پورابراهیمی: با سود سهام عدالت نمی شود دوتا نان سنگک خرید

22 اسفند 1395 ساعت 14:01


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: 10 سال است برگه‌های بی‌خاصیت سهام عدالت در دست مردم است و سود پیش‌بینی شده برای آن به اندازه خرید دو نان سنگک هم نیست و سهامداران از هیچ حقی برخوردار نیستند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس خاطرنشان کرد: سهام عدالت یکی از مهم ترین موضوعات اقتصادی کشور است و حدود 10 سال از واگذاری سهام عدالت به مردم می گذرد و مردم دارای برگه‌ای هستند که هیچ خاصیتی ندارد.

وی افزود: معمولا وقتی نام سهام مطرح می شود سه حق اساسی برای دارندگان آن متصور هستیم، بنابراین این سه حق برای دارندگان سهام عدالت نیز وجود دارد. مجموعه مافیایی در کشور شکل گرفته که ترکیب هیات مدیره شرکت های سهام عدالت هیچ ارتباطی با مردم ندارند. براساس قانون تجارت تعیین مدیر برای سهام عدالت از اولین حقوق‌دارندگان سهام است اما متاسفانه امروز در کشور مجموعه مافیایی در کشور شکل گرفته که ترکیب هیات مدیره شرکت های سهام عدالت هیچ ارتباطی با مردم ندارند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حدود 40 درصد از سهام 60 شرکت بزرگ که در اقتصاد کشور بیشترین حوزه فعالیت را دارند متعلق به سهام عدالت است، عنوان کرد: مردم نمی دانند اعضای هیات مدیره این 60 شرکت چگونه انتخاب شدند این شرایط برای شرکت های تعاونی شهرستانی و مجموعه شرکت های سرمایه گذاری استان ها نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: حق دوم دارندگان سهام عدالت حق مالکیت است به عبارتی افراد دارای برگه سهام عدالت باید بتوانند مالکیت خود را اعمال کنند که در خصوص سهام عدالت این موضوع عملیاتی نشده است، همچنین دولت در سومین حق دارندگان برگه سهام عدالت ورود کرده و به جای آن ها تصمیم گیری می کند.

پورابراهیمی تصریح کرد: اخیرا دولت اعلام کرده است به زودی سود سهام عدالت را به مردم پرداخت می کند زیرا که تصور می شود 10 سال از واگذاری سهام عدالت به مردم می گذرد اما در برخی از این واگذاری ها شاهد عمری کمتر از 10 سال هستیم و به لحاظ آئین نامه ای شاهد مغایرت هایی در حوزه قوانین و مقررات هستیم.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: قرار است پرداخت سود سهام عدالت در سال آینده براساس عملکرد شرکت ها باشد. براساس بررسی‌های انجام شده عملکرد سنوات گذشته از 60 شرکتی که امروز فعالیت اقتصادی دارند سودی برابر 3 هزار و 600 میلیارد تومان برآورد می شود و در خوشبینانه ترین حالت 50 درصد این سود متعلق به دولت است.

وی گفت: بنابراین 50 درصد دیگر آن متعلق به مردم خواهد بود یعنی حدود هزار و 800 میلیارد تومان منابع وجود دارد که باید بین 50 میلیون دارنده سهام عدالت تقسیم شود به عبارتی سود هر نفر در سال معادل 36 هزار تومان یا ماهانه حدود 3 هزار تومان معادل قدرت خرید دو نان سنگک حساب می شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی با انتقاد از اینکه منابع اقتصاد کشور با این روش خرد می شود، اظهار کرد: آقای رئیس جمهور شما برای اقتصاد کشور باید تجهیز منابع را ایجاد کنید یعنی منابع خود را به منابع کلان تبدیل کنید نه اینکه منابع هزار و 800 میلیاردی به منابع خرد تبدیل شود و این اتفاق چالش اساسی برای کشور ایجاد خواهدکرد. در حالی که دولت اعلام کرده که صورت‌حساب خواهند داد و به عبارتی اگر مردم بخواهند مابه التفاوت را پرداخت کنند با آن ها تسویه می شود اما سوال این است تسویه مالکیت، تسویه کدام یک از شرکت های دارای سهام عدالت است، شرکت سهامی تعاونی شهرستانی؟ شرکت های سرمایه گذاری استانی؟ یا شرکت های 60 شرکت؟ این باید مشخص شود.

وی تصریح کرد: تکلیف بسیاری از مردم که مشمول سهام عدالت نشده اند نیز مشخص نیست لذا از هیات رئیسه می خواهیم در خصوص سهام عدالت جلسه ای گذاشته تا تصمیم گیری کنیم.

این نماینده با اشاره به مصوبه هیات وزیران در بهمن ماه عنوان کرد: متاسفانه شرکت های بزرگ پالایشگاهی سودده با این مصوبه از مجموعه سهام عدالت که متعلق به مردم بود خارج شد و 2 شرکت کوچک زیان ده و کم بازده جایگزین شده است، سوال این است که چگونه می توانند چنین تصمیم گیری مغایر با قوانین داشته باشند.


کد مطلب: 453422

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchixnki23nmkd.tft2.html?453422

الف
  http://alef.ir