زندگی به سبک ماندلا یا علی (ع)

بخش تعاملی الف - سجاد بخشی

8 دی 1392 ساعت 8:43

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.


راه و رسم زندگی "ماندلا " در دانشگاه های دنیا تدریس شود؛ به نظر شما این سخن کیست؟ اگر فکر می کنید که این جمله رئیس جمهور یا یکی از دولتمردان آفریقای جنوبی است، سخت در اشتباهید چون این جمله وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشوری است که آیین یکتاپرستی و برابری ۱۰۰۰ ساله و تمدن باستانی ۷۰۰۰ ساله دارد. کشوری که ذوالقرنینش ۲۰۰۰ سال پیش اولین منشور حقوق بشر را بر مبنای برابری نگاشت، منشوری که اکنون بر سر مالکیت آن در دنیا دعوای حقوقی سرگرفته است. کشوری که مبدع "بنی آدم اعضای یک پیکرند" است. کشوری که هنگامی که آئین یکتاپرستی و برابری بر او عرضه شد بی درنگ آن را دریافت و بزرگترین خدمات تاریخ خود را نسبت به این آئین انجام داد. کشوری که مردمش برای رسیدن به برابری به رهبریِ انسانی شجاع و عدالت خواه، متحد در برابر ظلم پادشاهی متکبر ایستاد. کشوری که هشت سال به خاک و خون کشیده شد اما مردمش یک قدم از آرمان هایشان پا پس نکشیدند. آری آقای فرجی دانا شما وزیر علوم چنین کشوری هستید حال چه شده که شما مدعی آئین و روش ماندلائی شده اید؟!

آقای وزیر در پیامی که برای مرگ ماندلا ارسال کرده اید این گونه نوشتید:" احتراما فقدان جناب آقای نلسون ماندلا نماد جاوید آزادگی، مقاومت و مظهر مبارزه با نژادپرستی را از صمیم قلب تسلیت عرض می نمایم... آن رهبر فقید برای رهایی کینه با در آغوش گرفتن مخالفان، راه و رسم زندگی از طریق بخشایش را به جهانیان نشان داد... راه و رسم زندگی پر فراز و نشیب ماندلا به عنوان الگوی مقاومت، مبارزه و آزادگی در دانشگاه های دنیا تدریس شود تا چراغ راه آیندگان باشد."

به نظر می رسد جنابعالی تنها تاریخ سه دهه اخیر جهان را مطالعه کرده اید که اینگونه نسبت به عظمت جناب ماندلا افاده فیض می نمایید. آقای وزیر اگر کمی عقب تر برگردید در طول تاریخ پر فراز و نشیب دنیا به نمونه هایی می رسید که ماندلا با همه آزادی خواهی و عدالت طلبی اش گوشه از فضائل آن ها را داراست. آقای فرجی دانا به شما پیشنهاد می کنم روند گسترش دین اسلام در دنیا را مرور نمایید؛ آن گاه که محمد صلی الله علیه و آله در سرزمینی که فساد، غارت و تجاوز امری مرسوم بود از جانب خداوند مبعوث شد تا دم از عدالت و انسانیت زند. او در راه گسترش آئین انسانیش شجاعانه ایستاد. محمد در اوج دوران برده داری حرف از برابری انسان ها به میان آورد. او عرب و عجم را برادر نامید، قوم گرایی و نژادپرستی را مذموم و ملاک برتری را تنها تقوا دانست.

پیامبر ما کسی که پس از فتح مکه نه تنها مشرکانی که سال ها او و پیروانش را شکنجه دادند از میان نبرد، بلکه پس از اسلام آوردنشان آن ها را از بیت المال بهره مند ساخت. (جداً پیشنهاد می کنم تاریخ فتح مکه را مطالعه نمایید.) او حتی از قاتل عمویش، حمزه سیدالشهدا، هم رئوفانه گذشت. محمد در تمام طول دوران زندگیش کوچکترین تجاوزی یا جنگی را آغاز نکرد. محمد و آئینش جانشینی را معرفی کرد که در منشور حکومتیش درباره انسان ها چنین می فرماید: "مهربانی را پوشش دل خود قرار ده و با مردم دوست و مهربان باش. مبادا مثل حیوان درنده خویی باشی که خوردن مردم را غنیمت می شماری؛ زیرا مردم دو دسته اند: گروهی برادر دینی تو و گروهی دیگر همانند تو در آفرینش هستند."

امام اول آئین ما کسی است که وقتی افرادی به ناحق و با کودتا جامه خلافتش را غصب کردند، بردبارانه گذشت و حتی راهنمایی ها، قضاوت ها و مشاوره هایش را از آنان دریغ نکرد. علی کسی است که نگاه عادلانه اش نه تنها دوستان و نزدیکانش بلکه اول از همه خودش را شامل می شد. او علیرغم آن که با حاصل دست رنجش می توانست بهترین زندگی عصرش را داشته باشد اما آن را وقف نیازمندان کرد؛ جامه وصله می زد تا محرومان و مستضعفان دلخوش به او باشند. علی کسی است که در برابر دشمن ترین دشمنانش به سربازانش گفت تا آن ها به سمت تان حمله نکردند شما آغازگر جنگ نباشید. او همانی است که جرج جرداق مسیحی پی به عظمت والایش برد و در وصفش قلم ها فرسود.

آقای وزیر امروز جهان تشنه جرعه ای اسلام رحمانی، عدالت علوی و آزادگی حسینی است. همان هایی که تا ابد برای ما چراغ هدایت و کشتی نجاتند. همان هایی که اکنون بیش از هزار سال است اسوه های حقیقی آزادگی، مقاومت و مظاهر مبارزه با نژاد پرستیند. جناب فرجی دانا فکر می کنم اکنون زمان آن فرا رسیده که دست از ژست های سیاسی و پزهای روشنفکر مآبانه برداریم و قاطعانه و دوستانه مبلغ فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی باشیم.


کد مطلب: 210088

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcg7z9x7ak9qz4.rpra.html?210088

الف
  http://alef.ir