نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286584
نوبخت: بودجه امسال کامل محقق نمی‌شود
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۱
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه نه تنها بودجه ۲۳۶ هزار میلیارد تومانی امسال قابل تحقق نبوده که حتی رقم ۲۲۰ هزار میلیارد تومانی هم قابل تحقق نیست، گفت: برای شش ماهه اول تحقق منابع در حد ۵۳ درصد است و ما با نیمی از بودجه پیش‌بینی شده کشور را اداره می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در مراسم افتتاحیه بیست‌ودومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور با بیان اینکه مناسب‌ترین فرصتی که در اختیار آموزش و پرورش است، حضور نیروهای آگاه و با تجربه‌اش است، گفت: در میان ادارات و نظام ستادی، آموزش و پرورش بیش از سایرین از نیروهای مرتبط و با تجربه برخوردار است و حضور خود دکتر بانی هم می‌تواند این واقعیت را بیشتر تایید کند.

وی ادامه داد: به خاطر ندارم وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی را مطرح کرده و رای نیاورده باشد. برای اجرای طرح رتبه‌بندی موافقت‌ها جلب شد و اعتبار ۱۳۵۰ میلیارد تومانی تخصیص پیدا کرد.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه وزارتخانه با چالش‌هایی هم مواجه است، گفت: در سال ۱۳۹۴ در شرایطی قرار داشتیم که هم برای رتبه‌بندی معلمان و هم طرح تحول سلامت با مشکل مالی روبه‌رو بودیم. بودجه سال ۱۳۹۴ را با ۲۴ میلیارد دلار منابع ارزی تهیه کردیم. در حالی که این رقم در سال‌های گذشته چند برابر بود. به عنوان مثال در سال ۱۳۹۰ میزان منابع ارزی کشور در بودجه به ۱۱۸ میلیارد دلار می‌رسید.

نوبخت تاکید کرد: البته با توجه به مجموع شرایط اگر همین رقم هم محقق شود قابل تقدیر است تا بتوانیم در تعلیم و تربیت فرزندان انقلاب کمک بیشتری به آموزش و پرورش کنیم. امروز فرصت‌ها و چالش‌هایی برای ایفای ماموریت‌های جدید وجود دارد و باید واقعیات را در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه گاه آموزش و پرورش با وزارتخانه‌های دیگر مقایسه می‌شود، گفت: در اینجا لازم است گزارشی از وضعیت بودجه‌ای آموزش و پرورش را ارائه کنم. اعتبارات مصوبه هزینه‌ای در سال ۱۳۹۰، ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که این رقم برای این وزارتخانه در سال ۱۳۹۴ به ۲۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: هرچند صرف تصویب ارقام در بودجه گویای دریافتی یک تشکیلات نیست. هر سال ناگزیر هستیم تخصیص را کمتر یا متناسب با دریافتی‌ها داشته باشیم. در سال ۱۳۹۳ از ۲۱۱ هزار میلیارد تومان منابع عمومی بودجه عملا ۱۷۴ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی تخصیص یافت که با احتساب اوراق به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسید و بیشتر از ۸۰ درصد نتوانستیم به دستگاه‌ها بپردازیم، اما در خصوص وزارت آموزش و پرورش باید گفت بودجه پیش‌بینی شده در سال ۱۳۹۳، ۱۹ هزار و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بود که پرداختی ما بالغ بر ۲۱ هزار میلیارد تومان شد و در واقع ۱۰۷ درصد تخصیص اعتبارات به آموزش و پرورش داشتیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با بیان اینکه در سال نخست دولت تدبیر وامید نیز بودجه مصوب این وزارتخانه ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که رقم پرداختی ما به ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید، گفت: باید دید در برابر افزایش اعتبارات چه میزان در تعداد حقوق‌بگیران و دانش‌آموزان اضافه شده است.

نوبخت با اشاره به اینکه تعداد دانش‌آموزان طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ از ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافته است،گفت: تعداد کارکنان این وزارتخانه نیز از ۹۴۹ هزار نفر به یک میلیون و ۶۶ هزار نفر افزایش یافته و قطعا تناسبی بین افزایش تعداد دانش‌آموزان، تعداد کارکنان و میزان اعتبارات وجود ندارد.

وی در ادامه به میزان پرداختی به فرهنگیان نیز اشاره و عنوان کرد: پرداختی به فرهنگیان متناسب با کاری که انجام می‌دهند نیست و ارزش کار آنها بیش از این است. گاهی پرداختی‌ها به آموزش و پرورش به سایر بخش‌ها مقایسه می‌کنند و باید گفت متاسفانه متوسط دریافتی برخی دستگاه‌ها از بودجه عمومی بیشتر از متوسط دریافتی فرهنگیان است و در مقابل برخی دستگاه‌ها نیز کمتر از متوسط دریافتی فرهنگیان دریافت می‌کنند و این نشان‌دهنده آن است که نظام پرداخت ها نیاز به بازنگری دارد و اکنون درخصوص چگونگی این اصلاح در سازمان مدیریت مشغول کار هستیم.

نوبخت با بیان اینکه بودجه امسال دولت ۲۳۶ هزار میلیارد تومان است، گفت: این عدد هرچند به نسبت لایحه ۲۲۴ هزار میلیارد تومانی افزایش نشان می‌دهد با توجه به افت قیمت نفت، مجلس در ماده واحده‌ای دولت را موظف کرد در شش ماهه اول امسال اعتبارات را بر مبنای ۲۲۰ هزار میلیارد تومان ببندد. این در حالی است که بودجه آموزش و پرورش بر روی بودجه عمومی ۲۳۶ هزار میلیاردتومانی بسته شده است.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور ادامه داد: در یک سناریو پیش‌بینی ما تا پایان سال در حد تحقق بودجه ۱۸۴ هزار میلیارد تومانی است و باید برنامه‌ریزی کنیم تا با کسری بودجه مواجه نشویم. بر این اساس ۱۴۷ هزار میلیارد تومان برای اعتبارات هزینه‌ای و ۳۰ هزار میلیارد تومان با توجه به تکلیف قانونی بودجه صرف امور عمرانی خواهد شد و هم ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای تملک دارایی‌های مالی که همان سررسید اوراق هست صرف می‌شود.

نوبخت با تاکید بر اینکه با وجود همه این مشکلات اعتباری، بودجه آموزش و پرورش را بر پایه همان بودجه عمومی ۲۳۶ هزار میلیارد تومانی بستیم، گفت: علاوه بر این ۱۳۵۰ میلیارد تومان نیز برای رتبه‌بندی معلمان کنار گذاشته شد. به رغم همه تنگناهای مالی مصمم هستیم برای ماموریت بزرگ آموزش و پرورش که تعلیم و تربیت فرزندان انقلاب اسلامی است، سرمایه‌گذاری کنیم. ما این اعتبارات را در دولت هزینه‌ای نمی‌دانیم و این یک سرمایه‌گذاری جدی است.

به گفته معاون نظارت راهبردی رییس جمهور میانگین حقوق معلمان طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ از ۸۳۰ هزار تومان به یک میلیون و ۷۷۰ هزار تومان افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در ادامه یک توافق دیگر با دکتر فانی داریم‌، گفت: بخش قابل توجهی از ساختمان‌های آموزش و پرورش و مدارس فرسوده هستند و قابلیت لازم را برای استفاده ندارند و باید بازسازی شوند. اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد، به عنوان نذر این کار یک کار ویژه برای آموزش و پرورش انجام می‌دهیم.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور در ادامه به بودجه سال آینده نیز اشاره و عنوان کرد: برای رتبه‌بندی معلمان در سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان مضاعف بر بودجه وزارتخانه تخصیص اعتبار خواهیم داد.

نوبخت افزود:درباره برنامه ششم توسعه نیز باید گفت که این برنامه از نظر شکلی و ماهوی نسبت به ۵ برنامه قبلی توسعه‌ای متفاوت خواهد بود. برنامه پنجم ۲۳۵ماده و ۱۱۴۰ حکم دارد و بنده به عنوان رییس سازمان مدیریت هنوز در ۱۱۴۰ حکم مسلط نیستم. چرا برخی تصور می‌کنند هرچه احکام بیشتر شود دلیل بر وزین بودن برنامه است. تاکنون چه مقدار از برنامه پنجم توسعه اجرایی شده است.

وی ادامه داد: کلکسیونی از پیشنهادات و برنامه‌های خوب را می‌آورند اما مگر منابع اجازه اجرای برنامه‌ها را می‌دهد.

معاون نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۳۹۹، ۳ تا ۴ محور اصلی را در برنامه ششم توسعه را مدنظر قرار داده و آن را پیش می‌بریم گفت: برنامه ششم توسعه از سال ۱۳۹۵ آغاز می‌شود که با لغو و بی‌اثر شدن تحریم‌ها همزمان می‌شود. در حال حاضر ۶ تا ۷ میلیارد دلار از منابع نفتی به دلیل تحریم‌ها امکان ورودش به کشور نیست، اما ما برنامه‌ها را به این وجوه محدود نمی‌کنیم.
 
معلم
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۲۳:۲۸:۰۹
طبق امار اموزش پرورش 2000 نفر از پرسنل يك ميليون نفري اموزش پرورش مدرك دكتري دارند وقتي حقوق انها و حقوق روسا و معاونان در ميانگين با بقيه معلمها جمع بسته ميشود نتيجه اين ميانگين غير قابل قبول است كه دريافتي اكثر فرهنگيان كمتر از اين مبلغ است (3088851) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۰۰:۴۱:۴۹
الف خواهشا این رو منتشر کن دیگه!
قابل توجه جناب دکتر نوبخت و دیگر مسئولین مملکتی که هر وقت از بودجه آموزش و پرورش حرف میزنید اختلاف بین سالهای 90 تا 94 رو به رخ فرهنگیان می کشید
می خواهم یک مقایسه ای بین بودجه مربوط به حقوق و مزایا از 90 تا 94 در بین نهادهای مختلف داشته باشیم و قضاوت با خوانندگان
شورای امنیت ملی از 3862 به 11400 میلیون ریال رسیده یعنی 2.95 برابر
ستاد مبارزه با مواد مخدر از 27109 به 94688 میلیون ریال رسیده یعنی 3.49 برابر
سازمان اسناد و کتابخانه ملی از 50300 به 152021 میلیون ریال رسیده یعنی 3.02 برابر
وزارت امور خارجه از 289198 به 871620 میلیون ریال رسیده یعنی 3.01 برابر
کمیته امداد ( که به صورت کمک هست) از 1149100 به 3189600 میلیون ریال رسیده یعنی 2.78 برابر
وزارت ارتباطات از 22396 به 83337 میلیون ریال رسیده یعنی 3.72 برابر
وزارت جهاد کشاورزی از 249265 به 651183 میلیون ریال رسیده یعنی 2.62 برابر
و در آخر مقایسه کنیم با آموزش و پرورش
آموزش و پرورش از 76703580 به 211303200 رسیده یعنی 2.7 برابر که اگر تعداد پرسنل جدید ( 117000 نفر با حقوق متوسط 1500 هزار تومان) و افزایش بودجه برای آنها را کم کنیم به عدد 190243200 در سال 94 میرسیم یعنی 2.48 برابر

جالب وقتی هست که بخواهیم این طرح رتبه بندی با این همه بوق و کرنا را به حقوق معلمین اضافه کنیم و با افزای دیگر نهادها در این سالها (90-94) مقایسه کنیم
با فرض اعتبار 1350 ملیارد تومان بودجه آموزش پرورش در سال 94 برابر 191593200 میلیون ریال ( با کسر 117000 نفر پرسنل جدید ) خواهد بود که تازه در مقایسه با سال 90 می شود 2.5 برابر

خودتان مقایسه کنید که باز هم از تمام نهادهای مثال زده شده و دیگر نهادهای مثال نزده کمتر است.
توجه داشته باشید که من معلم از سال 89 که استخدام شدم نه اضافه کار داشته ام و تنها 3 مورد سبد کالا اون هم همه میدونند چه وضعی داشت و چه اعتراضاتی به خاطر کیفیت بوجود آورد.
اینها را در کنار بیمه طلایی که هیچ پزشکی قولش ندارد و مقایسه کنید با بیمه دیگر نهاد ها که اسمش طلایی نیست اما برای ما الماس است. (3088986) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.