رنجنامه طوفانزدگان قائمشهر
17 شهريور 1395 ساعت 14:49
شروع طوفان در صبح روز جمعه و زمان خواب صبحگاهی بهترین بخش حادثه بود تا جلوی تلفات جانی این واقعه طبیعی را بگیرد ولی خسارتهای مالی آن تا مدتها کمر خانوادههای بسیاری را راست نخواهد کرد.
به گزارش ایسنا، صبح روز جمعه، طوفانی با سرعت ۹۰ تا ۱۳۳ کیلومتر بر ساعت قائمشهر را درنوردید، سرعت طوفان به حدی بود که سقفها، درختان، تیرهای برق، حیوانات و پرندگان و هرآنچه در مسیر غرنده آن بود را ویران کرد و با خود برد.
شروع طوفان در صبح روز جمعه و زمان خواب صبحگاهی بهترین بخش حادثه بود تا جلوی تلفات جانی این واقعه طبیعی را بگیرد ولی خسارتهای مالی آن تا مدتها کمر خانوادههای بسیاری را راست نخواهد کرد.
شکستن سقفهایی از جنس ایرانیت یا ورقههای فلزی و ریزش سقف و آبگرفتگی منازل، قطعی آب و برق و شکستن شیشهها و درختان که بر خانهها و تیرهای برق فرود میآمدند روزگار ناخوشی را برای برخی شهرهای مازندران و قائمشهر رقم زد.
بخشی از مردم قائمشهر بلافاصله بعد از وقوع طوفان درصدد تعمیر سقفها و خرید لوازم مورد نیاز پرداختند ولی به خاطر گستردگی ویرانی و تخریب، ایرانیت در بازار نایاب شد و با اعلام بنیاد مسکن برای کمک و تامین بخشی از ایرانیتها به صورت رایگان، سیل مردم طوفانزده به سوی این اداره گسیل شد، افرادی با تخریب صددرصدی سقف تا افرادی با نیاز یک عدد ایرانیت در خیابان و درون ساختمان این اداره جمع شده بودند.
با گذشت سه روز از وقوع طوفان، آرامش نسبی به شهر بازگشت ولی روستاها همچنان چشمانتظار کمک و امداد مردم و مسئولان هستند و ترس از بارشهای پیشرو امان از صبر و قرار مردم ربوده است. با تماسهایی که با روستاییان و شهروندان قائمشهری گرفته شد، متوجه شدیم برق و آب همه مناطق وصل شده و برخی موارد و گزارشهای ارسال شده مربوط به مشکلات شبکهها و اتصالات منازل مسکونی یا واحد صنفی به صورت موردی بوده است.
اشکهای کشاورزان و باغدارن و برنجکاران دلها را به درد میآورد؛ محصولات برنجی که برداشت شد و زحمت یکساله به رنجی بزرگ تبدیل شد. کیسههای پر از برنج در آب شناورند و هیچ کاری از دست کسی برنمیآید.
ساکن روستای دیوکلای سفلا: همه دسترنجم در آب از بین رفت
حیدر اسماعیلی، ساکن روستای دیوکلای سفلا با بغض میگوید: سقف خانهاش را باد برد و همه زندگیش در آب غوطهور است. طوفان زندگیام را نابود کرد و باید از این به بعد زیر چادر زندگی کنم.
وی با اشاره به کشاورز بودنش اظهار کرد: شالیهای امسال را برنج کردم ولی همه دسترنجم در آب از بین رفت.
وی با قدردانی از شورای روستای دیوکلای سفلا که ایرانیت مورد نیاز را در اختیار وی قرار دادند، افزود: چیزی ندارم که بتوانم حتی سقف خانه را دوباره بسازم، آب و برق هم وصل شد ولی دیگر به کار من نمیآید.
علی اصغر توسی، ساکن منطقه جمنان قائمشهر هم با از دست دادن سقف منزل مسکونی دچار خسارت فراوانی شد.
وی گفت: همزمان با جرقه زدن برق و ترکیدن پنکه سقفی، سقف منزل از جا کنده شده و آب از هر طرف وارد خانه شد و دیوارها و کف ساختمان زیر بارش شدید باران مملو از آب شد.
وی که به صورت شخصی برای خرید ایرانیت اقدام کرده بود با اشاره به بیاطلاعی از اقدام بنیاد مسکن گفت: چهار روز طول کشید تا بتوانم ورق ایرانیت تهیه کنم. لوازم برقی و همه وسائل منزل دچار آبگرفتگی شد و این در حالیاست که وی برای بیمه منزل اقدامی نکرده بود.
۷۰ درصد سقفهای خانه های روستای دیوکلای سفلا ۱۰۰ درصد تخریب شد
یاسر رمضانی، رئیس شورای روستای دیوکلای سفلا در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وصل بودن آب و برق در این روستا اظهار کرد: این روستا با ۴۵۰ خانوار بیشترین خسارت را از طوفان روز جمعه دید که طی آن ۱۷۳ خانوار دچار آسیب جدی شدند به طوری که ۷۰ درصد سقفها به طور صد درصد تخریب شد و مابقی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد دچار آسیب شدند.
وی با اشاره به اسکان برخی افراد خسارت دیده در مسجد روستا، از زحمات شبانهروزی بنیاد مسکن و ستاد بحران شهرستان قدردانی کرد و افزود: تا کنون دو هزار و ۵۰۰ ورق ایرانیت توسط چهار تریلی از سوی بنیاد مسکن، سه رول نایلون از سوی هلال احمر و ۳۰ سبد کالا از طرف کمیته امداد به این روستا اختصاص یافت.
رئیس شورای روستای دیوکلای سفلا با اشاره به ارسال ۷۰۰۰ حواله دریافت ایرانیت به بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: بالاترین آمار خسارت ناشی ازطوفان در این روستا گزارش شد و قرار شد دو تریلی دیگر تا عصر امروز با بار ایرانیت به روستا وارد شود.
رمضانی به خسارتهای بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: ۱۱۲ قطعه از باغها و ۳۲ واحد تجاری و صنعتی بیش از ۶۰ درصد دچار آسیب شدند و ۷۰ درصد برنج کشاورزان نابود شد.
رئیس شورای روستای باغدشت در میان خشم مردم زخمی شد
زاهدی، دهیار روستای باغدشت قائمشهر با بیان اینکه مشکل قطعی آب و برق روستا تا عصر دیروز برطرف شد، اظهار کرد: تاکنون برای تامین ایرانیت، حمایتی از سوی مسئولان نشده و تنها یک تریلی حامل ۴۵۰ ورق وارد روستا شد که این میزان در قبال عمق خسارت بسیار ناچیز است.
وی افزود: حواله ارسالی روستای باغدشت به بنیاد مسکن ۱۱ تریلی است که در صورت ارسال، تکافوی ۲۰۰ واحد آسیب دیده را که ۵۰ درصد آنها تخریب ۱۰۰ درصدی شدهاند را نمیدهد.
زاهدی از عدم ارسال نایلون به این روستا انتقاد کرد و گفت: مردم برای خرید نایلون و ورقههای فلزی یا ایرانیت اقدام کردند ولی به علت کمبود وسایل و نیز گران بودن، ناچار به پرداخت چک شدند ولی بسیاری از افراد توان مالی ندارند و مستاصل و درمانده هستند.
وی تاکید کرد: ایکاش این یک تریلی ایرانیت به روستای باغدشت ارسال نمیشد چون به علت کم بودن آن و هیجان مردم برای گرفتن ایرانیتها درگیری شدیدی در روستا رخ داد و یکی از افراد با زدن ضربه با یک ورق ایرانیت به سوی رئیس شورای روستا وی را زخمی و راهی بیمارستان کرد.
وی ضمن قدردانی از زحمات اداره برق شهرستان در تامین و وصل برق از عادی شدن شرایط زیرساختی در این روستا خبر داد.
توزیع یک تریلی ایرانیت در روستای "چمازکتی" جوابگوی حجم خسارت نیست
دهیار چمازکتی قائمشهر نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا مشکل سقفهای منازل مسکونی را بزرگترین دغدغه مردم روستا اعلام کرد و افزود: توزیع یک تریلی ایرانیت در "چمازکتی" جوابگوی این حجم خسارت نیست.
بهروز با اشاره به جمعیت ۷۰۰۰ نفری چمازکتی و وجود ۱۰۰ خانوار در این روستا خاطرنشان کرد: خوشبختانه هلال احمر در بحث تامین نایلون به طور کامل همکاری کرد ولی جمعیت زیاد نیازمند خدمات شهری است که با ارائه خدمات روستایی، روند کمک به مردم این روستا به کندی پیش میرود. با در اختیارقرار دادن ژنراتور از سوی اداره برق، برق چاههای روستا تامین شد و خوشبختانه مشکل قطعی آب و برق برطرف شد.
هیچ محدودیتی برای تحویل ایرانیت به مردم وجود ندارد
فرماندار قائمشهر در جلسه ستاد بحران شهرستان با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای تحویل ایرانیت به مردم وجود ندارد از پایان ثبتنام افراد در بنیاد مسکن خبر داد و گفت: اولویت تحویل به خسارتهای بالای ۶۰ درصد باشد تا افراد خسارت دیده در بارندگی روزهای اخیر بیش از این دچار آسیبهای جدیتر نشوند.
مهدی محمدی، کمبود نایلون را مشکل اساسی دانست و افزود: امیدواریم اداره کل صنعت و تجارت استان مازندران قول ارسال نایلون به قائمشهر را عملی کند.
وی با اشاره به چوبی بودن اسکلت بیشتر خانهها خاطرنشان کرد: چنین اسکلتهایی تحمل خرپای فلزی را ندارد و با هماهنگیهای صورت گرفته مقرر شد که کارشناسان در حین بازدید به صورت رایگان به مردم برای بازسازی سقف مشاوره فنی بدهند.
محمدی با اشاره به گرانفروشی برخی واحدهای صنفی و اقدام برای جلوگیری از تخلف آنان تاکید کرد: در صورت مشاهده هر گرانفروشی، افراد با در دست داشتن فاکتور خرید به کمیسیون نظارت و اداره تعزیرات میتوانند مازاد خسارت را از متخلف دریافت کنند و شخص خاطی با لغو پروانه کسب جریمه شود.
فرماندار قائمشهر، میزان خسارت وارده به شهرستان قائمشهر را ۹۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: هنوز خسارت بخش باغات شهرستان مشخص نشد است.
خسارت به بخش کشاورزی مازندران ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است
فرزین فرهادی، رئیس اداره جهاد کشاورزی قائمشهر نیز به خبرنگار ایسنا گفت: خسارت به بخش کشاورزی مازندران ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد شد که نیمی از خسارت شامل قائمشهر است.
وی با اشاره به آسیب جدی زیرساختهای کشاورزی افزود: ده واحد مرغداری با همه مرغها و جوجهها به طور کامل از بین رفتند و ۷۰ واحد آسیب دیدند. خسارت وارده به باغات مرکبات، کیوی و خرمالو تا کنون ۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
کد مطلب: 389757
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgny9wuak97u4.rpra.html?389757