فراکسیونی برای مسابقه قومیت گرایی/ نامه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به لاریجانی

25 آبان 1395 ساعت 13:23



بدنبال اعلام خبر تشکیل فراکسون آذر زبانها در مجلس بسیج دانشجویی با تحلیل این تصمیم طی نامه ای به علی لاریجانی رییس مجلس نسبت به این موضوع هشدار داد.
 
متن کامل نامه به این شرح است.
 
بسمه تعالی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر لاریجانی

سلام علیکم؛

همان طور که مستحضرید جریان تاسف باری با پیش قدمی آقای دکتر پزشکیان در تشکیل فراکسیون آذری زبانها، و سپس با اظهارات پوپولیستی سخنگوی دولت، آقای دکتر نوبخت، در دفاع از تشکیل فراکسیون های مشابه برای سایر قومیتها در مجلس راه افتاده است.
 
وقوع این جریان سوالات متعدی برای دانشجویان ایجاد کرده است که خواستار پاسخگویی شما به این سوالات هستیم:
 

  1. احتمال قریب به یقین تشکیل فراکسیون آذری زبانها به همینجا ختم نخواهد شد و نمایندگان مناطق مختلف کشور هر کدام احساس خواهند کرد که اگر دیر بحنبد از قافله عقب مانده و مورد شماتت مردم حوزه نمایندگی خود قرار خواند گرفت. شاهدمثال این مسئله ابراز تمایل برخی نمایندگان به تشکیل فراکسیون کردزبانهاست. سوال اینکه چطور تعدادی از نمایندگان این ملت به خود اجازه داده اند قبل از طرح بحث کلی پیرامون خوب یا بد بودن تشکیل این چنین فراکسیون هایی، دست به تشکیل فراکسیون آذری زبانها بزنند؟ آیا این افراد نسبت به جریان و مسابقه ای که راه خواهد افتاد احساس مسئولیت نمی کردند؟
     
  1. تشکیل فراکسیون های قومیتی در مجلس فقط در صورتی معقول است که قدم اول از یک پازل و طرح کلی تر با هدف فدارالی کردن سیستم سیاسی واقتصادی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران باشد. نبود یک طرح کلیتر به معنی رها بودن عواقب و آینده این اتفاقات است.  سوال ما این است که آیا هیچ گونه پژوهش، طرح و یا مطالعه ای در این حوزه انجام شده که امروز شاهد مسابقه برای ایجاد چنین فراکسیون هایی باشیم؟ آیا بناست کشور به سمت سیستم فدرالی حرکت کند؟ اگر پاسخ منفی است، نمایندگان مجلس باید بدانند که این چنین اقداماتی صرفا موجب تنزل جایگاه مجلس در سیستم تصمیم گیری کشور میشود، چرا که نخبگان جامعه اقدامات ایشان را بی برنامه، از روی هوا و هوس و منافع شخصی یا منطقه ای فهم خواهند کرد.
 
  1. همانطور که مستحضرید تعداد زیادی از اساتید و محققان تاریخ دان ایرانی، طی نامه ای به شما، خواستار توقف این روند شده و نسبت به "صدماتی که اجرایی شدن این ایده به اساس وحدت ملی کشور میتواند بزند و امکان بروز خطر تضعیف همگرایی ملی و ایجاد حس واگرایی مابین اقوام و هویتهای قومی ایرانی" هشدار دادند. این تنها یکی از تالی فاسد های اقدامی است که بعضی نمایندگان بدون هرگونه توجیه منطقی و پژوهش معمول در این قبیل اقدامات، دست به انجام آن زده اند.
 
  1. همانطور که مستحضرید یکی از ایرادات اصلی قوه مقننه، که جایگاه آن را از راس امور به ذیل و زیر دست نهادهای اجرایی کشانده است، وجود نگاه محلی و عدم نگاه کلان ملی در نمایندگان برخی حوزه ها میباشد. این نمایندگان به جای اینکه به منافع ملی بیاندیشند، غالبا به دنبال آوردن پروژه های سطحی و بدون توجیه اقتصادی به منطقه خود به منظور جلب نظر مردم و رای آوری در دوره های بعدی انتخابات مجلس اند. نهاد های اجرایی نیز از این ویژگی استفاده کرده و با برخی نمایندگان مجلس وارد لابی و تعاملات فسادآمیز میشوند. بدیهی است که تشکیل فراکسیون های قومیتی نه تنها فایده ای نداشته، بلکه قطعا باعث رشد فزاینده این فضای غیر اسلامی وغیرملی در مجلس خواهد شد.
 
  1. این قبیل اقدامات باعث انحراف توجه نمایندگان مجلس از پاسخگویی به مشکلات واقعی مردم به سمت پاسخگویی به مطالبات جریانات کاذب و پوچی خواهد شد که برخی نخبگان روشنفکرنمای قومیتی و بعضا خارج نشین بر آن دامن میزنند. حتی اگر عرق محلی نمایندگان موجب این چنین اقداماتی شده باشد، سوال اینجاست که آیا مسئله اول مردم شریف آذری زبان، قبیله گرایی های این چنینی است؟ مردم شریف آذری زبان و کرد و بلوچ و لر و فارس و سایر اقوام ایرانی مشکلات دیگری دارند و هوشمندانه این اقدامات تهی از معنای نمانیدگان خود را را رصد می کنند.
 
 
در انتها آنچه فارغ از اصل این اقدامات برای ما سوال برانگیز است، عملکرد ضعیف هیات رییسه مجلس میباشد. ناتوانی در کنترل یا غفلت از هدایت اینچنین مسائلی در هیات رییسه مجلس باعث آشفتگی خواهد شد.
 
بنابراین مستدعی است با موضع گیری سریع و قاطع در برابر این اقدامات از راه افتادن مسابقه قومیت گرایی در کشور جلوگیری کرده و با نمایندگانی که پیشقدم این حرکت شده اند به شدت برخورد نمایید.
 
دانشجویان بسیجی منتظر اقدامات عاجل شما هستند.

 
 


کد مطلب: 414210

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjvxexyuqev8z.fsfu.html?414210

الف
  http://alef.ir