وزیر اطلاعات: مسئولان باید بین مسئولیت، تابعیت مضاعف و گرین کارت یکی را انتخاب کنند
13 مهر 1395 ساعت 19:01
وزیر اطلاعات باتاکید بر اینکه این وزارت خانه به هیچ عنوان در استعلام ها در مورد تابعیت و دو تابعیتی ها کوتاه نخواهد آمد، گفت: حساسیت این وزارتخانه حتی روی مدیرانی است که بعد از مسئولیت اقدام به تابعیت مضاعف و گرین کارت و اقامت کردند و به آن ها گفته شده که بین این موضوع یا مسئولیت یکی را انتخاب کنند.
به گزارش ایسنا، در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس موضوع درخواست تحقیق و تفحص از دو تابعیتی ها و دادن گرین کارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد کشور با حضور وزیر اطلاعات مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به گفته سخنگوی این کمیسیون ابطحی نماینده خمینی شهر به نمایندگی از درخواست کنندگان تفحص توضیحاتی نسبت به خطرات امنیتی و سیاسی وجود تابعیتی ها در دستگاه های اجرایی و مدیریتی داشته و خواستار تصویب تفحص شده است.
وزیر اطلاعات در این رابطه با اشاره به قوانین موجود در مورد تابعیت و دو تابعیت ها گفت: ما طبق قانون در استعلامات به هیچ عنوان کوتاه نیامده و نخواهیم آمد به طوری که در بیش از هفتاد مورد از استعلامات نسبت به تابعیت آن ها تردید داشته و بررسی کردیم، صلاحیت آنهایی که برای ما اثبات نشد را رد کردیم.
علوی ادامه داد: رئیس جمهور نیز بر این امر تاکید داشته و از ما خواستند که با عمل دقیق کوتاه نیاییم؛ وزارت اطلاعات حتی روی مدیرانی که بعد از مسئولیت اقدام به تابعیت مضاعف یا گرین کارت و اقامت کرده و آن را دنبال می کنند حساسیت دارد . به آن ها گفته شده بین مسئولیت و تابعیت مضاعف و گرین کارت و اقامت یکی را انتخاب کنند. اگر تابعیت مضاعف و گرین کارت و اقامت بگیرند به مقام مافوق آن ها گفته می شود که در این صورت ادامه مسئولیت برای این افراد امکان پذیر نیست، با توجه به این موارد ما تحقیق و تفحص در راستای کمک به این وزارتخانه می دهیم.
به گفته نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه این جلسه حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر به نمایندگی از سوال کنندگان سوالی از وزیر اطلاعات مطرح کرد مبنی بر اینکه اقدامات این وزارت خانه برای جلوگیری و برخورد با مصادیق های نفوذ در جامعه های علمی و فرهنگی کشور چیست؟
علوی وزیر اطلاعات در پاسخ به این سوال گفت: دستگاه اطلاعاتی با حساسیت ویژه بر روی پروژه نفوذ ، اشراف کامل اطلاعاتی و امنیتی تحت هر پوششی دارد .نظارت کامل وجود دارد و در هر مرحله ای در صورت لزوم برخورد قاطع صورت می گیرد.
وی ادامه داد: به طور مثال سفر جیمز داباکیس ( سناتور آمریکایی ) کاملا تحت اشراف اطلاعاتی انجام گرفت و در تور اطلاعاتی وزارت بود.
او تاکنون دو بار به ایران آمده ولی سفر اخیر وی کاملا در اختیار بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع بندی گفت: طرح تحقیق و تفحص از تابعیت مضاعف، گرین کارت و اقامت مدیران و مسئولان ارشد نیز بعد از رای گیری رد شد اما کمیسیون تاکید کرد که باید با ارائه طرح جامع از ورود دارندگان تابعیت مضاعف به مسئولیت و مدیریت جلوگیری شود.
وی هم چنین درباره موارد کاری دیگر این کمیسیون گفت: در جلسه امروز این کمیسیون لوایح موافقتنامه شامل پاریس ( درزمینه محیط زیست و مقابله با آلاینده ها و گازهای گلخانه ای ) ، همکاری بین دولت ایران و جمهوری آذربایجان درزمینه ادامه ساخت، بهره برداری و استفاده از منابع آب و انرژی سطح ها و نیروگاه های برق آبی خداآفرین و قیر قلعه سی بر روی رودخانه ارس و موافقت نامه بین ایران و روسیه در زمینه همکاری و کمک مطابق در امور گمرکی به تصویب رسید.
نقوی حسینی ارجاع مجدد طرح الزام وزارت خارجه به توسعه دیپلماسی انقلابی کشوربه کمیته سیاست خارجی برای تکمیل شدن این طرح را از دیگر موارد مطرح درجلسه کمیسیون عنوان و اظهار کرد: کمیسیون امنیت طرح ساماندهی اتباع بیگانه که در کمیته امنیت رد شده بود را رد کرد .
کد مطلب: 399125
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcgxy9wnak9yq4.rpra.html?399125