کاهش تقاضا برای نفت اوپک در سال۲۰۱۸
21 تير 1396 ساعت 22:53
اوپک روز چهارشنبه با اشاره به اشباع بازار در سال ۲۰۱۸ به رغم قرارداد کاهش تولید، اعلام کرد که تولید نفت این سازمان در ماه ژوئن افزایش یافته است و پیش بینی می کند که با افزایش تولید رقبا، تقاضای جهانی برای نفت خام این سازمان در سال آینده کاهش یابد.
به گزارش تابناک به نقل از رویترز، سازمان کشورهای صادر کننده نفت با اشاره به گزارش ماهانه اش که در آن اولین پیشبینی اش از سال ۲۰۱۸ منتشر شده است، اعلام کرد که تقاضای جهانی برای نفت این اوپک در سال آینده ۳۲.۲۰ میلیون بشکه نفت خواهد بود که این رقم ۶۰ هزار بشکه از تقاضای جهانی برای نفت اوپک در سال ۲۰۱۷ کمتر است.
اوپک اعلام کرد که تولید نفت این سازمان در ماه ژوئن بیش از پیش بینی تقاضا بوده است و این به خاطر افزایش تولید لیبی و نیجریه، دو عضوی که از قرارداد کاهش تولید معاف هستند، بوده است. با این وجود، مقامات اوپک هنوز به آینده خوشبین هستند.
محمد بکریندو، دبیر کل اوپک، در یک کنفرانس صنعتی در استانبول گفت: "ما ... (در مورد) کمک به بازار برای تعادل دوباره آن بسیار خوش بین هستیم."
روز سه شنبه دبیر کل اوپک، محمد بارکیندو، در پاسخ به خبرنگاران که پرسیده بودند برای کاهش اشباع جهانی نفت چه کار دیگری از سازمان کشور های صادر کننده نفت ساخته است، گفت: "همه تولیدکنندگان جهانی نفت باید به تعادل بازار کمک کنند.”
او به خبرنگاران گفت: "این فراتر از [توان] هر گروه ذینفع است و باید مسئولیت جمعی همه تولید کنندگان باشد."
اوپک اعلام کرد مه تولیدش در ماه ژوئن ۳۹۳ هزار بشکه در روز افزایش سافته و به ۳۲.۶۱۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. این افزایش به دلیل افزایش تولید نیجریه و لیبی و البته با افزایش تولید عربستان سعودی و عراق بوده است.
به عقیده تحلیلگران افزایش مستمر تولید آمریکا و هم چنین برخی از تولید کنندگان اوپک، به رغم تلاش اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، موجب نگرانی تجار بوده است.
از ابتدای سال ۲۰۱۷ تا کنون قیمت نفت خام حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی ست که از ماه ژانویه تولید کنندگان عضو و غیر عضو سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) در تلاش اند تا با کاهش تولید نفت میان عرضه و تقاضا ایجاد کنند و به این طریق موجب افزایش قیمت نفت شودند.
در تاریخ ۲۵ می سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند. اما با این حال قیمت هردو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت از آن تاریخ به بعد سقوط بیشتری داشته است.
تحلیلگران می گویند که افزایش مستمر تولید نفت توسط آمریکا و همچنین افزایش تولید کشور هایی که از توافق کاهش تولید نفت معاف شده اند، یعنی لیبی و نیجریه، موجب شده است که تلاش اوپک برای تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، دست کم تا این لحظه، با شکست روبه رو باشد.
کد مطلب: 491674
آدرس مطلب: http://alef.ir/vdciyza55t1a3q2.cbct.html?491674