واکنش نظام‌پزشکی به آگهی‌های "نسخه‌پیچ‌های داروخانه ها" در روزنامه ها

24 اسفند 1395 ساعت 10:28


عضو کمیته علمی نظارت بر تبلیغات نظام پزشکی با بیان اینکه در قانون بحث نظارت به سازمان نظام پزشکی محول شده است، گفت: سازمان نظام پزشکی عوامل اجرایی برای اجرای قانون ندارد و ممکن است خیلی از مسایل دستخوش تغییرات متعددی شود که گاهی این تغییرات به واسطه مسایل اقتصادی است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد بقایی در یک گفت‌وگوی رادیویی با موضوع" نسخه پیچ های داروخانه ها"، که با حضور دکتر سیدعلی فاطمی عضو هیئت مدیره و مسئول واحد آموزش انجمن داروسازان ایران  به روی آنتن رفت، با اشاره به نظارت بر تبلیغات در حوزه بهداشت گفت: بر اساس قانون، نظارت بر تبلیغات امور پزشکی، دارویی، غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی زیر نظر سازمان نظام پزشکی کشور است و سازمان نظام پزشکی و معاونت نظارت، تبلیغات بسیار وسیعی بر این حوزه دارد و عملا همه موارد در این حوزه را رصد می کند.

وی با ابراز تاسف از وقوع پیشامدهای ناخوشایند در حوزه بهداشت و سلامت اظهار داشت: متاسفانه در حقیقت هم بخاطر گستردگی تبلیغات و هم بخاطر اینکه وضعیت اقتصادی مطبوعات شرایط مناسبی را طی نمی کنند، شرایط خیلی آرمانی را در نظارت نداریم و متاسفانه اتفاقات ناخوشایندی هم بعضی اوقات رخ خواهد داد.

در ادامه دکتر سیدعلی فاطمی با تاکید بر اینکه کلیه امور فنی داروخانه تحت نظر مسئول فنی انجام می شود، تصریح کرد: دکتر داروساز در داروخانه مسئولیت کلیه عواقب مربوط به پیچیدن نسخه و همین طور اشتباهات احتمالی مربوط به نسخه پیچی را دارد.

وی با ذکر این نکته که همه فرآیند نسخه پیچی در داروخانه توسط یک نفر قابل انجام شدن نیست، گفت: تکنسین ها یا نسخه پیچ ها در داروخانه در عمل وظیفه پیچیدن و آماده کردن نسخه را برعهده دارند اما کنترل نسخه یا همین طور ارائه دستورات لازم به بیمار یا احیانا مشاوره ای که باید با پزشک انجام شود توسط دکتر داروساز یا مسئول فنی صورت می گیرد.

عضو هیئت مدیره و مسئول واحد آموزش انجمن داروسازان ایران با اشاره به مقررات مربوط به جذب و آموزش پرسنل داروخانه اظهار داشت: در رابطه با نظارت بر عملکرد کارکنان داروخانه از سال 89 وارد ضوابط داروخانه ها شدیم. از سال 90، دستورالعمل خاصی تحت عنوان مقررات مربوط به جذب و آموزش پرسنل داروخانه توسط وزارت بهداشت  اختصاصا توسط سازمان غذا و دارو تهیه شد که در این دستورالعمل وظیفه کارکنان به انجمن های داروسازان شعب سراسر کشور که در ارتباط با دانشگاه های علوم پزشکی هستند محول شد.

وی افزود: اخیرا هم در تجدید نظر ضوابط داروخانه باز هم تاکید شده که باید این آموزش توسط انجمن های داروسازان صورت بگیرد.

بقایی با بیان اینکه در قانون بحث نظارت به سازمان نظام پزشکی محول شده است، در عین حال گفت: ولی سازمان نظام پزشکی عوامل اجرایی برای اجرای قانون ندارد و در پیچ و خم های اجرای قانون ممکن است خیلی از مسایل دستخوش تغییرات متعددی شود که گاهی این تغییرات به واسطه مسایل اقتصادی است.

وی انجمن تخصصی داروسازان ایران را تنها نهاد معتبر و قانونی برگزار کننده دوره های آموزشی نسخه پیچ ها معرفی کرد و بیان داشت: عقیده ما بر این است که ارگان هایی که می توانند بر حوزه بهداشت و درمان، آموزش دهند فقط و فقط وزارت بهداشت، آموزش درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی و همچنین انجمن های تخصصی است که در این رابطه انجمن تخصصی داروسازان ایران تنها نهاد معتبر و قانونی برگزار کننده این دوره ها است.

عضو کمیته علمی نظارت بر تبلیغات نظام پزشکی با ابراز تاسف از موازی کاری های برخی از سازمان ها در برگزاری برخی کلاس های آموزشی عنوان کرد: متاسفانه شاهد هستیم برخی از سازمان های همچون سازمان پرستاری کشور هم اقدام به برگزاری چنین دوره هایی را می کند که بسیار عجیب است. این دوره تخصصی است و هیچ کس نمی تواند تا زمانی که در محیط داروخانه قرار بگیرد، آموزش های لازم را ببیند، دروس 6 ساله اختصاصی داروسازی را بگذراند در این حوزه اظهار نظر کند چه برسد به اینکه چند نفر کارشناس را در اختیار بگیرد و بخواهد در این رابطه دوره آموزشی را بگذارد.


کد مطلب: 454035

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcip5a5wt1awu2.cbct.html?454035

الف
  http://alef.ir