نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 501089
از وعده وزارت زنان تا کابینه کارآمد؛
روحانی و باز هم تکرار !
گزارش از: محمدصادق کلبادی/22 مرداد96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۳
موضوع حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی همواره یکی از بحثهای پرمناقشه ای بوده که موافقان و مخالفان خود را داشته، که در این تصادم و جنجالها بیش و کم، نگاه فرا جنسیتی و تکیه بر توانمندی و کار آمدی مهجور و مغفول باقی می‌ماند و در نتیجه اش یا تحجر غالب می شود یا فمنیست که هردو از آفتهای یک جامعه محسوب می شوند. اما اینکه استراتژی روحانی در چینش کابینه دوازدهم، بویژه تکرار انتصاب سه معاون خانم در کابینه مطابق دولت یازدهم چه بوده، موضوعی است که خود جای بحث دارد.

به گزارش الف، چند روزی از پیروزی حسن روحانی در انتخابات 29 اردیبهشت نمی گذشت که بحث ها و گمانه زنی ها پیرامون کابینه دولت دوازدهم بالا گرفت.در این میان مسائل و دیدگاه های مطرح شده پیرامون مطالبات اجتماعی زنان در جریان تبلیغات انتخاباتی روحانی، موجب شد تا موضوع مشارکت زنان در سطوح بالای مدیریتی بویژه حضور حداقل یک وزیر زن در کابینه دولت دوازدهم به یکی از پر بحث ترین موضوعات دو ماه گذشته تبدیل شود.

اما سر انجام گمانه زنی ها به پایان رسید و رئیس جمهور روحانی سه روز پس از مراسم پرحاشیه تحلیف، لیست کابینه پیشنهادی دولت جدیدش را در حالی به مجلس ارائه کرد که در آن نام هیچ خانمی دیده نمی شد. با این وجود روحانی با یک جابجایی جزئی در صندلی زنان حاضر در کابینه یازدهم، و انتصاب معصومه ابتکار،  شهیندخت ملاوردی و  لعیا جنیدی در سمت معاونت ریاست جمهوری بار دیگر  حضور زنان در کابینه دولت را در همان سطح معاونت باقی نگه داشت تا دولت دهم تنها دولتی  باشد که در کابینه اش سطح زنان از معاونت به وزارت رسید و لقب تنها وزیر زن تاریخ جمهوری اسلامی همچنان برای مرضیه وحید دستجردی به قوت خود باقی بما ند.

تکرار معاونت برای زنان

روحانی درحالی از حضور سه خانم در کابینه دولت دوازدهم رونمایی کرد که به جز لعیا جنیدی، ابتکار و ملاوردی در دولت یازدهم نیز حضور داشتند. بر اساس احکام صادره  حسن روحانی، طی احکام جداگانه ای خانم دکتر معصومه ابتکار را به عنوان "معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده"، خانم دکتر لعیا جنیدی را به عنوان "معاون حقوقی رییس جمهور" و خانم شهیندخت مولاوردی را به عنوان "دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی" منصوب کرد.

 در این میان حامیان روحانی نیز به ناچار با فروکاستن از انتظاراتشان مشی مدارا پیش گرفتند تا تکرار ملال آور حاصل یک "تکرار"را تحمل کنند. استمرار حضور زنان در سطح معاونت به هیچ عنوان مطلوب فعالان سیاسی خانم نبوده بطوری که پیش از این پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با "الف" از نامه ی 157 نماینده مجلس درخصوص لزوم معرفی وزیر زن  به رئیس جمهور خبر داده بود.

محمد رضا عارف عضو فراکسیون امید مجلس هم پس از انتشار لیست اعضای کابینه، تلویحا از عدم بکارگیری زنان در سطح وزارت گله کرد و گفت: انتظار ما حضور حداقل یک خانم در جمع وزرای پیشنهادی بود.

روزنامه اعتماد نیز با تیتر " غیبت زنان در لیست وزرای پیشنهادی" از عدم توجه رئیس جمهور به نظرات حامیانش و بالاتر از آن از خلف وعده روحانی در عمل به وعده هایش گلایه کرد.

جدای از بحث ابقای زنان در سطح معاونت، چگونگی چینش آنها نیز با نقد هایی از سوی برخی جریان ها همراه شد، در همین خصوص برخی منقدان با اشاره به سابقه خانم ابتکار از زمان تسخیر لانه جاسوسی تا به امروز و حضور تقریبا مستمر در حوزه محیط زیست، انتصاب ایشان برای معاونت امور زنان و خانواده را چندان متناسب نمی دانند.

کابینه پیشنهادی روحانی و اعتراض حامیان دولت

جدای از موضوع مشارکت زنان در دولت، کابینه پیشنهادی روحانی نیز پس از انتشار با انتقاد بسیاری از جریان های حامی دولت مواجه شد. روزنامه آرمان و مردم سالاری در  واکنش به لیست وزرای اعلام شده با تیتر " این هم کابینه روحانی" و" کابینه خنثی" با ادبیاتی کنایه آمیز به استقبال وزرای پیشنهادی دولت رفتند.

در این میان روزنامه قانون هم با تیتر" کابینه افولی" به صراحت از چیدمان کابینه انتقاد کرد و نوشت:"کابینه‌ای که شاید ۵۰ درصد آن عوض شده باشد ولی بی‌شک به کارایی آن اضافه نخواهد شد." این روزنامه در ادامه انتقاداتش با اعتراف به نا امیدی از کابینه پیشنهادی، چشم امید ملت را نمایندگان مجلس شورای اسلامی دانست تا در جلسه رای اعتماد وزار، مانع از راه یابی افراد نا کار آمد به پاستور شوند.

پرواضح است که روحانی با چنین رویکردی  این بار علاوه بر منتقدان و رقبای سیاسی اش باید منتظر انتقادات حامیان خود نیز باشد چرا که در نخستین و مهمترین گام دولتش صدای جریان های سیاسی حامی اش را هم بلند کرد. حال باید منتظر ماند و دید که در روزهای باقی مانده از دولت دوازدهم، روحانی با آن بذر امیدی که وعده اش را می داد چه خواهد کرد.
 
 
کلمات کلیدی : سهم‌خواهی اصلاح‌طلبان+تعیین کابینه+کابینه دوازدهم+تغییر کابینه
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۰۹:۱۱:۴۹
من اصلاح طلبم و قطعا با وجود حتی یک نفر اصولگرا در کابینه مخالفم اما
اما اصلاح طلبان کابینه نیز اصلاح طلبان ضعیفی هستند
من سوال می کنم آقای عیسی کلانتری یا حجتی؟ آقای کلانتری بحث سرزمین و آب را دارد اما آقای حجتی بر روی خودکفایی تکیه دارد.
نتیجه کار آقای حجتی ( و امثال آن) کاهش تولید (برای مثال کاهش تولید گندم فارس از دو میلیون تن به یک میلیون) ، کاهش منابع آب ، نشست زمین و عدم توسعه پایدار
یا وزیر نیروی معرفی شده متاسفانه هیچ وزیر نیرویی به محیط زیست وفادار نبوده خصوصا ایشان که حداقل دو فاجعه بزرگ بوجود آورده است. نسبتا چیت چیتیان بهتر از بقیه بوده است شاید آنهم از روی اجبار بوده است
بله من اصلاح طلبم اگر کاری اشتباه است باید بپذیرم و مسئولیت آن را قبول کنم و اصلاح کنم (و لازم بود کنار روم) . از اصلاح طلبان به هر شکل ممکن دفاع کردن تاوان سختی برای اصلاح طلبان خواهد داشت. (4517022) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۰۹:۱۵:۰۷
وعده های انتخاباتی فقط تا زمان پایان رای گیری اعتبار دارد. (4517027) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۲:۴۲:۲۳
من به روحانی رای ندادم، ولی رئیس جمهور این حق و اختیار رو داره که هرکسی رو فکر میکنه شایستست به عنوان وزیر معرفی کنه
من نمیفهمم زن یا مرد بودن چه اهمیتی داره
ظاهرا فمنیست‌های طرفدار تساوی زن و مرد از بقیه بیشتر به جنسیت توجه دارن!! (4517425) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۳:۳۳:۲۰
فشارهاى نهادهاى خاص و بازداشت حسين فريدون كار خودش را كرد
هميشه رأى مردم فداى رأى نهادها و ارگانها ميشود (4517511) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۵:۳۱:۴۵
طی 4 سال گذشته وجود مردم مملو از استرس و اظطراب و نگرانی و یأس و بلاتکلیفی و چه کنم چه کنم بود .

چه کسی میتونه به این 4 سال امیدوار باشه ؟

اگه صادقانه و به دور از تعصبات افراطی و غیر منطقی جواب بدیم ، وضعیت واقعی و حقیقی مشخصه . (4517721) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۰۹:۴۳:۵۸
کابینه بی بخار (4517070) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۰۹:۵۷:۵۵
در دولت دهم وزارت بهداشت به زنها داده شد کلی گرفتاری درست شد. دانشگاه علوم پزشکی ایران رو هاون خانم وزیر منحل کرد دوباره بعد ایشون احیاء شد من نمیدونم چرا اصرار هست که زن وزیر باشه وزیر بودن زن مشکلات زنان رو حل میکنه؟ توی هر وزارتخانه 2 تا دونه زن نشون بدهید بگید اینها لیاقت دارند برای وزارت. تعدادشون کمه اصرار دارن که باید وزیر بشیم (4517092) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۱:۳۰:۲۸
دکتر وحید دستجردی نمونه کارآمدی و توانایی در عرصه مدیریت کلان کشوری بودند (4517245) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۲۳:۵۹:۵۸
دانشگاه علوم پزشکی ایران رو منحل کرد و چندین گرفتاری دیگه هم درست کرده بود بعد از اینکه رفت با بدبختی دوباره دانشگاه علوم پزشکی ایران رو احیاء کردن کدوم مدیریت؟ کدوم کارامدی؟ (4518532) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۱:۳۲:۰۱
چه گرفتاری برادر من، هر وزیری کارهای قبلی ها را برمیگردونه به اسم مشکل و اشتباه. همینه که وضع مملکت اینوریه (4517249) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۱:۳۲:۲۷
گرفتاری یعنی طرح تحول سلامت وزیر فعلی (4517251) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۱:۳۶:۵۱
مردها چه گلى به سر وزارتخونه و مردم زدن؟ حاصل اين وضعيتِ گرانى و بيكارى و ركود مديريت آقايان نيست؟ اينهمه اختلاس هاى هزاران ميلياردى را زنها كردند؟ (4517263) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۰:۲۳:۱۵
من درعجبم از اینکه انقدر اصرار به حضور زنان در کابینه هست و عدم حضور زنان در کابینه میشه نقطه ضعف دولت!
صد البته که زنان باید نقش پررنگی در جامعه ،دولت و در تمام زمینه های فرهنگی و اجتماعی داشته باشن اما بنظر من بحث شایسته سالاری مهمه.نمیخوام بگم وزرای پیشنهادی شایسته ترینها هستن،نه به هیچ وجه.بحث من اینه که این موضوع رو جنسیتی نکنیم،اگه زنی شایسته حضور در لیست وزرا بوده و پیشنهاد نشده مسلما اشتباهه اما اینکه ما صورت مسئله رو پاک کنیم و فقط بگیم که به هر قیمتی باید یک زن حضور داشته باشه اصلا درست نیست (4517131) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۰:۴۵:۲۵
منم در عجبم از اونهایی که یک ماه تمام درباره ضرورت حضور خانمها در کابینه سخنرانی و تبلیغ میکردند آخر سر وازرت که هیچ معاونت بدرد بخور هم به خانمها ندادن

به این میگن استفاده ابزاری از زن (4517176) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۱:۳۶:۴۳
مسلما نقش آفرینی زنها در کشور فقط محدود به حضور در کابینه دولت نیست (4517262) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۳:۳۵:۲۶
شايسته ها را هم ديديم: احمدى نژاد و وزراى مٓردش خيلى خيلى شايسته بودند (4517513) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۱:۲۷:۲۳
مهمترین نکته این است که وزیر از ملت باشد که متاسفانه مثلا در انتخاب وزیر کشور دیدیم که از جناح مخالف ملت وزیر انتخاب شد (4517241) (alef-3)
 
سینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۲:۰۸:۴۳
چه اصراری به حضور زنان است!؟
بلایی که معصومه ابتکار در این 4 سال بر محیط زیست آورد و آن داستان بنزین چه کسی واقعا بهتر می‌توانست بیاورد!!؟!؟
حالا وزیر وزارت خانه هم نبود! (4517334) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۲:۲۷:۳۰
بابا يه حرفي زده شد، چهارتا رأي جمع شد، ديگه چه توقعاتي داريد. من خودم خانم هستم، ولي از اول مي دونستم خيلي از اين شعارها در همين حد ميمونه. اون كشورهايي كه از زنان استفاده مي كنند سالها آموزششون دادند، اما كشور ما چي؟ أصلا همين آقايون به غير از آزمون و خطا چطوري كشورداري ياد گرفتند؟ البته شواهد نشون ميده هنوز هم بلد نيستند. حالا همينا هراز چندگاهي به بهانه عدالت جنسي و جوانگرايي دخترها و همسرانشىنو از پستو ميارن بيرون تا هم مردم ساده لوح رو گول بزنند، هم پايه هاي قدرت رو تو قوم و قبيله خودشون محكمتر كنند. خواهشا منتشر كن. (4517387) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۳:۳۶:۳۲
طبیعتا ایران با سابقه حضور کم رنگ زنان در عرصه سیاست در گذشته ، دارای زنان زیادی در این عرصه نیست.

الان جو جو سنگینی است. از یک طرف کوه مشکلات اقتصادی، از طرف دیگر کوه مشکلات روابط بین الملل و سیاست خارجی. الان وقتی نیست که صحبت از حضور زنان شود . این در الویت نیست. الان باید بدنبال کسانی بود که بتوانند ایران را از این معرکه خارج کنند. (4517515) (alef-13)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۴:۳۹:۱۰
روحانی برای حفظ سلامت اداری باید کلیدی ترین قسمت های مالی کشور را به عهده بانوان بگذارد مثل ریاست بانک مرکزی . وزارت اقتصاد و دارایی .....
زیرا زنان بسیار پاکدست تر از مردان هستند باور کنید .
خصوصا اگر این بانوان از خطه همدان باشند . هم دانا و هم اقتصاد دان هستند (4517621) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۵:۳۶:۲۶
همينکه نعمت زاده نيس باس خدا رو شکر کرد ! فک کردن بيارنش ممکنه تا سال آهر دولت دووم نياره پشيمون شدن :| (4517734) (alef-3)
 
Hong Kong
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۵:۴۹:۳۵
دولت روحانی قابل پیش بینی ترین دولت تاریخ بود، و همچنان قابل پیش بینی ترین است (4517787) (alef-11)
 
Hong Kong
۱۳۹۶-۰۵-۲۲ ۱۵:۴۹:۵۸
کاملا قابل پیش بینی (4517790) (alef-11)
 
یزدی
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۲۴ ۰۷:۲۲:۳۷
عجب دولت پیری (4520118) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.