جدال با سرطان از ۳ نمای خیلی نزدیک

8 تير 1395 ساعت 8:19


سه عامل مهم باعث شده است سرطان همچنان شکست‌ناپذیر قلمداد شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، در حال حاضر درمان قطعی برای سرطان وجود ندارد. با این حال، گزارش‌های بسیاری از بهبود و درمان سرطان در مواردی خاص خبر می‌دهند.

بهبودی جیمی کارتر، رئیس جمهور پیشین آمریکا از سرطان متاستاتیک پوست از طریق روش درمان "مقابله سیستم دفاعی بدن" یکی از مواردی است که جامعه پزشکی را بیش از پیش امیدوار کرد.

با این‌که رویدادهای از این دست به کرات گزارش شده‌اند، سرطان هنوز بیماری شکست‌ناپذیری محسوب می‌شود. اما به راستی چه عواملی باعث شده‌اند دانشمندان نتوانند این بیماری را ریشه‌کن کنند؟

موارد زیر شامل مهمترین موانعی است که کشف سرطان را برای محققان دشوار کرده است:

۱.سرطان از فردی به فرد دیگر متفاوت ظاهر می‌شود
سرطان را می‌توان به دانه‌های برف شبیه دانست، به طوری که در موارد مختلف ویژگی‌های انحصاری از خود نشان می‌دهد. سرطان عبارت است از تشکیل سلول‌های غیرطبیعی و جهش‌یافته در بدن. این سلول‌های غیرطبیعی در حقیقت از مکانیسم‌های کنترلی سیستم دفاعی بدن عبور کرده‌اند.

از این رو، دانشمندان با سلول‌های جهش یافته هوشمندی سر و کار دارند. در واقع کشف سرطان مستلزم تحقیقات گسترده زیست‌شناسی به منظور تعیین عوامل ژنتیکی بروز جهش است.

۲.دسترسی محدود به افراد
هرچه زودتر علائم و غده‌های سرطانی از سوی متخصصان تشخیص داده شوند، درمان آن راحت‌تر خواهد بود. اما مشکل در اینجاست که هیچ دسترسی به افراد مستعد سرطان برای انجام چنین بررسی‌هایی وجود ندارد.

از طرفی، امکان مشارکت دادن بیماران سرطانی در تحقیقاتی که بتوان با آن‌ها سلامت و اثربخشی داروها را مورد آزمون قرار داد، مانعی جدی محسوب می‌شود.

یک متخصص تومورشناسی در این خصوص می‌گوید: «در حال حاضر، مشکل از کمبود دارو، سرمایه و حتی خلق افکار از سوی صاحب‌نظران نیست. مسئله اصلی جمع‌آوری اطلاعاتی است که تنها بیماران سرطانی می‌توانند "داوطلبانه" به ما بدهند».

۳.موضوعات بسیاری هنوز ناشناخته باقی مانده‌اند
امروزه زمانی که صحبت از فن‌آوری‌های جدید سرطان به میان می‌آید، روش درمان مقابله سیستم دفاعی پای ثابت بحث‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد، این روش در درمان همه بیماران سرطانی موثر نیست؛ موضوعی که همچنان برای دانشمندان ناشناخته باقی مانده است. هنوز دلیل این‌که یک روش درمانی از فردی به فرد دیگر اثر متفاوتی دارد، مشخص نیست.
منبع: Business Insider


کد مطلب: 367012

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgqu9wxak93z4.rpra.html?367012

الف
  http://alef.ir