توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 383018
هاآرتص: کشورهای عربی علیه پرونده هسته‌ای اسرائیل رای نمی‌دهند
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۰
به گزارش تسنیم، روزنامه اسرائیلی ها آرتص نوشت: کشورهای عربی و پیش از همه مصر تمایل دارند امسال به طور استثنایی و بر خلاف معمول در جریان کنفرانس آژانس بین المللی انرژی اتمی که ماه سپتامبر آینده برگزار خواهد شد، از رای دادن به نفع نظارت بر تاسیسات اتمی اسرائیل خودداری کنند.

این موضوع در پیامی از تل آویو به برخی سفارتخانه‌های اسرائیل در جهان ابلاغ شده است.

دیپلمات‌های اسرائیلی این تغییر غیرمنتظره سیاست‌های عربی در قبال اسرائیل را حاصل نزدیک شدن روابط اسرائیل و مصر می‌دانند.

با این حال دست اندرکاران کمیته انرژی اتمی اسرائیل بیم دارند که کشورهای عربی نظر خود را تغییر داده و در جریان کنفرانس آینده به جای درخواست بررسی در خصوص تولید سلاح کشتار جمعی از سوی اسرائیل، لزوم تاکید بر بی خطر بودن تاسیسات اتمی اسرائیل را خواستار شوند.

در همین ارتباط سه دیپلمات اسرائیلی که در جریان محتوای این پیام محرمانه قرار گرفتند، یادآور شدند که برخی کشورهای اتحادیه عرب تصمیم گرفته‌اند علیه برنامه هسته‌ای اسرائیل در کنفرانس سالانه آژانس رای ندهند.

این دیپلمات‌های اسرائیلی که خواستند نامشان فاش نشود، تاکید کردند که در این پیام آمده است چه بسا کشورهای عربی نظر خود را در مدتی کوتاه تغییر دهند از همین رو باید برای چنین وضعیتی آماده باشیم.

هاارتص به نقل از یک دیپلمات بلندپایه اسرائیلی که با این موضوع در ارتباط است، گفت: آنچه تا کنون متوجه شده‌ایم اینکه کشورهای عربی در صدد رای دادن علیه فعالیت اتمی اسرائیل نیستند با این حال برای هر احتمالی در آمادگی کامل هستیم حتی اگر این موضع آنان در لحظه آخر در قبال پرونده اتمی اسرائیل تغییر کند.

در همین ارتباط «میرف اودیز» نماینده اسرائیل در آژانس انرژی اتمی گفت که این رژیم اقدام برخی کشورهای عربی را گامی مثبت می‌داند و امیدوار است این روند پیشرفت داشته باشد و تا گفت‌وگوی منطقه‌ای مهم در آینده پیش برود.

در این میان برخی دیپلمات‌های بلندپایه اسرائیل تصمیم کشورهای عربی مبنی بر خودداری از رای دادن علیه فعالیت اتمی اسرائیل را حاصل دو تحول برشمرده‌اند، نخست ناکامی مصر و کشورهای عربی در کسب اکثریت آراء علیه اسرائیل در سال‌های اخیر و دوم نزدیک شدن روابط بین اسرائیل و مصر که همواره رهبری این روند را در بین عرب‌ها به دست داشته است.
 
کلمات کلیدی : اسرائیل+عربستان+هاآرتص
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.