معصومه ابتکار:دست دولت پُر است، نگران رقبای انتخاباتی نیستیم

7 اسفند 1395 ساعت 7:31


معاون رئیس جمهور گفت: امیدواریم رقبای جدی به عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری بیایند و رقابت خوبی شکل بگیرد. دولت اینقدر دستش پر است که هیچ نگرانی از بابت رقابت ندارد.


به گزارش خبرآنلاین، فضای سیاسی کشور این روزها بیش از چندماه گذشته حال و هوای انتخاباتی به خود گرفته است. ورود به همین فضای رقابتی است که سبب شده برخی به حربه بداخلاقی ها و تخریب های سیاسی روی آورند. شاید از همین روست که معاون روحانی صراحتا از منتقدان و رقبای انتخاباتی دعوت می‌کند با کاندیداهایی قوی وارد انتخابات شوند اما موج سواری و نفرت پراکنی نکنند. او تلویحا هشدار می دهد این رویه بیش از همه برای نظام خطرناک است.

معصومه ابتکار که تاکید دارد دست دولت پر است این را هم می گوید که نگران رقابت نیستیم. این چهره اصلاح طلب کابینه کمک اصلی به روحانی در عرصه انتخابات را تلاش برای محقق کردن وعده های رییس جمهور می داند.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.

***

از میان افرادی که در جناح رقیب آقای روحانی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 مطرح هستند آیا رقیب جدی را برای ایشان می بینید؟

انتخابات آزاد است و امیدواریم رقبای جدی به میدان بیایند، اتفاقا یکی از مراحل مهم مردم سالاری بحث انتخابات است. فکر می کنم اینقدر کارنامه دکتر روحانی شفاف و روشن است که نگرانی زیادی از بابت رقبا وجود نداشته باشد. اتفاقا دلمان می خواهد رقبای قوی و خوب نامزد انتخابات ریاست جمهوری شوند چون این عرصه ای است که می شود بسیاری از ناگفته ها را گفت، بسیاری از دستاوردها را تشریح کرد و عملکرد و کارنامه دولت در معرض عیارسنجی مردم قرار بگیرد.

از جایگاه یک فعال سیاسی، انتظارتان از کاندیداها خصوصا کاندیداهای رقیب چیست؟

امیدواریم از جناح رقیب هر کسی به این عرصه می آید و در این رقابت قرار می گیرد، اصول بازی را رعایت کند. مهمترین اصل در رقابت های سیاسی و انتخاباتی در نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی بحث رعایت اخلاق و حدود اسلامی است. این حدود، نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران را از نظام های سیاسی دیگر متمایز می کند چون اسلامی بودن در رفتار اسلامی و اخلاقی متبلور می شود.

رفتار اسلامی و اخلاقی اقتضا می کند در عرصه رقابت و کارزارهای سیاسی بتوانیم چارچوب ها را حفظ کنیم، در عین حال که سیاست‌ورزی و فعالیت می شود ممکن است نقد شود ولی سعی کنیم واقعا حق و انصاف را پایمال نکنیم. نمی ارزد که حق و انصاف را عده ای بخواهند پایمال کنند تا رقیب خودشان را از میدان به در کنند. در هر صورت امیدواریم رقبای جدی به عرصه انتخابات ریاست جمهوری بیایند و رقابت خوبی شکل بگیرد. دولت اینقدر دستش پر است که هیچ نگرانی از بابت این رقابت ندارد.

در این فضای رقابتی و انتخاباتی از جایگاه یکی از اعضای کابینه دولت، چه وظیفه ای را برای خود متصور هستید؟

 ما الان مسئولیت داریم و فعلا جزء کابینه آقای روحانی هستیم بنابراین نمی توانیم جزء ستاد انتخاباتی بشویم. همین که کار خوب انجام بدهیم، کارهایمان را به نتیجه برسانیم، صادقانه کار کنیم و نسبت به وعده هایی که آقای رئیس جمهور دادند متعهد باشیم کمک بزرگی است. ما مسئولیم که بتوانیم آن وعده ها را به تحقق نزدیک کنیم. باید در مقابل هجمه ها و تخریب ها، خدمات دولت را تبیین کنیم و واقعیت ها را بگوییم. ما هم انصاف داشته باشیم یعنی تخریب ها و تهمت ها باعث نشود ما هم از خط مشی اعتدال و اخلاق خارج شویم.

همچنین ما نیز در چارچوب اخلاق صبر و تحمل مان را بالا ببریم، به علاوه تلاش کنیم کارها به نتیجه برسد. یعنی این اتفاقات باعث نشود کار اصلی ما به حاشیه رانده شود. کار اصلی ما خدماتی است که باید انجام دهیم وظایفی است که در چارچوب قانون داریم. فکر می‌کنم این کار باید به درستی و خوبی انجام شود. مقام معظم رهبری نیز فرمودند بهترین تبلیغ برای دولت کار خوب است.

به نظر شما برای آنکه فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات دچار تنش یا دوقطبی نشود و تقویت همدلی و وحدت را در عین رقابت در جامعه شاهد باشیم چه باید کرد؟

جامعه ایران از نظر قومیتی، مذهبی، تنوع فرهنگی و سلایق سیاسی متکثر است بنابراین وحدت و همدلی در چنین جامعه ای بسیار اهمیت دارد، در مقابل نفرت پراکنی خطرناک محسوب می شود اما عده ای سعی می کنند روی موضوعات قومی، فرهنگی و شکاف های اجتماعی و سیاسی مانور دهند تا با ناراضی نشان دادن مردم از عملکرد دولت برای خود طرفدار جمع کنند، به موج سواری بپردازند و رقیب خود را به زمین بزنند به نظرم این نوع اقدامات بیشترین تهدید برای ایران است.

مقام معظم رهبری بارها به یکدلی و یکپارچگی و حضور همه اقشار در صحنه نقش آفرینی و حمایت از انقلاب اسلامی تأکید داشتند ما شاهد هستیم که چقدر نگاه رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت حفظ یکپارچگی ملت ایران وسیع است چون این مسئله پشتوانه واقعی انقلاب و نظام محسوب می شود.

اگر با وجود همه فشارها و تهدیدها موفق شدیم مذاکرات بین المللی را به نتیجه برسانیم و برجام به عنوان برگ برنده در سطح بین‌المللی تحریم ها و قطعنامه ها علیه ایران را برداشت این واقعا به پشتوانه انسجام داخلی و قدرت و ایستادگی ملت بود. اینکه امروز در معادلات بین المللی به ویژه در حوزه صلح، محیط زیست و مبارزه با تروریزم نقش موثری داریم به پشتوانه حضور و انسجام مردم است و براساس همین پشتوانه می توانیم به پیش برویم.

تفاوت نظرهای سیاسی در کشور داریم، قطعا مسائلی است که دلخوری هایی را برای عده ای به وجود آورده است و عده ای هستند که احساس می کنند پیشرفت هایی سیاسی برای تحقق آن انسجام و همدلی هنوز به اندازه کافی اتفاق نیفتاده و می شود اقدامات دیگری انجام داد تا آن انسجام لازم در سطح مطلوب محقق شود.

دولت یازدهم و آقای رئیس جمهور هم همواره روی حفظ و تقویت انسجام ملی تأکید داشته و دارند، در مقابل نفرت پراکنی، ایجاد تنفر و تخریب افراد و شخصیت ها را دور از شأن اخلاقی و انقلابی مردمی ایرانی می دانند. معتقدیم باید تلاش کنیم همدلی بیشتری در جامعه داشته باشیم، خصوصا الان که دسترسی به طیف وسیعی از شبکه های اجتماعی و اطلاعات عمومی فراهم است باید دقت لازم درباره صحت و سقم اخبار صورت گیرد. به عنوان جامعه اسلامی باید خیلی نسبت به این مسائل دقت کنیم. همه رسانه ها اعم از موافق یا منتقد دولت مراقب باشند و سعی کنند حق را ببینند تا مبادا آسیبی متوجه  بنیان های اعتقادی جامعه شود چراکه این آسیب ها گاها ممکن است برگشت ناپذیر باشد و مبانی انقلاب و کشور را دچار خدشه کند.

بحث گفتگوی ملی و انسجام ملی خصوصا در چندماهی مانده به انتخابات ارزشمند است قطعا از خواسته ها و آرزوهای امام عزیز و مطالبات مقام معظم رهبری بوده است. همه بزرگان می خواهند در ایران گفتگوی لازم بین جناح ها و طیف ها و گروه ها و اقوام و همه اقشار ایران برقرار باشد تا به یک انسجام ملی قوی تر دست پیدا کنیم.

خانم ابتکار نظرتان درباره ایده نامزد پوششی برای آقای روحانی که از سوی برخی اصلاح طلبان مطرح می شود چیست؟

من جز اینکه در سایت ها مطالبی خواندم راجع به این موضع هیچ خبر دیگری ندارم.


کد مطلب: 448853

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjioextuqexoz.fsfu.html?448853

الف
  http://alef.ir