پایان نشست ۱۶۹ اوپک/ طبق معمول: بی‌نتیجه!/ دبیرکل بالاخره عوض‌شد

بخش اقتصادی الف، 13 خرداد 95

13 خرداد 1395 ساعت 18:31


کشورهای عضو اوپک بار دیگر برای توافق جهت تعیین سیاست واحد درباره سقف تولید کشورهای عضو شکست خوردند؛ هرچند با توافق اعضا "محمد بارکیندو"، کاندیدای نیجریه‌ای به عنوان دبیر کل این سازمان انتخاب شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اعضای اوپک در نشست امروز نتوانسته‌اند به توافق مشترکی جهت تعیین سقف تولید برای اوپک به نتیجه برسند.

بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه حاضر در این نشست گزارش داده است که گزینه نیجریه برای دبیر کلی این سازمان توانسته رای بیاورد، وی زمانی رییس شرکت ملی نفت این کشور و بیش از یک دهه پیش دبیر کل اوپک بوده است.

پس از انتشار این خبر قیمت نفت تگزاس غربی با یک درصد کاهش به ۴۸.۵۹ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت برنت نیز کاهش یافت.

تعیین سقفی برای تولید یا توافق برای توقف افزایش تولید در بین کشورهای اوپک می‌توانست در بلند مدت مازاد عرضه نفت خام به بازار را کاهش داده و با افزایش تدریجی قیمت نفت به اقتصاد کشورهایی که بخش زیادی از درآمدشان به درآمدهای نفتی وابسته است، کمک شود.

از ماه آوریل تا کنون این دومین باری است که کشورهای عضو اوپک با یکدیگر دیدار داشته‌اند.

دبیرکل بالاخره عوض‌شد/ یک خنثی جانشین یک خنثی شد!
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) سرانجام در نشست یکصد و شصت و نهم این سازمان که امروز (پنجشنبه، ١٣ خردادماه) برگزار شد برای انتخاب دبیرکل به اجماع رسیدند و محمد بارکیندو از نیجریه را به عنوان دبیرکل جدید این سازمان انتخاب کردند.

بارکیندو که مدت کوتاهی ریاست شرکت ملی نفت نیجریه را بر عهده داشت، در این پست دارای تجربه است و در سال ٢٠٠٦ به عنوان دبیرکل موقت اوپک ایفای نقش کرده است.

اعضای اوپک درحالی برای انتخاب دبیرکل جدید این سازمان به اجماع رسیدند که انتخاب دبیرکل جدید به معضلی برای این سازمان بدل شده و اجماع نکردن اعضا برای انتخاب یک فرد، دوره دبیر کلی عبدالله سالم البدری، دبیر کل لیبیایی اوپک را به درازا کشانده بود.

بر اساس روال عادی، البدری، سرپرست دبیرخانه اوپک باید در سال ٢٠١٣ از این مسئولیت کنار می رفت، اما به دلیل نبود اجماع برای انتخاب دبیرکل جدید، دوره مسئولیت وی بارها تمدید شده است؛ با توجه به سازوکار تصمیم گیری در اوپک برای انتخاب دبیرکل، همه ١٣ عضو این سازمان باید بر سر یک کاندیدا اجماع کنند.

بارکیندو از نیجریه، ماهندرا سیره گار از اندونزی و علی رودریگز از ونزوئلا کاندیدای اصلی برای احراز پست دبیر کلی بودند.


کد مطلب: 358879

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdchq6nxw23nm6d.tft2.html?358879

الف
  http://alef.ir