیت اقتصادی عالی در این موفقیت نقش موثر داشته است.
۳- دانمارک: این کشور به لحاظ سطح آموزشی و تحصیلی و همچنین سرمایههای اجتماعی رتبه بالایی را بدست آورده اما در صورتی که در حوزه سلامت آن در موقعیت ضعیفی نبود میتوانست در جایگاه بالاتری قرار گیرد.
۴- نیوزیلند: انسجام اجتماعی قوی و تعامل بالا در جامعه به این مفهوم است که این کشور از بهترین سطح سرمایه اجتماعی در جهان برخوردار است.
۵- سوئد: وجود فرصتهای مناسب شغلی و سرمایه گذاری به این کشور کمک کرده تا در شاخص سال جاری یک درجه ارتقاء پیدا کند.
۶- کانادا: در شاخص رفاه موسسه لگاتوم کانادا به عنوان کشوری معرفی شده که شهروندان آن از بالاترین سطح آزادی شخصی برخوردارند.
۷- استرالیا: این کشور برای سومین سال متوالی به رتبه هفتم دست یافته و در شاخص رفاه سال جاری به عنوان بهترین کشور به لحاظ سیستم آموزشی شناخته شده است.
۸- هلند: این کشور به لحاظ حوزههای آموزشی، سلامت و آزادی شخصی رتبههای خوبی به دست آورده و جایگاه آن یک درجه ارتقا پیدا کرده است.
۹- فنلاند: این کشور از بهترین عملکرد دولت در میان کشورهای جهان برخوردار است اما اقتصاد نسبتا ضعیف، موجب شده این کشور از رتبه هشتم در سال گذشته یک درجه تنزل پیدا کند.
۱۰- ایرلند: این کشور به دلیل ارتقاء در حوزه امنیت و ایمنی دو جایگاه ترقی داشته است.
بنابر این گزارش، ۱۶ کشور بعدی در ابتدای این فهرست شامل آمریکا، ایسلند، لوکزامبورگ، آلمان، انگلیس، اتریش، سنگاپور، بلژیک، ژاپن، هنگ کنگ، تایوان، فرانسه، مالت، اسپانیا، اسلوانی و جمهوری چک هستند.
رتبه جمهوری چک در سال جاری سه جایگاه ارتقاء یافته است. این کشور در زیرشاخصهای اقتصادی به رتبه بالایی دست پیدا کرده اما در رتبه بندی شاخص سرمایههای اجتماعی عملکرد چندان خوبی نداشته است.
در اسلوونی نیز همچون جمهوری چک، حوزه آموزشی رتبه بسیار بالایی کسب کرده است. همچنین اسپانیا شناختهشدهترین مقصد برای سفرهای تفریحی مردم انگلیس است و در این گزارش رتبه خوبی به دست آورده اما رتبه این کشور در حوزه آموزش و آزادی شخصی، آن را در جایگاه بیست و پنجم قرار داده است.
علاوه بر این اگرچه سیستم آموزشی مالت رتبه چهل و دوم را به دست آورده اما امتیازهای بالا و قوی در دیگر زیرشاخصها به این مفهوم است که این کشور جایگاه سال قبل خود را در شاخص رفاه حفظ کرده است.
فرانسه نیز در رتبهبندی سال جاری یک جایگاه افت کرده است. رتبه آن در حوزه سلامت در مجموع در جایگاه هشتم است اما کسب رتبه پایین در سرمایههای اجتماعی موجب شده طی چهار سال برای سومین بار در ۲۰ کشور نخست قرار نگیرد.
در این بین کشور جزیرهای و آسیایی تایوان نیز همچنان در میان ۲۰ کشور نخست قرار ندارد هرچند به لحاظ عملکرد قوی در امنیت و ایمنی به جهش بزرگی دست پیدا کرد.
هنگ کنگ نیز از جمله سرزمینهایی است که به لحاظ امنیت و ایمنی، کار و سرمایه به رتبههای خوبی دست یافته است. دیگر کشور آسیایی که بین این ۲۶ قلمرو برگزیده به چشم میخورد، ژاپن است. شهروندان این کشور هفتمین مردم سالم در زمین هستند اما به لحاظ آزادی شخصی رتبه خوبی ندارند.
در ادامه این گزارش آمده است، بلژیک در هر یک از زیرشاخصها در میان ۲۵ رتبه نخست قرار دارد و همچنین بهترین رتبه را در حوزه سلامت به دست آورده است.
کد مطلب: 308864
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcg379wtak9z74.rpra.html?308864