دوغ بهتر است یا کفیر؟

17 تير 1396 ساعت 6:37


به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، کفیر یک نوشیدنی تخمیری همچون دوغ است که با افزودن نوع خاصی مخمر، مستقیم از شیر به دست می‌آید و خواص درمانی زیادی به آن نسبت داده اند.

به گزارش میزان، دکتر آراسب دباغ مقدم گفت: کفیر نوشیدنی اصیل قفقازی هاست و نام آن از کلمه ترکی "کیف” به معنای "لذت بردن” گرفته شده است.

او افزود: این نوشیدنی از نظر ظاهر مشابهت زیادی با دوغی که مستقیم از شیر تهیه می شود، دارد و از نظر طعم تند و ترش و غلظت با آن تفاوت می کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه چون غلظت کفیر بیشتر از دوغ است و هر چه نوشیدنی غلیظ تر باشد خواص زیادتری خواهد داشت، گفت: کفیر در اولویت مصرف قرار دارد به ویژه اینکه در مقایسه با دوغ از میزان بسیار کم نمک در آن استفاده می شود.

این متخصص صنایع غذایی در مورد درج کلمه پروبیوتیک بر روی بسته بندی برخی از نوشیدنی های کفیر گفت: هر نوشیدنی کفیر، پروبیوتیک و فراسودمند نیست. زمانی یک نوشیدنی، پروبیوتیک در نظر گرفته می شود که ماندگاری باکتری های پروبیوتیک آن در روده زیاد و در برابر اسید معده مقاوم و میزان مشخص و تعریف شده ای از این باکتری ها در محصول موجود باشد. ضمن اینکه محصولات پروبیوتیکی زمانی بهترین تاثیرات درمانی را دارند که مرتب و در دراز مدت مصرف و به نحو مطلوبی نگهداری شوند. پروبیوتیک‌ها میکرو ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آن ها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن مصرف کننده می‌شود.

به گفته دکتر دباغ مقدم هر دو لیوان دوغ یا کفیر به اندازه یک لیوان شیر یا ماست خواص تغذیه ای دارد و افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز که به راحتی شیر را هضم نمی کنند می‌توانند از این نوشیدنی به میزان بیشتری استفاده کنند.
این متخصص تصریح کرد: کفیر و دوغ به دلیل اینکه توسط مخمرها تخمیر می شوند در اثر نگهداری در بیرون از یخچال و در هوای گرم گازدار می شوند و برای اینکه این نوشیدنی‌ خواص تغذیه ای خود را حفظ کند و ماندگاری بالایی داشته باشد باید تا زمان مصرف، مانند دوغ در یخچال نگهداری شود.


کد مطلب: 489875

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciy3a5wt1avv2.cbct.html?489875

الف
  http://alef.ir