نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267837
وزیر کشور گزارش «پول کثیف» را به مجلس می‌برد؛
مبارزه با فساد اقتصادی یا ژست پاک دستی؟
بخش داخلی الف، 1 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۴
«بند ششم سیاست‌های کلی انتخابات، مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، شامل تعیین حدود و نوع هزینه‌ها و منابع مجاز و غیرمجاز انتخاباتی، شفاف‌سازی منابع و هزینه‌های مالی داوطلبان و تشکل‌های سیاسی و اعلام عمومی آن، متناسب با هر انتخابات و حسب‌مورد حوزه انتخاباتی و اعمال نظارت‌دقیق بر آن و تعیین شیوه برخورد با تخلفات مالی اصلاح شده است.»

آنچه خواندید قسمتی از مصوبه «سیاست‌های کلی انتخابات» در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که به گفته پورمحمدی، وزیر دادگستری نظام مصمم است بعد از پایان کار مجمع تشخیص و تأیید مقام معظم رهبری، آن را به‌صورت لایحه به مجلس برده و به قانون تبدیل کند.

به گزارش الف، هر کار غیرشرعی و هر نوع جرمی که به‌واسطه آن پول و درآمد کسب شود، به‌عنوان منشأ پول «کثیف تعریف» شده است و آنچه پول کثیف انتخاباتی نامیده می‌شود، ورود هزینه‌های مالی به جریان انتخابات و حساب نامزدهای انتخاباتی است که منبع و منشأ مشخصی ندارد و صاحبان این سرمایه‌ها را در قدرت آینده و احتمالی نامزدها شریک می‌کند. البته پول کثیف یا همان اصطلاح «پول‌شویی» در هر فعالیتی قابل وقوع است و طبق آمار ۲ تا ۵ درصد از درآمد ناخالص ملی دنیا را پول کثیف تشکیل می‌دهد که ۴۷ درصد این آمار مربوط به آمریکا، ۳۰ درصد متعلق به اروپا و مابقی آن سهم سایر کشورهاست.

اخیراً و بعد از محاکمه محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی‌نژاد در زمان ریاست جمهوری، بحث پول‌های کثیف انتخاباتی دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. رحیمی بعد از دستگیری نامه‌ای خطاب به احمدی‌نژاد نوشت و در آن نامه خبر از اختصاص پول به ۱۷۰ نفر از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی برای در دست گرفتن اکثریت صندلی‌های مجلس داد.

قبلاً نیز با دستگیری و محاکمه شهرام جزایری نمایندگان مجلس ششم نیز همین فضا را تجربه کرده بودند. شهرام جزایری با پرداخت مبالغ زیادی رشوه به روزنامه‌های اصلاح‌طلب و همچنین برخی از نمایندگان مجلس ششم توانست قوانینی مثل عدم اخذ وثیقه برای وام‌های کلان بانکی را به تصویب رساند یا ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات غیر ارزی از سیستم بانکی کشور بگیرد و... .

در ادامه همین بحث و درحالی‌که مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری؛ در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری از عدم امکان نظارت بر روال تخصیص منابع مالی به جریان انتخابات خبر داد و بیشترین سهم پول کثیف انتخاباتی را مربوط به انتخابات مجلس نامید، امروز سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از گزارش وزیر کشور درباره برنامه‌ریزی برای ورود پول کثیف به جریان انتخابات خبر داد و گفت که این گزارش در جلسات علنی هفته آینده مجلس قرائت خواهد شد.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور چندی پیش گفته بود، همان‌طور که پول‌های کثیف به اقتصاد و امنیت ازجمله برای تجهیزات اشرار ورود پیدا می‌کند، باید مواظب باشیم؛ زیرا این‌ها حتماً درصدد این هستند که به حوزه سیاست هم ورود کنند و ما باید پیش‌بینی‌های لازم برای جلوگیری از این کار را داشته باشیم. وی در نشست خبری اخیر خود نیز اعلام کرد: «منتظر دعوت مجلس هستیم تا گزارش پول‌های کثیف را ارائه کنیم.»

بعد از انتشار این خبر گمانه‌زنی‌ها راجع به صحت‌وسقم آن شروع شد. علیرضا منادی، نماینده مردم تبریز و عضو هیئت رئیسه مجلس معتقد است که شاید دولت قبلی و طرفداران آن‌ها که در پست‌ها و مسئولیت‌های گوناگونی بودند پول‌هایی را جمع کردند و ممکن است این پول‌ها وارد انتخابات شده باشد یا بشود.

اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس‌جمهور نیز در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت که عده‌ای می‌خواهند در سال ۹۴ با پول‌های کثیف وارد بازی سیاسی شوند. ما سکوت نخواهیم کرد و سال ۹۴، سال افشای آن‌هاست. ترکان در ادامه به دولت احمدی نزاد اشاره می‌کند و می‌گوید: « کسانی که در فاجعه دولت احمدی‌نژاد شریک بودند امروز خود را مبرا از هرگونه گناهی می‌دانند کسانی که از مفاسد اقتصادی رانت و رشوه گرفتند تا همراه باشند و سکوت نکنند امروز خود را علیه‌السلام می‌دانند این‌ها نمی‌دانند که تمام اسامی آن‌ها موجود است و دولت اگر بخواهد می‌تواند اسامی آنان را فاش کند»

بحث پول‌های کثیف، بحثی جدی ست که در ماه‌های اخیر تبدیل به زورآزمایی و اتهام زنی علیه رقبای سیاسی در کشور شده است و بدیهی است که وقتی پای جدل‌های مبتنی بر منافع حزبی وسط می‌آید، باید فاتحه برخورد با فساد خواند.

وقتی موضع‌گیری‌ها به‌صراحت علیه دولت قبل شد، طبیعی بود که برای جناح مقابل عملی که نشان‌دهنده مبارزه با فساد مالی است به یک رفتار جناحی تغییر پیدا کند و صحت‌وسقم اظهارات وزیر کشور زیرسوال برود.

از طرفی مشخص نیست که اگر وزیر کشور سند و مدرک معتبری درباره ورود نماینده‌ای با پول کثیف به مجلس ارائه دهد برای نماینده مذکور چه اتفاقی خواهد افتاد؟ استیضاح، استعفا یا توبیخ و...؟

همه این‌ها گمانه‌زنی است و درحالی‌که رحمانی فضلی هفته آینده گزارش اسناد و مدارکش را در صحن علنی قرائت خواهد کرد نمی‌توان راجع به اصل موضوع نظری صادر کرد؛ اما صرف عمل دولتی‌ها در متهم کردن دولت قبل به استفاده از پول کثیف در جریان انتخابات آتی آن‌هم قبل از ارائه سند و مدرک موضوعی است که بسیاری از صاحب‌نظران اقتصادی حاضر به مصاحبه درباره آن با «الف» نشدند.

در نهایت اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران
در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی که از جمله کسانی است که منتقد دولت در انتشار خبر «پول کثیف» قبل از ارائه سند است تنها پاسخگوی خبرنگار «الف» بود:

اسماعیل کوثری در خصوص ادعای مطرح شده از سوی وزارت کشور در مورد ورود پول‌های کثیف به انتخابات معتقد است: «این اقدام دولت بیشتر جنبه سیاسی دارد زیرا در سال ورود به انتخابات لزومی به پرداختن به پول‌های کثیف به شکلی که مدنظر دولت است و در مورد آن مدارک مستدلی ارائه نکرده است وجود ندارد مگر با توجیه سیاسی»

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در مورد هر ادعایی باید ندو مدرک مستدلی ارائه شود تصریح کرد: «نمایندگان مجلس قطعاً به این موضوع وارد خواهند شد و صحت ادعای وزرای دادگستری و کشور را در مورد اظهاراتشان جویا خواهند شد.»

عضو کمیسیون امنیت ملی بگم بگم های این دولت را میراث دولت قبل خواند و خاطرنشان کرد: «در دولت قبل هم این موضوعات مطرح بود و دولت باهدف خاصی که برای خودش تعریف کرده بود این گفتمان را بر ادبیات سیاسی ایران اضافه کرد و در حال حاضر دولت یازدهم نیز با اتخاذ این سیاست «بگم بگم» معلوم نیست چه هدفی را دنبال می‌کند.»

کوثری در پایان با بیان اینکه اگر تخلف و فسادی صورت پذیرفته باید به قوه قضاییه اطلاع داده شود گفت: «این چه فسادی است که صرفاً دولت از آن مطلع است و جالب آنکه چرا مدارک به قوه قضاییه یا به مجلس برای اطلاع عموم سپرده نمی‌شود؟»
 
سهیلا نیکخو
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۳۵:۱۷
خواست نخبگان و فعالان اقتصادی و مردم در نظر سنجی های اخیر
مبارزه ی قاطع با فساد سیستماتیک
رفع تحریم ها
دولت باید یک قدم هم عقب نشینی نکنه
مگر رسانه های اصولگرایی نگفتند 16 بورسیه غیرقانونی بوده ؟ چرا دولت 1200نفر از کسانیکه بورسیه ی غیر قانونی گرفته اند را ممنوع الاستخدام کرده ؟
1200 نفر کجا 16 نفر این آقایون کجا ؟
روحانی مچکریم (2837652) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۳۲:۱۹
خانم محترم نظر شما صحیح اما مشکل انجاست که کسانیکه فساد اقتصادی و رانتی دارند، به طرق مختلف در سازمانهای نظارتی نفوذ دارند و رسیدگی به فساد مختل میشود.
آیا باید سازمان نظارتی هم از کشور چین وارد کنیم؟ هشدار های دکتر توکلی در مورد فساد سیستماتیک سیستمهای اقتصادی از بانکها و بورس تا ادارات و دستگاههای مرتبط را اگر جدی گرفته بودند حالا به این روز نمی افتادیم که سیاست هم به فساد اقتصادی مبتلا شود. (2838085) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۴۱:۰۸
حالا شما چرا ناراحت هستید ؟؟؟؟ (2837661) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۴۷:۴۴
بنده به عنوان یک شهروند از این کار دولت تدبیر کمال تشکر را دارم ! (2837677) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۸:۵۸:۰۹
من هم به عنوان یک شهروند از این کار دولت بی تدبیر بیزارم (2840035) (alef-11)
 
عزی
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۰:۵۱:۲۷
همه شون سروته یه کرباسن دوست عزیز...شماکه فقط سیاسی میبینیدوسیاسی کاری میکنید (2840320) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۴۸:۱۱
این دولت بگم بگم ها را میگوید
روحانی مچکریم (2837679) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۹:۱۱:۰۴
چون حرف دیگه ای بلد نیست بزنه.... (2840066) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۵۰:۱۲
دولت تحریم وفساد محمود احمدی نژاد (2837683) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۴۲:۰۲
شعار نده لطفا!
فساد این دولت و آن دولت ندارد در هر دولتی می تواند باشد. ضمنا اگر به آمار و اعداد باشد باز پرونده دولت نهم و دهم بهتر از قبلی هاست! (2838123) (alef-3)
 
شهاب
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۱۷:۲۵
با توجهبه چه اعداد و ارقامی این حرف را میزنید? لطفا به دولتهای قبل از اقای احمدی نژاد تهمت نزنید (2838394) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۵۶:۲۵
یسوال مگه سایت الف نگفت که 16 نفر بورسیه غیر قانونی دارند چرا دولت 1230نفر را لغو استخدام به علت داشتن دکترای بورسیه ای کرده ؟؟؟؟؟ (2837699) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۹:۵۸:۴۰
من از دولت تشکر میکنم که بگم بگم بگم را به بگم بگم بگم میگم تبدیل کرد (2837708) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۱۸:۲۲
به گفتم تبدیل کرد (2838037) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۰:۳۵
من واقعا برای خودم متاسفم که در مجلسی که بخاطر دست تو بینی کردن فلان وزیر 290امضا میدند که چرا دست کرده تو بینیش ولی برای این افتضاح 22 نماینده حاظر شدند نامه بدند بعد شد 12 نماینده (2837713) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۵:۵۷
شهرام جزایری به اصولگراها بیشتر از اصلاح طلبها پول داد فیلم و اسنادش هم موجوده (2837729) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۴۲:۳۹
آفرین به شما خوشخیال!! (2838127) (alef-3)
 
ننه گوجه
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۴:۴۳:۰۲
پس خاک بر سر ما که خوشحالیم که حزبمان کمتر پول گرفته؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا اصلا گرفته؟؟؟؟؟؟وای بر ما .وای بر این مملکت. (2838452) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۰:۰۶:۴۸
تکلیف این 170 نماینده باید مشخص بشه درضمن اون 150 نفری هم که از مرتضوی پول گرفتند باید مشخص بشه خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ (2837731) (alef-13)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۱:۱۳:۱۶
هیچ شکی نیست که نماینده ای که چندین برابر حقوق 4 سال نمایندگی خودش را در تبلیغات خرج میکند به عشق خدمتگذاری برای مردم محروم چنین نمی کند (2837862) (alef-3)
 
قلی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۲:۴۲:۰۱
عدم توانایی دولت و وزارت اقتصاد در شناسایی راه های فرار مالیاتی شبهه برانگیز است . بازارهای خاص همیشه توسط چند فرد متمکن و صاحب سرمایه کنترل و غالب خرید و فروش ها توسط این افراد صورت می گیرد و آنچه اهمیت موضوع را صد چنان می کند نحوه خرید این محصولات با نام و شناسه ملی افراد دیگر است . مثلا در بازار شکر به تعداد انگشتان یک دست دلالهای عمده و شناخته شده ای وجود دارند که بیش از هفتاد درصد شکر شرکتهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی و صنایع را خریداری کرده و آن را به شرکتهای صنفی و صنعتی می فروشند اما قسمت جالب آن این است که بعضا میلیارها تومان شکر خریداری شده صرفا با ارائه کارت ملی اشخاصی آسمان جل و یا ارائه شماره شناسه ملی شرکتهایی فاقد اعتبار که با چند صد هزار تومان در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده اند صورت می گیرد . این موضوع در بازار محصولات صنعتی و وارداتی هم به عینه مشاهده می شود و جالبتر اینکه غالب مدیران ارشد این سازمانهای دولتی نیز کمال همکاری را با این دلالان سودجو بمنظور فراهم کردن راه های فرار از مالیاتی می نمایند. متاسفانه فساد اقتصادی موجود در جامعه بسیار سیستماتیک و نهادینه شده است و این موضوع صرفا به نوعی از پولهای کثیف وارد شده در حوزه انتخابات مجلس ختم نمی شود بلکه همه حوزه ها ، منجمله در شرکتهای دولت نیز سرایت نموده است لذا برای مقابله با آن باید تعریف و معماری جدیدی از روابط اقتصادی داشت که امیدوارم احیاء سازمان برنامه استارت آن باشد. (2838122) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۰۹:۴۶
سایت محترم الف چرا برای توجیه هر عمل نکوهیده سعی میکند به طریقی آنرا به اصلاح طلب یا آمریکا متصل کند باور بفرمایید این شیوه در خواننده باعث عکس العمل منفی می شود "پول کثیف" و "پول شویی"در ذات خود مذموم است و این ارتباطی به آمریکا ندارد اگر آمار آن کشور در این زمینه بالا است به خاطر تولید ناخالص بالاو همچنین وجود آمار تقریبا دقیق نسبت به سایر کشور هاست. (2838196) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۲۹:۴۹
اگر نماینده را از حساب پاک است از محاسبه چرا باک است !!؟ (2838239) (alef-13)
 
افتاب
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۳۳:۴۰
/ان مرد رفته ادعای پاک دستی داشت وبعد معلو م شد که چقدر این ادعایش درست بود ان موقع شما مطلبی منتشر نکردید ونگران نشدید (2838251) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۳:۵۶:۳۶
قابل توجه وزير محترم كشور و وزير مخترم دادگستري. باتشكر از پيگيريهاي بعمل امده در مورد پولهاي كثيف خواهشمند است
بندهاي گزارش. خسابرسي. سال ٩١ و ٩٢ الومينيوم المهدي و هرمزال و گزارش. حسابرسي موسسه كاربرد ارقام و گزارش هادي حساب. تهران. در مورد خسابرسي داهلي شش ماهه.٩٣ المهدي. و هرمزال را دنبال كنيد. شايد ردپاي پولهاي كثيف. را در حجم. سيصد برابر پرونده. اقاي رخيمي پيدا كنيد . بعد ببينيد مجمع. اين شركتها در مورد بتدهاي گزارش هاي حسابرسي فوق چه تصميمي گرفته است !!!!! (2838341) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۰۱:۳۶
بر هر چی دنیاطلب و پول پرست و دزد و خائنه، لعنت! (2838479) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۲۰:۱۲
پس کی قراره با این پولدارهای که یک شبه در دولت عدالت محور(!) آقای احمدی نژاد بوجود آمدن برخوردی صورت بگیره؟ (2838529) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۹:۱۴:۳۸
پس کی قراره با این پولدارهای یک شبه در دولت سازندگی و اصلاحات که خوردن و غارت یک امر معمول بود و ارثیه پدری خود میپنداشتند برخورد شود (2840072) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۹:۱۹:۳۵
حرف از پول کثیف نیست حرف از شعارهای پوچ و سرپوش گذاشتن بر فساد خودشونه برای انتخابات که دولتیها خیلی زود شروع کردند..بیچاره مردم بیچاره ما (2840081) (alef-11)
 
پوریا
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۰۹:۲۴:۵۴
قبلا این دولت هر ناکامی را میگذاشت به حساب دولت قبل ولی اخیرا از این پروندهای الکی در میاره تا ذهن مردم از گرانی و سومدیریت بره به سمت دیگه و مدتی مردم اینجوری سرشون گرم باشه تا این دو سال هم بگذره .... که انشا الله میگذره و تموم میشه وعده های پوچ (2840088) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۲۳:۳۵
اول باید فساد اخلاقی درست بشه بعد فساد اقتصادی. سکوت در برابر سگ کشی خود فسادیست اخلاقی و گواهی بر تایید این حرکت پست غیر انسانی. (2838536) (alef-3)
 
محمدرضا پورامینی
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۵:۳۰:۱۳
پولهای مازاد برمصرف وتولید عیر مولد از طریق فرابورس خارج از سیستم بانکی به تولید سوق داده شود وشرکتها وسازمانهای دولتی این منابع را برای فعال نمودن امکانات نیمه کاره خود با عرضه امکانات با قیمت قابل قبول منابع را جذب فعالیتها کنند وتنها به تسهیلات بانکی متکی و وابسته نباشند (2838548) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۷:۰۶:۴۹
نتیجه برخورد قوه قضاییه :
رییس دولتی که رتبه سلامت اقتصادی را تا 78 بالا اورد ممنوع الهمه چیز است.
رییس دولتی که رتبه سلامت اقتصادی را به قعر جدول 168 رساند مسافرت تبلیغاتی و سیاسی می کند. (2838773) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۱۸:۴۶:۰۳
یه چیزی بگم خیالتون راحت بشه تو نظام ما همه پاک و یکدست هستن (2839026) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۶:۱۸:۳۲
دو پولشویی ... در سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی در سال گذشته رخ داده است که هر دو نیز در بنیاد اندیشه اسلامی صورت گرفته مبالغی نزدیک به یک میلیارد تومان به عنوان کمک فرهنگی به حساب بنیاد اندیشه اسلامی از سوی سازمان فرهنگ پول واریز شده که مثلا این بنیاد که ....بخش سازمان فرهنگ وارتباطات است انها را صرف نشریات کند ولی متاسفانه این بنیاد که تعطیل است و مشکلات متعدد مدیریتی و سازمانی دارد . به ابزاری تبدیل شده تا این پول ها را برای سازمان خرید کند و به انها برگرداند از خرید خوودرو مگان و پرشیا برای ریاست سازمان گرفته تا خرید لب تاب و کامپیوتر و لوازم دیگر که به عنوان هدیه بین .... توزیع گردد به هر صورت در سال اتصاد مقاومتی عجب مقاومتی کردند این مسولان بزرگوار سازمان .بعد هر جا که مینشینند میگویند چون بودجه سازمان افزایش نداشته یا ندارد ما مجبور شدیم نمایندگی ها و رایزنی های فرهنگی را تعطیل کنیم . ومتاسفانه سو مدیریت ریاست خودشان را اینگونه مخفی میکنند و پنهان میسازند. (2841132) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.