جنجال و بی‌اخلاقی به نفع چه گروهی تمام شد؟!

بخش تعاملی الف- محمد رضا قدردانی، 25 مهر 94

25 مهر 1394 ساعت 9:36


بالاخره مجلس شورای اسلامی، ماراتن بررسی برجام را به پایان رساند و شورای نگهبان هم بر مصوبه مجلس مهر تأیید زد. با این حال، حواشی بعضاً تأسف بار چند روز اخیر - به خصوص اتفاقات روزهای یکشنبه و سه شنبه مجلس - حسرت‌ها و عبرت‌هایی را به همراه داشت.

(۱) ادبیات تهدیدآمیز روح الله حسینیان خطاب به علی اکبر صالحی و محمد جواد ظریف، تیتر یک فلان روزنامه در خصوص قسم جلاله رئیس سازمان انرژی اتمی (قسم دروغ!) و درگیری فیزیکی دو نماینده (رسایی و قاضی پور)، بخشی از حاشیه‌های این روزها بود. مواردی که سوژه رسانه‌ها شد و به فضای تخریبی علیه جریان نیروهای حزب‌اللهی دامن زد.

آن سخنان، تیتر زدن‌ها و رفتارها از سه منظر جای نقد و گلایه دارد: بی‌اخلاقی‌، انقلابی‌گری نیست.

۱. بی‌اخلاقی‌ و جنجال‌آفرینی‌ با آموزه‌های اسلامی و فرهنگ دینی مغایرت دارد و نمی‌توان به بهانه وظیفه انقلابی، رفتار ناشایست مرتکب شد. متأسفانه شاهد بودیم یک مقام بلندپایه جمهوری اسلامی از سوی یک نماینده مجلس تهدید شد!) تهدید به این که بر رویش سیمان می‌ریزیم و او را دفن می‌کنیم!) شاهد بودیم یک روزنامه اصولگرا به ادعای صالحی مبنی بر این که «شهادت می‌دهم والله در مسائل هسته‌ای با کندی و توقف مواجه نخواهیم بود» با تیتر "قسم دروغ!" واکنش نشان داد! (درحالی که می‌شد بدون این که اتهام دروغگویی را به یک مسئول نظام نسبت داد، درخصوص ادعای او روشنگری کرد.) شاهد بودیم میان دو نماینده خانه ملت، آن هم در صحن علنی مجلس و در جلوی دیدگان خبرنگاران، درگیری فیزیکی رخ داد! رفتاری که قطعاً به دور از شأن نمایندگان است.) و حال آن که هیچ کدام از ای رفتارها، مصداق انقلابی‌گری نیست.

جنجال‌ روزهای اخیر، به نفع چه گروه و جریانی تمام شد؟!

۲. سر و صداهای مورد اشاره، باعث شد انتقادات منصفانه و پیشنهادات سازنده درخصوص «جزئیات طرح مجلس برای اجرای برجام،» تحت الشعاع قرار بگیرد و کار به جایی برسد که روز سه شنبه، با نفوذ هیئت رئیسه مجلس، طرح مذکور ظرف بیست دقیقه به تصویب برسد! گفته می‌شود این طرح بیش از ۲۰۰ پیشنهاد اصلاحی از سوی نمایندگان داشت اما در جلسه صبح سه‌شنبه، تنها ۳ پیشنهاد اصلاحی از سوی حسین سبحانی‌نیا و جواد جهانگیرزاده بیان شد و اجازه مطرح کردن پیشنهادات دیگر به سایر به نمایندگان داده نشد! اگر بررسی "طرح اجرای برجام"، در مسیر منطقی و به دور از حاشیه‌ پیش می‌رفت، قطعاً فرصت بیش‌تری برای بیان نظرات کارشناسی به وجود می‌آمد و شاید بسیاری از ایرادات فعلی، رفع می‌شد.

لذا از آقایان جنجال‌آفرین باید پرسید «جنجال‌ها و بی‌اخلاقی‌های روزهای اخیر، به نفع چه گروه و جریانی تمام شد؟!»

پاس گل آقای نماینده به جناح رقیب
۳) عموماً مردم طرفدار مظلوم هستند و اگر احساس کنند به فرد یا گروهی ظلم شده‌ است، به حمایت از آن‌ها سوق پیدا می‌کنند. با علم به این واقعیت، در طول سه چهار روز اخیر برخی رسانه‌ها با تیترهایی هم‌چون «حسینیان صالحی را تهدید به کشتن کرد»، «تهدید ظریف و صالحی به اعدام»، «یکشنبه تهدید» و «عبور برجام از گردنه تهدید به مرگ» به فضاسازی و مظلوم نمایی‌ پرداختند و به بهانه گفته‌های ناشایست یک نفر، جوی تخریبی علیه جناح رقیب‌شان درست کردند.

بنابراین، رفتارهای مورد انتقاد در این یادداشت، از منظر هزینه- فایده سیاسی نیز به ضرر جریان اصولگرایی تمام شده است.

پی‌نوشت:
۱. رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رئیس جمهور درباره مذاکرات هسته‌ای نوشتند: «از ملت عزیز انتظار دارم که همچنان وحدت و متانت خود را حفظ کنند تا بتوان در فضای آرام و خردمندانه به منافع ملی دست یافت.» (۲۴ تیر ۹۴) اگر چهره‌های سیاسی ما این توصیه دوراندیشانه رهبری را مدنظر قرار می‌دادند، حسرت‌های اشاره شده در این یادداشت نصیب‌مان نمی‌شد.


کد مطلب: 302374

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgux9wtak9zw4.rpra.html?302374

الف
  http://alef.ir