ابتکار: مخاطرات محیط‌ زیست چالشی جهانی است

4 بهمن 1395 ساعت 21:37


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: در دولت یازدهم که دولت پذیرش انتقاد و نظرات است، سعی شده در برنامه‌ریزی‌ها و نشست‌های مختلف در سطح کلان کشوری تا استان‌ها از نظر و پیشنهاد نمایندگان گروه‌ها و تشکل‌های فعال در عرصه‌های مختلف استفاده شود و این افراد در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها حضور و در برنامه‌ریزی‌ها مشارکت داشته باشند.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در دیدار با نمایندگان اقشار مختلف استان ایلام با عنوان مشارکت در حفظ و بهبود محیط‌زیست، اظهار کرد: از جمله سیاست‌های زیست‌محیطی دولت افزایش همگرایی و تعامل بین مردم، سازمان‌ها و تشکل‌های دولتی و غیردولتی است.

وی افزود: از جمله این برنامه‌ها استفاده از ظرفیت و اختیارات اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در مدیریت مناطق با لحاظ کردن پیوست‌های زیست‌محیطی و مدیریت درست پسماند است و همچنین حمایت و تقدیر از صنایع حامی محیط‌زیست به‌عنوان صنایع سبز از دیگر فعالیت‌ها و برنامه‌های دولت در این زمینه است.

ابتکار یادآور شد: همچنین از دیگر سیاست‌های دولت یازدهم در عرصه‌های مختلف از جمله محیط‌زیست استفاده از توان دانشگاهیان و حرکت به‌سوی برنامه‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان با محوریت پژوهش و مطالعه علمی است که به مسائل زیست‌محیطی در بستر علم و پژوهش نگاه شود و نیز  به‌کارگیری ظرفیت آموزش‌وپرورش از پیش‌دبستانی تا دانشگاه با هدف آشنایی و انس عمیق بچه‌ها با محیط‌ زیست و طبیعت از کودکی تا بزرگسالی ازجمله سیاست‌های دولت است.

وی گفت:  در دولت یازدهم که دولت پذیرش انتقاد و نظرات است، سعی شده در برنامه‌ریزی‌ها و نشست‌های مختلف در سطح کلان کشوری تا استان‌ها از نظر و پیشنهاد نمایندگان گروه‌ها و تشکل‌های فعال در عرصه‌های مختلف استفاده شود و این افراد در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها حضور و در برنامه‌ریزی‌ها مشارکت داشته باشند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: امروز مخاطرات حوزه محیط‌زیست به چالشی جهانی تبدیل‌شده و تنها راه برون‌رفت از ادامه این روند که حیات کره زمین را با مشکل مواجه ساخته، ایجاد ائتلاف‌های جهانی برای نجات کره زمین است و دولت و مسئولان ایرانی نیز در این راستا و با محوریت پدیده گردوغبار موضوع اهمیت و مخاطرات و گستردگی آن را به سازمان ملل منعکس کرده‌اند که انعقاد قطعنامه‌های الزام‌آور از سوی این سازمان در خصوص لزوم توجه به پدیده گردوغبار  نتیجه مذاکره ایران در سطح جهانی است و ایران در آینده‌ای نزدیک میزبان بزرگ‌ترین همایش بین‌المللی با موضوع گرد و غبار خواهد بود.

در ادامه «ضیاءالدین شعاعی» مدیر مرکز ملی مبارزه با گردوغبار سازمان حفاظت محیط‌زیست هم در این نشست گفت: برای رفع یا کاهش مشکلات پدیده گردوغبار  یک سند ملی بر مبنای گردوغبار و عوامل پیدایش آن تدوین‌ شده که در این سند شرایط این پدیده مخرب زیست‌محیطی در 15 استان درگیر با آن در قالب یک کمیته علمی مورد رصد و مطالعه دقیق قرار گرفته است.

 شعاعی افزود: هرچند عمده گردوغبار ایران منشأ خارجی دارد اما وجود بیابان‌ها و کانون‌های داخلی ریزگردزا در تولید گردوغبار دخیل هستند که در این سند وظایف و برنامه‌های هر استان برای مقابله با این کانون‌ها مشخص‌شده است.

وی تأکید کرد: در سطح بین‌الملل نیز رایزنی‌های زیادی با کشورهای مختلف منطقه و سازمان ملل انجام‌شده که حاصل این مذاکره‌ها تصویب قطعنامه‌های تدوین‌شده از سوی جمهوری اسلامی ایران توسط سازمان ملل است که جامعه جهانی ملزم به رعایت مفاد آن است.


کد مطلب: 438268

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciqva5vt1apr2.cbct.html?438268

الف
  http://alef.ir