نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 460814
راهبردهای انتخاباتی رهبری/ برخی آدرس غلط می دهند
دکتر علی دارابی*/20فروردین 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۰


با نگاهی به رفتار انتخاباتی رهبری به‌عنوان عالی‌ترین مقام کشور در طول دوران رهبری از 1368 تاکنون، می‌توان سیاست‌های راهبردی رهبری در امر انتخابات را در اصول زیر ملاحظه کرد؛

نخست/ صیانت و حمایت از آزادی و سلامت انتخابات:

رهبری همواره در طول این سال‌ها بر امانتداری نظام جمهوری اسلامی نسبت به صیانت و حمایت آزادی و سلامت انتخابات تاکید داشته‌اند. انتخابات 1376 (انتخاب آقای خاتمی) 88 و 1384 (انتخاب آقای احمدی‌نژاد) و 1392 (انتخاب آقای روحانی) که از پرچالش‌ترین انتخابات ریاست جمهوری بوده است رفتار انتخاباتی رهبری مؤید این مساله است.

دوم/ حمایت از حضور همه گرایش‌های سیاسی:

رهبری بارها تاکید بر امر حضور همه گرایش‌های سیاسی و سلیقه‌های مختلف در امر انتخابات داشته‌اند چرا که در ذات تفکر و رفتار ایشان انتخابات آزاد و رقابتی قرار دارد. به‌یاد دارم که در سال‌های دولت آقای خاتمی و هنگامه برخی افراطی‌گری و رادیکالیسم که در بخشی از بدنه اصلاح‌طلبان در دولت و مجلس ششم در کشور وجود داشت و نوعی نگرانی برای دلسوزان انقلاب نسبت به این تند روی‌ها بوجود آمده بود، من و جمعی از فعالان سیاسی دیداری با مجاهد نستوه زنده یاد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی داشتیم. آقای هاشمی پیروزی آقای خاتمی در انتخابات سال 1376 را مرتبط با سیاست‌های رهبری برشمرد و گفت: «رهبری واقعاً به مشارکت و حضور حداکثری اعتقاد دارند و طبیعی است نتیجه چنین انتخاباتی همیشه با آنچه ما فکر می‌کنیم جور در نمی‌آید.»

این سخن از رهبری مشهور است، در زمانی که برخی از سران اصلاح‌طلب در گذشته تصمیم گرفته بودند که در یکی از انتخابات شرکت نکنند، رهبری اظهار کرده بودند که اگر لازم باشد خودم وارد می‌شوم و به شکل‌گیری یک جریان اصلاح‌طلب برای فضای سیاسی جامعه کمک می‌کنم. رهبری همواره با فراخوان از افراد با صلاحیت با سلیقه‌های مختلف و جریان‌های معتقد به جمهوری اسلامی، خواهان مشارکت فعال در انتخابات بوده‌اند. «در انتخابات همه سلیقه‌ها باید شرکت کنند. این هم حق همه است و هم وظیفه همه است. انتخابات مال یک سلیقه خاص، یک جریان فکری و سیاسی خاص نیست» (بیانات رهبری در حرم مطهر رضوی نوروز 1392) البته رهبری همواره «نفی فتنه» و «لزوم مرزبندی با مخالفان جمهوری اسلامی» را به اشخاص و جریانات سیاسی گوشزد کرده‌اند.

سوم/ حضور گسترده فراگیر مردم:

مشارکت حداکثری همواره در سپهر راهبردهای رهبری برای هر انتخاباتی به ویژه ریاست جمهوری بوده است. رهبری همواره حضور گسترده مردم در انتخابات را اصل و اساس انتخابات برشمرده‌اند: «به نظر من مساله اول در انتخابات، مساله انتخاب این شخص یا آن شخص نیست، مساله اول حضور شما مردم است که نظام را تحکیم می‌کند، پایه‌های نظام را مستحکم می‌کند، آبروی ملت ایران را زیاد می‌کند، استقامت کشور را در مقابل دشمنان زیاد می‌کند و دشمن را از طمع ورزیدن به کشور و از فکر ضربه‌زدن و توسعه فساد و فتنه منصرف می‌کند و این مهم است. پس مساله اول، شرکت در انتخابات است» (بیانات رهبری در جمع مردم استان کردستان 22/2/1388) رهبری با فراخوان عمومی از همه ایرانیان در هر جای جهان که هستند خواهان حضور در انتخابات شده‌اند «حتی اگر نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارند» اما به‌خاطر «علاقه به ایران» به شرکت همه ایرانیان در انتخابات دعوت کرده‌اند.

چهارم/ قانون به‌عنوان فصل الخطاب:

رهبری همواره به قانون به‌عنوان پایه و اساس امور و فصل‌الخطاب بودن تاکید داشته‌اند و بارها تاکید کرده‌اند: «زیر بار رفتارهای غیر قانونی نمی‌روم» ایشان همواره به «برگزاری به موقع انتخابات در زمان مقرر» تاکید و اصرار داشته‌اند؛ از سوی دیگر ایشان «حمایت از نهادهای قانونی چون شورای نگهبان قانون اساسی» را وظیفه مبرم خود دانسته‌اند. رهبری بارها اظهار داشته‌اند: «ممکن است قانون اشتباه باشد یا اشتباه عمل شود ولی قانون بد از بی‌قانونی بهتر است.»

پنجم/ نفی نظرسازی‌ها نسبت به رهبری:

متاسفانه برخی اشخاص، برخی ستادها یا برخی جریانات به غلط حضور خود در انتخابات را با دادن نشانه و نشانی غلط به رهبری منتسب می‌کنند. هم‌اکنون هم شاهد آن هستیم که برخی افراد یا جریانات سیاسی از رهبری برای خود هزینه می‌کنند! رهبری برای جلوگیری از این سوء استفاده نادرست بارها علنی تاکید کرده‌اند: «من یک رأی دارم و کسی از آن مطلع نیست» «از رأی من کسی خبر ندارد. حتی خانواده و فرزندانم نیز نمی‌دانند» و چه مناسب است نهادهای مسوول برای صیانت از این راهبرد کلیدی رهبری تدابیری اتخاذ و راه هرگونه سوء استفاده را مسدود کنند و مجازات‌هایی را برای خاطیان در نظر گیرند.

ششم/ رأی مردم به مثابه حق‌الناس:

موضع رهبری مبنی بر اینکه آرای مردم حق‌الناس است و مسوولانه باید از آن صیانت کنند، صرفاً یک سفارش یا توصیه مسوولیتی ساده نیست، بلکه موضعی فقهی و متکی بر ابتکارات اجتهاد شیعی در فقه سیاسی است. این تاکید که می‌توان آن را در پارادیم فقه، حکمی حکومتی دانست، خط بُطلان بر کم‌رنگی نقش مردم در مشارکت سیاسی در نظام جمهوری اسلامی است.

  یادداشت      
استاد دانشگاه
 
کلمات کلیدی : انتخابات96+دو قطبی+رهبر انقلاب
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۹:۳۷:۳۶
رهبری از رای مردم دفاع می کند و هر کس که مردم رای دهند حمایت می کند. (4242724) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۹:۳۹:۵۰
متاسفانه تلگرام موازنه یک انتخابات عادلانه را در کشور بهم زده چون کاندیداها و جناحی که پشت سر خود دارند تا لحظه آخر میتوانند رقیب را تخریب کنند وبه نفع خود تبلیغ کنند.مثل انتخابات اخیر مجلس که یک جناح خاص با یکسری استیکر و توصیه روی مخ مردم بود که به کی رای دهید وبه کی ندهید..قدرت فکر وانتخاب را از افراد سلب میکنند و هر دروغ و محملی به خورد مردم از همه جا بیخبر میدن (4242730) (alef-13)
 
Denmark
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۲۰:۴۹:۵۲
ایکاش مسولین ما فقط 50درصد در عمل به رهبری شباهت داشتند (4242868) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۲۱:۱۲:۵۷
خدا سایه رهبرمان را از سرمان کم نکند. (4242914) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۲۱:۴۶:۰۹
دولت به عنوان مجری انتخابات به بیانات رهبری گوش فرا دهد. (4242962) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۱ ۱۰:۰۷:۴۳
با سلام و احترام به همه طیفها و نظرات ملت شریف ایران .
و سلام خاص خدمت رهبر عزیز که این روزها در بحبوحه رقابتهای زود هنگام انتخابات بی توجهی آشکار همه جناحها در این عرصه به توصیه های مکرر ایشان , سخت دل ملت را میازارد و تنهایی ایشان را بیشتر نمایان می سازد .
همه برای مطرح کردن مواضع خود از ایشان هزینه می کنند و فارغ از همه صف بندیها , متاسفانه همه مخالفین دولت در منفی بافی و سیاه نماییها واقعا" سنگ تمام گذاشته و انصاف و صداقت را فراموش کرده اند و طوری سخن میگویند که انگار راجع به یک دولت در سرزمین کفر صحبت می کنند نه " دولت جمهورری اسلامی ایران " . غافل از اینکه خود این افراد همه مناصب مهمی داشته اند و همه در عملکردهایی که به این اوضاع منجر شده دخیل هستند .
اصلا" قصد دفاع از یک فکر یا جناح را ندارم ولی از این آقایان میخواهم که در سخنرانیها و بیانیه های خود فراموش نکنند که در باره دولت جمهورری اسلامی ایران اظهار نظر می کنند و همه ما در یک کشتی نشسته ایم و همه ما اهل یک کشور هستیم . اگر انتقاد هم دارند حداقل مانند بلندگوهای رسانه های دشمنان همه چیز را سیاه نشان ندهند و جانب انصاف را رعایت کنند و سخنی نگویند که در واقع تایید مواضع دشمنان ما در تضعیف ایران باشد .
ما پیرو سیره و روش امام علی(ع) هستیم که 25 سال خانه نشست تا پرچم اسلام برفراز بماند و در تمام این سالها هم با خلفای دیگر ( که حتی حق ایشان را غصب کرده بودند ) همکاری می کرد و به آنها همفکری و مشاوره می داد و راهنمایی می کرد و هیچگاه هم سیاه نمایی نکرد . پس ما هم بجای تقابل و مطرح کردن خود و جناح خود اگر واقعا" برنامه و راهکاری برای کمک به بهبود این اوضاع و برون رفت از آن داریم به دور از فضا سازی و شعار زدگی بهتر بود در تمام این سالها آن را ارائه و به دولت کمک می کردیم تا نام ایران سرافراز بماند نه جناح ما . (4243788) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.