نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242014
هفتمین دور مذاکرات هسته ایران با 1+5 در نیویورک؛
سایه سنگین داعش، اوکراین و زیاده خواهی ها بر مذاکرات
بخش خارجی الف، 26 شهریور 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۶
گردهمایی کشورهای جهان برای نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی فراهم کرده تا یک بار دیگر دور تازه‌ای از رایزنی‌های دیپلماتیک بین ایران و کشورهای گروه ۱+۵ صورت بگیرد تا زمینه دستیابی به توافقنامه جامع هسته ای فراهم شود.

تیم مذاکره‌کننده هسته‎ای ایران، بامداد سه‌شنبه عازم نیویورک شد تا در حاشیه شصت و نهمین نشست سالانه سازمان ملل، هفتمین دور از مذاکرات حساس و سرنوشت‎ساز هسته‌ای را دنبال کنند. قرار است تیم هسته‌ای کشورمان به صورت دوجانبه و چندجانبه با مقامات مختلف کشورهای طرف مذاکره دیدار کند و در صورت لزوم وزرای خارجه ۷ کشور بر سر یک میز با یکدیگر گفت‌و‌گو کنند.

این در شرایطی است که با وجود برگزاری نشست‎های دوجانبه و چندجانبه پیش از این مذاکرات، همچنان برخی اختلافات جدی میان دو طرف پابرجا باقی مانده است و ظرف روزهای گذشته شاهد موضع گیری هایی از سوی مقامات غربی بودیم که به نحوی نشان دهنده مهمترین اختلافات بین ایران و کشورهای گروه ۱+۵ بود.

وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای، مدعی شد که دستیابی به توافق هسته‌ای، مستلزم کاهش چشم‌گیر توان غنی‌سازی ایران است و در صورتی که این کار روی ندهد، امکان حصول توافق وجود ندارد. او همچنین گفته این دور مذاکرات ممکن است «آخرین فرصت» برای حل نگرانی‌های بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای ایران باشد. شرمن از ایران خواسته تا از فرصت باقیمانده برای دستیابی به توافق هسته‌ای نهایی استفاده کند.

سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد، مایکل تاتهام، نیز روز گذشته در سخنانی در کمیته نظارت بر حسن اجرای تحریم های ایران در سازمان ملل متحد عنوان کرد که گفتگوها بین ایران و گروه ۱+۵ برای کسب توافق جامع به لحظه ای تعیین کننده رسیده است و لازم است که ایران انعطاف بیشتری در موضوع برنامه هسته ای اش به خصوص غنی سازی نشان دهد. به زعم وی ایران همچنین باید فعالانه تر به نگرانی های آژانس درباره جنبه های نظامی احتمالی برنامه خود پاسخ دهد.

لازم به یادآوری است که طرفین آذر ماه سال گذشته بر سر برنامه مشترکی به توافق رسیدند که در آن تأکید شده که میزان ظرفیت غنی‌سازی ایران بر اساس «نیازهای عملی» تهران مشخص می‌شود. با این وجود طرف غربی با استناد به عبارت سیاسی ابداعی «زمان گریز» به کاهش توان غنی‌سازی ایران تأکید دارد. گریز هسته‌ای به بازه زمانی اطلاق می شود که از تصمیم برای ساخت سلاح هسته ای تا تهیه مواد لازم برای یک بمب هسته ای به طول می انجامد.

موضوع دیگر سخنان یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، است که بر تعهد ایران بر همکاری با آژانس تأکید کرد، اما بار دیگر مدعی شد که آژانس همچنان نمی‌تواند به طور کامل صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تائید کند. آمانو در مورد همکاری‌های دوجانبه با ایران و اقدامات عملی گفت: آژانس از ایران خواسته تا اقدامات عملی جدیدی ارائه کند و این که برای حل همه مسائل آژانس باید به بازرسی و راستی آزمایی بر اساس برنامه مشترک اقدام ادامه دهد.

مقام‌هاي غربي ادعا مي‌كنند كه برخي تحريم‌هاي اعمال شده بر ايران به دليل برنامه هسته‌ اي اين كشور بايد به همكاري‌هاي کامل ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي وابسته شود. این در حالی است که با رویکرد سیاست زده آژانس و شورای حکام، موارد اتهامی علیه ایران تبدیل به بسته‌ای اتهامی با پشتوانه به ظاهر رسمی در این نهاد شده است.

در این راستا سایت ایران هسته ای عنوان کرده که ظاهرا در آخرین دور مذاکرات با ایران، امریکا این موضوع را مطرح کرده که پس از توافق نهایی امریکا باید بتواند سالانه ۴ بار از برخی تاسیسات نظامی ایران بازدید کند که این امر با واکنش جدی تیم مذاکره کننده ایرانی مواجه شده است.

عامل مهم دیگر اختلافات بین کشورهای گروه ۱+۵ است که متاثر از اوضاع خاورمیانه و اوکراین می باشد که مواجهه جدیدی از رویارویی‌های سیاسی را در منطقه و جهان رقم زده است. به خصوص در قضیه اوکراین که دو کشور روسیه و آمریکا کریمه را به صحنه زورآزمایی خود تبدیل کرده اند و روسیه در این فکر است که از این پرونده چه نفعی برای ایجاد توازن قدرت در اوکراین در برابر امریکا می‌برد. از آن سو آمریکا اخیراً در قبال ایران رفتارهایی را نشان داده که با توافق ژنو مغایرت دارد. اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران که دو هفته پیش شکل گرفت، بخشی از رفتار امریکا برای امتیازگیری و وادار کردن ایران به عقب نشینی از مواضع هسته ای خود بوده است.

ایران بارها تأکید کرده است که توافق هسته‌ای حتی پیش از موعد سوم آذر، قابل دستیابی است، مشروط بر اینکه طرف مقابل از «زیاده‌خواهی» دست برداشته و مواضعی واقع‌بینانه اتخاذ کند. همان مواضعی که پتر جنکینز، نماینده سابق انگلیس در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ریچارد دالتون، سفیر سابق این کشور در ایران،یک ماه قبل در گزارشی درباره آن هشدار دادند که اتخاذ مواضع حداکثری از سوی غرب، می‌تواند به شکست مذاکرات منجر شود.

در بخشی از گزارش این دو دیپلمات کهنه‌کار انگلیسی آمده بود: «این ریسک وجود دارد که ۶ کشور با تلاش برای اعمال محدودیت‌هایی بر فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم این کشور، که با حس قدرتمند استقلال آن‌ها به عنوان یک کشور مستقل در تضاد است، موقعیت دستیابی به یک راهکار را از دست بدهند.»
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۰:۵۲:۳۷
ممکن است غربی ها به بهانه مبارزه با داعش نیروی نظامی ، به خصوص نیروی هوایی خود را به منطقه گسیل نمایند اما در واقع هدف اصلی شان چیز دیگری باشد. باید نیروهای مسلح ایران هوشیار تر از همیشه باشند. (2379367) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۵:۰۵:۵۹
متاسفانه برنامه و مانور آقای روحانی و ظریف نگرفت، واقعاً این آقایان فکر کردند که غرب با خاتمی به دلیل لبخند او خوب بود (2379664) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۱:۵۳:۱۴
یواش یواش دست غرب رو میشه؛ واسه اونا که تا حالا رو نشده بوده !!! (2379456) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۲:۲۴:۵۰
مذاکرات کم کم داره تبدیل به سرگرمی برا ملت میشه بیدستاوردی (2379488) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۳:۰۷:۱۶
اسرائیل با نگرانی از روند رو به جلو مذاکرات هسته ای با این که مدتها نا رضایتی خود از این مذاکرات را در قالب هشدار به یاران دیرینه اش تذکر داده بود !! اما متوجه بی تفاوتی آنهاو مخصوصا آمریکا نسبت به این هشدارها شده بود!! با شروع حمله داعش به خاک عراق او متوجه خطری بزرگتر یعنی همکاری احتمالی ایران وآمریکا در مقابله با داعش شد!! پس باید به هر نحو زمینه ایجاد همکاری میان آنها را از بین می برد !!!ا! پس برای نیل به هدف بهترین کار ایجاد فضایی بود که به رویا رویی مجدد ایران وآمریکا وجدالهای لفظی بین آنها بینجامد !! در اینجا بود که بهترین گزینه یعنی بمباران غزه را انتخاب کرد! انتخابی که می توانست باعث اولین تقابل جدی ایران وآمریکا بعد از توافقات اخیر هسته ای واز طرفی سر باز کردن دوباره کدورتها میان ایران وبعضی دول عرب منطقه ودر راس آنها عربستان شود دولی که مانند اسرائیل از نزدیکی ایران وآمریکا نگران بودند !!! اسرائیل با حمله به غزه حدود یکماه اذهان جهانی را از نفوذ داعش وجنایتهای اودر عراق به سمت بمباران غزه کشید وفرصت مناسبی در اختیار داعش قرار داد تا با راحتی وسرعت بیشتر در خاک عراق نفوذ کند !!!نفوذی که اگر در همان ابتدا با آن مقابله میشد به راحتی فیصله یافته وآرامش در منطقه حاکم می گردید ! اما باوسعت نفوذ داعش در عراق وبرای راندن او نیاز به نیروی بیشتری بود پس خواه نا خواه نه تنها ایران وآمریکا بلکه پای دول منطقه نیز به میان کشیده می شد!! کشورهایی که به دلیل کینه های دیرینه از ایران و سر باز کردنشان در قضیه بمباران غزه قطعا هنگام درخواست آمریکا برای همکاری در دفع داعش خواستار عدم همکاری آمریکا با ایران می شدند! واینجا بود که دومین رویا رویی ایران وآمریکا شکل می گرفت که گرفت !! پس می بینیم نتانیاهو برخلاف تبلیغات که اورا شکست خورده نبرد غزه معرفی می کنند !! در نیل به هدف اصلی یعنی جلوگیری از نزدیکی ایران وآمریکا و رسیدن به توافق هسته ای با رویکرد برد برد بسیار موفق عمل کرده است وجنگ غزه فقط یک بهانه بود !






در این مقطع چیزی نبود جز بمباران غزه که به تجربه می دانست قطعا ایران از غزه وآمریکا از اسرائیل دفاع خواهند کرد واین یک شروع مجدد برای ایجاد درگیری میانایران آمریکاوحتی دول اروپایی خواهد بود !! وبا این که بسیاری گمان می کردند به دلیل عدم شکست غزه ومقاومت غزه نتانیاهو شکست خورده میدان است اما از این نکته غافل بودند که نتانیاهو هدفش از این نبرد ایجاد تفرقه وتقابل در اعضای مذاکر کننده بود وتوانست به خواست خود برسد وشاهدیم دقیقا بعد از جنگ اسرائیل وغزه ورق مذاکرات هسته ای رو به عقب نهاد وروابطی که می رفت منطق بر آنها حاکم شود د.باره به بحث های لفظی ودلسرد کننده انجامید !!! (2379525) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۳:۴۲:۵۹
کشورهای مسلمان‌ مخصوصاً مستقل به‌ هوش باشند که استکبار جهانی این بار به بهانه مبارزه با داعش به این منطقه طمع کرده است و فکر می‌کنم به نفت و گاز منطقه برای نجات اقتصاد بیمارش چشم دوخته است. (2379556) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۷:۱۷:۰۳
مطمئن باشید حتما به هوش هستند ! وبه دلیل همین هوش زیاد 50 کشور وتقریبا تمام کشورهای اسلامی به ائتلاف پیوسته اند !! (2380278) (alef-10)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۱۵:۲۴:۴۹
امریکایی ها با تمام قدرتشون که ادعا میکند از پس یک گردان ادم به نام داعش برنمیاد وتمام دنیارا بسیج کرده که این چندنفر را از بین ببرند وهرروزداره به کشورهای دیگر التماس میکنه که به این ائتلاف بپوندن حالا چطوری میخواهد با کشوری مثل ایران وارد جنگ بشه کشوری که هنوز مردمش مانند 8سال دفاع مقدس اماده هستن تا از وجب وجب خاکشون دفاع کنند ایرانی ها مانند اعراب نیستن که تا تقی به توقی بخوره میدان را خالی کنند ما مردم با تمام اختلافات داخلی که داریم به موقع جانمان را فدای هم دیگر میکنیم اینها امده اند تا شاید طوری به ایران قدرتشان را نشان بدهند ولی باید گفت ما از اعراب خیالمان راحته چون جرات ندارند به طرف ایران حتی ریگی پرتاب کنند چون انوقت دیگر اثری از این کشورهای چند هزارنفری خوشگذاران باقی نمی مانند همانطور که در زمان صدام با یک حمله عراق کویت وقسمتی ازعربستان به تصرف عراق در امد وهمه سران انها به کشورهای اروپایی وامریکا پناه برند واگر نبودامریکا وانگلیس وخیانت ارتش عراق به صدام نبود محال بود بتوانند به این راحتی عراق را بگیرند چطوری بخودشان جرات چپ نگاه کردن به ایرانرا دارند ایران کشوری هستش که هرزمانی کشورهای دیگر هوس کردن به ان حمله کنند چنان درسی گرفتن که تا عمردارند فراموش نمیکنند اینها برای بردن نفت این اعراب بدبخت امده اند واصلا فکری هم نمی نوانند درمورد ایران بکنند توان هسته ای ایران هم به حدی رسیده که هرزمانی بخواهد هرکاری میتواند بکنند وانها هم از همین موضوع ترس دارند وهرروز یه بهانه میگیرند ولی ایران هم بیدی نیست که به این بادها بلرزد جنگ عامرلی عراق به انها نشان داد که ایران هر وقت اراده کند میتواند گروه داعش را نابود کنه این با رحوصله میکند تا ببیند اینها با این همه یال کوپالشان چکاری خواهند کرد مطمئن باشید اخرش اینها دست به دامن ایران خواهند شد چون امریکایی ها اعراب را وسط راه تنها میگذارد وبه بهانه ای عراق را ترک میکند انوقته که اقایون یاد ایران میفتن والتماس هایشان شروع میشه (2379684) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۷ ۰۷:۲۲:۱۲
آمریکا با کشوری مثل ایران وارد جنگ نمیشه ! او با پروبال دادن به عربهای منطقه ونفوذ در کشورهای دوست ایران ایران را رانده ومنزوی می کند ! برای ما فقط سوریه و کره شمالی ودوتا کشور آمریکا جنوبی مونده ! (2380281) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۲۲:۴۶:۱۲
ظریف و همکاران هنوز نتوانسته اند این موضوع ساده را به طرف مقابل بفهمانند که ایران دنبال سلاح نبوده، نیست و نخواهد بود. با این اوصاف امیدی به این مذاکرات نیست. (2380110) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.