نظر منتشر شده
۴۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449538
کنایه روحانی از اوضاع اقتصادی در دولت گذشته: به زمان قاجار برگشته بودیم/ سود سپرده مثل آب‌شور است/ سیف می گوید تلاطم اخیر ارز به خاطر اربعین و تولد مسیح (ع) بوده؛ ما که قبول نکردیم
بخش اقتصادی الف، ۹ اقتصادی ۹۵
کنایه روحانی از اوضاع اقتصادی در دولت گذشته: به زمان قاجار برگشته بودیم/ بزرگترین دستاورد بازگشت ثبات و آرامش به بازار است/
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۷


رئیس‌جمهور با بیان اینکه بی‌ثباتی در اقتصاد خیلی مشکل درست می‌کند، گفت: شما به 9 مهرماه سال 91 بازگردید و از 9 به 10 مهر بروید و ببینید وضع ارز چه می‌شود. در 24 ساعت قیمت ارز 625 تومان بالا می‌رود.

به گزارش الف به نقل از خبرگزاری ها، حسن روحانی صبح امروز دوشنبه با حضور در پنجاه و ششمین مجمع سالاانه بانک مرکزی اظهار داشت: بانک‌های کشور همان رگ‌هایی هستند که از لحاظ مالی و پولی خون را از منابع مالی کشور یعنی قلب به سراسر کشور و از بخش‌های اقتصادی به سراسر جسم فعال در زمینه اقتصادی می‌رسانند. اگر جایی از این رگ‌ها اشکال پیدا کند و نتواند خون‌رسانی به‌طور کافی انجام دهد، بی‌تردید بدن هم دچار مشکل می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک‌های ما رسالت سخت و سنگینی را بردوش دارند، گفت: اگر اقتصاد کشور ما بخواهد رونق یابد، از رونق بانک‌ها آغاز می‌شود. اگر بانک‌های ما نتوانند به اندازه کافی در زمینه مسائل پولی و مالی فعال باشند، مسلماً تحرک‌بخشی اقتصاد ما هم به همان نسبت پایین خواهد آمد. ممکن است بانک‌ها یکسری مشکل داشته باشند که به بیرون بانک مربوط می‌شود، یکسری مشکلات نیز ممکن است داشته باشند که به درون بانک‌ها مربوط شود.

رئیس جمهور تصریح‌کرد: یک وقت در جامعه روابط خارجی دچار اختلال می‌شود. بودجه کشور دچار اختلال می‌شود، شرایط تحریم به کشور تحمیل می‌شود. در آن شرایط مشکلات از بیرون به سراغ بانک‌ها می‌آید، ممکن است یک بانک، فعالیتش فعالیت درست و شفاف باشد و حساب‌شده مشتری را انتخاب کرده، گزینش درست انجام داده، وثیقه درست اخذ کرده، اما فشار بیرونی باعث شده که الان بانک قادر نیست به آن شرایط که بر مبنای آن برنامه‌ریزی کرده بود، حرکت به پیش داشته باشد.

روحانی افزود: گاهی هم مشکلات از درون بانک‌ها هست. تسهیلات را بیش از توان‌شان پرداخت می‌کنند. خودشان را مرتب متکی به بانک مرکزی می‌کنند، حساب‌های مالی‌شان دقیق و شفاف نیست، سودهای‌شان شفاف نیست. اینها مشکلات داخل بانک‌ها است که باید حل شود. حال اگر زمانی این دو مشکل همزمان شدند، کار بسیار سختی می‌شود. ما در این دولت اولین قدیم که تلاش کردیم برداریم، ایجاد یک ثبات آن‌هم ثبات پایدار در بازارهای مالی و پولی بود.

وی با بیان اینکه بی‌ثباتی در اقتصاد خیلی مشکل درست می‌کند، گفت: شما به 9 مهرماه سال 91 برگردید و از 9 به 10 مهر بروید و ببینید وضع ارز چه می‌شود. در عرض 24 ساعت قیمت ارز 625 تومان بالا می‌رود. 12 مهرماه دومرتبه 200 تومان قیمت ارز بالا می‌رود. در عرض سه روز 825 تومان قیمت ارز بالا می‌رود. وقتی بی‌ثباتی وجود دارد که در عرض 24 ساعت قیمت ارز 20 درصد افزایش پیدا می‌کند، واردکننده، صادرکننده و وام‌دهنده همه دچار سرگیجه می‌شوند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه سیف تلاطم یک‌ماهه ارز را گردن اربعین و تولد حضرت مسیح انداخت ولی من هنوز قبول نکردم، گفت: بی‌ثباتی در اقتصاد خیلی مشکل درست می‌کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: اوایل سال 92 تورم 12 ماهه حدود 40 درصد است. تورم در بخش خوراکی 51 درصد است. تورم نقطه به نقطه حدود 45 درصد است. چگونه می‌شود پیش‌بینی و برنامه‌ریزی و کار کرد؟ حال این موضوع همزمان با رشد منفی اقتصادی شود که در سال 91 منفی 6.8 درصد بوده، این اگر با نگرانی‌های سیاسی توأم شود، پیش‌بینی‌ها و آینده چگونه می‌شود؟ چگونه می‌شود با دنیا در حال مبادله بود؟ شما دیدید که ما یک‌مرتبه به 100 سال قبل برگشتیم، تمام تعاملات ما با دنیا از طریق بانک بود، یک‌دفعه سراغ صرافی‌ها رفتیم، برگشتیم به‌ زمان قاجار!

روحانی ادامه داد: کار به جایی رسیده بود که یکی از آدم‌های معروف بانکی و اقتصادی در موضوع  برجام به من پیغام داد و گفت؛ مذاکره‌کننده‌ها به تو گزارش دیگری ندهند، اگر همه چیز در برجام حل شود، سوئیفت محال است حل شود. توسط یکی از دوستان به من پیغام داد و برای بزرگان در کشور هم نامه نوشته بود و استدلال کرد که اصلاً این تحریم‌ها برای بستن سوئیفت بود و این سیستم ارتباط بین‌المللی سوئیفت امکان ندارد برقرار شود. شما هم مشاهده کردید که چه تبلیغاتی راه افتاد، در کشور که بانک مرکزی ناچار شد خبرنگار را به اتاق بیاورد به آنان نشان دهد تا اینها باور کنند.

وی افزود: در این شرایط، دولت اولین تلاشش بازگشت ثبات و آرامش به بازار بود. بزرگ‌ترین موفقیت دولت -البته دوستان ما گاهی اختلاف‌نظر دارند که بزرگ‌ترین دستاورد دولت چیست- به نظر من بزرگ‌ترین دستاورد دولت بازگشت آرامش و ثبات به بازار است. عده‌ای می‌گویند بزرگ‌ترین موفقیت دولت تعامل با جهان است، بعضی می‌گویند در مسئله سلامت است، بعضی می‌گویند در این است که به محیط زیست اهتمام دارد. امروز شاهد یک تورم تک‌رقمی همراه با رشد هستیم. تا پایان امسال تورم سال ما تک‌رقمی خواهد بود و اینکه در یک سال تورم تک‌رقمی باشد و رشد اقتصادی باشد، بعد از انقلاب این برای اولین‌بار است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امسال حتماً یک رشد اقتصادی خوبی تا پایان سال خواهیم داشت، گفت: این رشد 7 تا 6.5 است، ولی پیش‌بینی‌های ما بالای 6 درصد است. 6 ماهه اول سال 7.4 بود، وضع ارز در یک ماهی تلاطم بی‌جهت پیدا کرد. آقای سیف استدلال‌هایی می‌کند و آن را گردن اربعین و سال مسیحی می‌اندازد، البته ما که قبول نکردیم، اربعین همیشه خیر و برکت است، تولد عیسی مسیح هم خیر و برکت است و بعید می‌دانم که ارز گران شود.

روحانی ادامه داد: به‌غیر از یک نوسان کوتاه‌مدت که نباید رهایش کنیم و باید بررسی کنیم که دقیقاً چه بود، اما در 3.5 سال گذشته ما یک آرامش خوبی در مسئله ارزش داشتیم. سوال کردم تورم ارز از پارسال نسبت به امسال چقدر بوده، گفتند 5.2 درصد در طول یک سال گذشته بوده، ایرادی هم  همیشه بانک مرکزی دارد و می‌گوید مباحث بر مبنای دلار دقیق نیست.

وی افزود: چراکه واردات اجناس ما با دلار انجام نمی‌گیرد، با یورو و امثال آن انجام می‌گیرد، پس معیار ما در بازار باید یورو باشد تا دلار. وقتی به یورو حساب می‌کنیم از سال 92 تا امسال قیمت یورو کاهش پیدا کرده 0.8 درصد نسبت به ریال ما کاهش پیدا کرده است. اگر با دلار هم حساب کنیم، مجموعاً در 3.5 سال اخیر 21.7 درصد افزایش بیشتر نبوده است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز شاهد یک ثبات در بازار هستیم، بعلاوه شروع رونق و شکستن رکود و حرکت به سمت رشد اقتصادی، دوستان اقتصادی ما می‌دانند که حساسیت من از روز اول ریاست جمهوری در 2-3 شاخص در اقتصاد بوده، تورم، رشد اقتصادی، قیمت ارز و صادرات نیمه‌نفتی حساسیت‌های من بوده که روزانه اینها را دنبال می‌کردم و اگر همین شاخص‌ها درست حرکت کند، معلوم می‌شود کل اقتصاد هم درست حرکت می‌کند.

روحانی اضافه کرد: در صادرات غیرنفتی در سال گذشته یک رکود داشتیم و صادرات ما بر واردات ما در حوزه غیرنفتی پیشی گرفت. امسال هم تا پایان سال این پیشی خواهد بود. پایداری تورم تک‌رقمی و رشد اقتصادی بالای 6 درصد بسیار مهم است. بلاتشبیه مثل ایمان می‌ماند. ایمان خودش مهم است، اما حفظ ایمان هم به اندازه خود ایمان مهم است. انقلاب هم همین‌طور است، انقلاب مهم است، به همان اندازه مهم است که انقلابی بودن را حفظ کنیم. در شاخص‌های اقتصادی هم همین‌گونه است.

وی گفت: اینکه توانستیم تورم را حساب‌شده یک مقدار بالاتر از پیش‌بینی‌مان پایین بیاوریم. مهم‌ترین آن انضباط پولی و مالی است. مگر چند کشور در دنیا هستند که تورم سه رقمی دارند؟ معنا ندارد در شرایط امروز جهانی تورم ما تورم دو رقمی باشد! در این راه موفقیت بانک مرکزی قابل‌تحسین است. ادامه آن به خیلی چیزها وابسته است، از جمله نقدینگی و رشد پایه پولی. به رشد پایه پولی که نگاه می‌کنیم، عمدتاً مسئولیت آن برعهده بانک‌ها است. بانک‌ها بدهی بالا می‌آورند و بعد به بانک مرکزی فشار می‌آورند، فشار به بانک مرکزی یعنی فشار به پایه پولی.

رئیس جمهور تصریح کرد: ممکن است کسی فکر کند اگر بانک من می‌توانست پول بیشتری کسب کند، نشانه موفقیت من است. گاهی اوقات آدم تشنه است و نمی‌فهمد آبی که جلوی آن است شور است و خوردن آن تشنگی را بیشتر می‌کند. اگر در سود سپرده به رقابت ناسالم رفتیم، این آب شور است. سود تسهیلات بانک اگر افزایش پیدا کرد، اولین ضررکننده آن، خود بانک است. چرا بخشی از دارایی‌ها منجمد است؟ نباید از این آب شور استفاده کنیم.

روحانی ادامه داد: اگر در کشور رونق درست کنیم بانک‌ها رونق پیدا می‌کند، این مانند مرغ و تخم‌مرغ شده است. رونق کشور وابسته به رونق بانک‌های ما هستند. ما امروز نیاز به رونق و رشد اقتصادی داریم. آیا بدون بانک شدنی است؟ امسال خوشحالیم که تسهیلات بانک‌ها به بخش اقتصادی نسبت به پارسال افزایش خوبی دارد و مجموعاً 43 درصد تسهیلات ما نسبت به سال گذشته رشد دارد، حدود 62 درصد هم برای سرمایه در گردش است که این رقم هم قابل قبول است. در بعضی بخش‌ها تا 80 درصد هم هست.

روحانی ادامه داد: 15 هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات برای 22 هزار و 800 بنگاه متوسط و کوچک پرداخت شده، از ابتدا هم قرار ما همین بود که 16 هزار میلیارد داده شود که کمی هم بالاتر از آن تا پایان سال پرداخت می‌شود. ما وقتی رونق می خواهیم و می‌خواهیم بنگاه‌های ما راه بیفتد، این بانک‌ها هستند که باید به میدان بیایند و تسهیلات بدهند چراکه این شکوفایی به نفع همه بانک‌ها خواهد بود. در تورم کار ما خوب بوده، اما در سود به نقطه قابل‌قبول نرسیدیم. چطور می‌شود در کشوری تورم زیر 10 درصد باشد، اما سود تسهیلات اینقدر بالا باشد؟

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در این وضعیت اقتصاد چگونه می‌چرخد و برای چه کسی می‌صرفد؟ از آن طرف سود سپرده به آن رقمی که اعلام شده نرسید، خب، به چه دلیل افراد سرمایه‌گذاری کنند؟ مگر بیکارند؟ سرمایه‌گذاری و فعالیت کردن دردسرها و ریسک‌های فراوانی دارد، بنابراین مهم است که ما سود تهسیلات را پایین بیاوریم. اولین قدم سود بین بانکی بود که یک حرکت خوبی هم شروع شد. سود بین بانک حدود 30 درصد بود و رسید به 18 درصد و این یک حرکت مثبت است.

وی ادامه داد: در کنار آن باید سود تسهیلات پایین بیاید و بهینه و متعادل شود تا اقتصاد رونق پیدا کند. بانک‌ها در این زمینه باید پیشتازی کنند. بانک‌های ما باید طبقه‌بندی شوند و بانک مرکزی باید به‌طور منظم به مردم اعلام کند، نمی‌شود همه را مثل هم نگاه کنیم. رتبه‌بندی بانک‌ها را بانک مرکزی باید اعلام کند، البته کار سختی است و فشارها زیاد می‌شود، اما کار بانک مرکزی این است. اعتماد مردم به بانک مرکزی است و بانک مرکزی باید به مردم بگوید ریسک شما در این بانک‌ها چه مقدار است و بر این مبنا سرمایه‌گذاری و سپرده‌گذاری و مشارکت کنند.

روحانی با بیان اینکه بانک‌های ما باید قدرتمندتر ظاهر شوند و باید دارایی بانک‌ها افزایش پیدا کند، گفت: امروز بعد از برجام می‌خواهیم با دنیا در تعامل باشیم. قدم‌های اولیه برداشته شده، البته بعد از برجام در اجرای توافقات‌مان غیر از مسائل بانکی، در بقیه مسائل‌مان در آنچه که توافق ما با دنیا بوده است، تقریباً می‌توانیم بگوییم نزدیک 100 درصد اجرایی و عملیاتی شده، اما در بحث بانک یک مقدار تأخیر و کندی داریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: بخشی از آن به‌خاطر تخلفات و عدم اجرای دقیق تعهدات از طرف آمریکا است، از یک طرف ترس بانک‌های بزرگ است. یک بخش هم طرف ما است، شاید جاذبه طرف ما کم است. جاذبه را تنها با بزک نمی‌شود درست کرد. صورت مالی درست کردن که کار بانک را حل نمی‌کند. بانک‌های ما باید قدرتمند شوند و سرمایه‌شان را بالا بیاورند. آن‌هم نه با وام! سهامداران از پول مبارک خودشان بدهند. دولت هم می‌تواند سهامی که در بعضی بانک‌ها دارد را بفروشد، خارجی‌ها هم می‌توانند بیایند و سهام بخرند، صندوق توسعه ملی هم می‌تواند کمک کند.

وی با باین اینکه دنیا دنبال پول و سود است و اگر ببیند بانک قابل‌ اعتماد است به سمت آن می‌آیند، گفت: ما باید تقویت بانک‌ها را انجام دهیم. ما به سهم خودمان تبصره 35 و 36 در اصلاح بودجه سال 95 به مجلس بردیم و تصویب شد که هم به معنای کمک به دارایی بانک‌ها و هم پرداخت بخشی از بدهی‌ها به بانک بود.

روحانی افزود: یاد ندارم هیچ دولتی بیاید داوطلب شود و بگوید که می‌خواهم بدهی‌هایم را پرداخت کنم. تنها دولت یازدهم آمده و می‌گوید من می‌خواهم بدهی خودم را پرداخت کنم. البته ابتدا باید بدهی شفاف شود، متأسفانه بدهی‌ها شفاف نیست. بعد هم دولت متعهد به پرداخت بدهی خود شود و این کار را این دولت آغاز کرده است، لذا بدهی ما به بانک‌ مرکزی و بانک‌ها کاهش پیدا کرده است. باید همه دست به دست هم دهیم و بانک‌ها را کمک کنیم و بانک‌ها اقتصاد را کمک کنند. سود کوتاه‌مدت به نفع بانک‌ها نیست. منافع ملی است که سود بلند مدت همه ما را تأمین می‌کند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه سال گذشته و امسال به‌خاطر قیمت نفت شرایط سختی داشتیم، گفت: در سال 94 در برخی ماه‌ها قیمت نفت 26 دلار شد، در حالی که در سال 92 قیمت نفت 112 دلار بود. اینها مشکلات درست می‌کند، البته باید از آن عبور کنیم. کاهش قیمت نفت تورم، در رشد اقتصادی‌شان و هم در ارزش پول ملی‌ همه کشورهای صادرکننده نفت تاثیر داشت. ما توانستیم از این عبور کنیم. نشان اقتصاد مقاومتی که ما می‌گوییم همین است. اگر اقتصاد ما مقاومتی نبود. نمی‌توانستیم در مقابل این تکانه شدید ایستادگی کنیم و بتوانیم رشدمان را ادامه دهیم و منفی نشود. بتوانیم کاهش تورم را ادامه دهیم. بتوانیم فعالیت‌های اقتصادی را ادامه دهیم.

وی با تأکید بر اینکه صنعت نفت ما کار بزرگی بعد از برجام انجام داد، گفت: به‌طور معمول وقتی برجام اجرایی شد، اگر می‌خواستیم تولید و صادرات نفت‌مان را به شرایط قبل برگردانیم زمان زیادی می‌برد. نزدیک یک میلیارد دلار خرج داشت که این چاه‌هایی که بسته شده، تعمیر شود و به‌روز شود تا بتواند به ما نفت دهد. برجام آخر دی سال 94 اجرایی شد. تقریباً شرکت نفت در بهمن و اسفند و چهار ماه اول سال 95 توانست به شرایط قبل برگردد. اینکه به تولید نفت خام در عرض 6 ماه یک میلیون بشکه‌ اضافه کنیم، یک افتخار بزرگ است. اگر این شرایط را برنمی‌گرداندیم، در اپک هم موفق نمی‌شدیم اینکه در اپک توانستیم سهم صادرات نفتی‌مان را حفظ کنیم، به‌خاطر توانمندی ما و قدرت ما بود.

روحانی در ادامه گفت: یک خبرنگاری در یک نشست خبری پرسید که خواص برجام چه بوده که من در جواب گفتم تو آن طرف هستی جواب بده که اگر برجام نبود چه می‌شد؟ اگر برجام نبود یعنی امسال فروش نفت ما نصف می‌شد و اگر از اول مذاکرات با موفقیت پیش نمی‌رفتیم، الان فروش نفت ما در روز به‌جای 2 میلیون و 300 هزار بشکه به 200 هزار بشکه و بازهم پایین‌تر می‌رسید. آن‌وقت چه‌کار می‌کردیم؟

رئیس جمهور افزود: بعضی‌ها از سر سیری حرف می‌زنند. یک بیماری درمان شده، راه می‌رود و سالم شده، می‌گویند نخیر این کار شما در بیمارستان خوب نبوده، می‌گوییم چرا؟ می‌گویند بیماری که مرخص شده نمی‌تواند در مسابقات دو شرکت کند! آیا کسی این‌گونه قضاوت می‌کند؟

همه دنیا می‌گویند برجام افتخار جمهوری اسلامی ایران است. آنانی هم که دشمن ما هستند مانند اسرائیل و تندروهای آمریکا هم می‌گویند ایرانی‌ها کلاه سر ما گذاشتند، من نمی‌دانم چند نفری چگونه فکر می‌کنند و حرف می‌زنند و مقاله می‌نویسند و چگونه در روزنامه تیتر می‌زنند، بر چه مبنایی؟ می‌خواهیم چه‌کار کنیم؟! این دروغ گفتن مانند آب شور است و خاصیت ندارد، جناحی با این آب شور پیشرفتی نکرده، مدام آب شور نخورید! عطش شما بیشتر می‌شود، بعد فردا بیشتر داد می‌زنید. از آب شیرین مصرف کنید!

روحانی افزود: همه ما از جمله مردم و دیگر قوا کارهای بزرگی انجام دادیم و کنار هم قرار گرفتیم. به توصیه‌های رهبری عمل کردیم و امروز به اقتصاد مقاومتی رسیدیم. اینکه صادرات غیرنفتی ما از واردات پیشی گرفته، این یعنی اقتصاد مقاومتی. یعنی وقتی اراده می‌کنیم 6 ماهه یک میلیون تولید نفت‌مان را بالا می‌بریم، یعنی اقتصاد مقاومتی. وقتی اراده می‌کنیم که به 22 هزار و 800 واحد متوسط و خرد تسهیلات و رونق بدهیم، این کار را در عرض یک سال انجام می‌دهیم، این یعنی اقتصاد مقاومتی. تولید گازمان را در پارس جنوبی و تا پایان این دولت به رقمی می‌رسانیم که برای اولین بار برداشت ما از قطر بیشتر خواهد شد، به این می‌گویند اقتصاد مقاومتی. بعضی‌ها فکر می‌کنند اقتصاد مقاومتی چیز عجیب و غریبی است.

رئیس جمهور افزود: همین‌هایی که من گفتم اقتصاد مقاومتی است. اگر بتوانیم تولید داخلی‌مان را بالا ببریم و رونق دهیم و اگر بانک‌های ما در تسهیلات قدرتمند شود و اگر سود تسهیلات را پایین بیاوریم و اگر تورم را تک‌رقمی نگه داریم و اگر رشد اقتصادی‌ ما بالای 6 درصد باشد، یعنی در مسیر اقتصاد مقاومتی هستیم.

وی در تعریف اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی قوی که اگر نفت ارزان یا گران شد، فشاری از بیرون وارد شد، این تکانه نتواند اقتصاد ما را به‌هم بریزد. ما امروز در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کنیم. تمام 24 سیاستی که در اقتصاد مقاومتی آمده، اگر از ابتدای دولت ما غیر از آن 24 سیاست، راه دیگری انتخاب کردیم بگویند. قبل از آنکه این سیاست به ما ابلاغ شود راه ما همان اقتصاد مقاومتی بوده است و قبول داریم همین‌که رهبری تأکید می‌کنند درست است.

روحانی خاطرنشان کرد: باید روی پای خودمان و روی اقتصاد خودمان بایستیم، البته به این معنی نیست که با دنیا رابطه برقرار نکنیم. نمی‌شود صادرات نداشته باشی، واردات نداشته باشی و مسافرت نروی و مسافر نپذیری، نمی‌شود کالا صادر و وارد نکنی، دنیای امروز دنیای ارتباطات است.

رئیس جمهور افزود: همه طرح‌هایی که در حوزه بانکی مشاهده کردیم که یا برای نظات بیشتر و یا برای رفاه مردم بود. از اینکه نسبت به کسانی که از بانک وام می‌گیرند، و یا از بانک‌ها برای واردات ارز می‌گیرند، نظارت بیشتری شود. گفتند از این به بعد با همین موبایل به فروشگاه‌ها بروند و خرید کنند و دیگر کارت نمی‌خواهند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه باید دست به دست همه دهیم تا سود را متعادل کنیم، گفت: مبنای ما تورم است، تورم نیز یک رقمی است، پس باید سود سپرده‌ها هم متعادل باشد، سود تسهیلات هم همین‌طور. رقابت تخریبی باهم نکنیم، این به نفع ما نیست. همه باید متعهد به قانون باشیم.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید نظارت‌هایش را افزایش دهد، گفت: دولت با تمام توان از بانک مرکزی حمایت می‌کند، برخی می‌گویند دولت همان بانک مرکزی است، ولی بانک مرکزی می‌گوید من مستقل هستم و ما هم قبول داریم، بانک مرکزی در چارچوب قانون استقلال دارد.

روحانی در پایان با بیان اینکه سبک زندگی مردم عوض شده، گفت: خرید مردم هم موبایلی شده است. اگر موبایل را از این مردم بگیرید، چه می‌شود! ما باید از این سبک زندگی درست استفاده کنیم. مهارت‌آموزی برای استفاده از مهارت‌های جدید برای نسل جوان ما یک ضرورت است. اگر درست آموزش ندهیم، سوءاستفاده می‌شود و مشکلاتی هم می‌آفریند.
 
کلمات کلیدی : روحانی + بانک مرکزی+زیاندهی بانک ها
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۱۸:۱۸
صرافی ها که دوستان شما بودند!!! (4178497) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۹:۱۶
راي من فقط روحاني (4178822) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۲ ۰۱:۵۷:۵۳
رای من فقط محسن رضایی یا محمدباقر قالیباف. (4182742) (alef-11)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۹:۴۱
جناب آقای روحانی این حرف ها هیچ فایده ای برای شما ندارد،
یک واقعیاتی برای مردم کاملا شفاف است، مثل تورم ، گرانی، بیکاری، رکود، ادامه و افزایش تحریم ها، به بن بست رسیدن ارتباط شما با امریکا، چند برابر شدن نقدینگی، چند برابر شدن هزینه های نهاد ریاست جمهوری، حقوق های نجومی، کارانه ها و پاداش های نجومی، اختلاس های متعدد از جمله ۱۲ هزار میلیاردی صندوق فرهنگیان ، اهانت و ناسزا گوی و متلک پرانی ....وزرای شما به مردم و منتقدان، اعتماد به قول شفاهی جان کری، عدم برخورد شما با حقوق های نجومی و اختلاس ها و توجیه کردن آنها با تعبیراتی از قبیل ، حقوق های قانونی ولی غیر متعارف، یا وام تلقی کردن اختلاس ها،
چرا سعی می کنید این واقعیات شفاف را پنهان کنید تا مردم نبینند؟؟؟!!!!!!!!!!!
و چرا ده ها مورد دیگر را که مبهم و سوال برانگیزند برای مردم شفاف سازی نمی کنید؟؟؟؟!!!!!
شفاف به مردم بگویید ۱۸۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران را
که گفتید با برجام آزاد می شود چه کار کردید؟؟ کجا خرج کردید؟؟ با آزادی ۱۸۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده ما چه نیازی به سرمایه گزار خارجی داریم، با داشتن ۱۸۰ میلیارد دلار چرا بانک های ما باید وضعشان نامطلوب باشد و چرا شما فراخوان عمومی کمک پولی مردم به بانک ها را می دهید؟؟
جناب آقای روحانی ، شفاف به مردم نشان دهید که در خانه چند ... تومانی زندگی میکنید، آیا کسی که در خانه شخصی ....زندگی می کند اصلا متوجه یک کارگر یا کارمند چگونه با حقوق یک تا یک و نیم میلیونی چه زندگی دشواری دارد، لطفا همین دو مورد را شفاف سازی بفرمایید تا مردم بفهمند ۲۹ اردیبهشت چگونه باید تصمیم بگیرند. (4178823) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۱۸:۱۹
دکتر روحانی عزیز هرچی شما میگی قبول فقط تورو بخدا پس از چهارسال یک توجهی به منتقدانی که بسیاریشان سال 92 به شما رای دادند بکن و همه منتقدان رو با یک چشم نبین و یک تغییری در تیم اقتصادی خود که قفل محکمی با سیاستهایشان بر اقتصاد مملکت زده اند بده..علت اینکه شما در تیم اقتصادی خود تغییری نمیدهید چیست؟بخدا ما هم بعنوان کسانیکه به شما رای داده ایم حق داریم که از شما دلخور باشیم..قول تغییر وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی را از شما(در صورت انتخاب مجدد به ریاست جمهوری) خواستاریم لطفا به این خواسته توجه کنید.. (4178498) (alef-13)
 
اسماعیل حسن پور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۵:۱۲:۱۰
باید توبه کنیم که ۹۲ برای روحانی ستاد تشکیل دادیم، خیال میکردیم این بیاد، مملکت سامان میگیره، حد اقل زمان احمدی نژاد تو یک بنگاه تولیدی یک حقوق ماهیانه داشتیم ، برای ما یک، ثباتی بود ، حالا که کارخونه ما ورشکست شده، ما کارگرها را اخراج کردند و همه بیکار شده ایم آقای رییس جمهور حالا میگن که ما به ثبات رسیده ایم،
من از الآن با همه دوستانم تصمیم گرفتیم که فقط و فقط به رییس جمهوری رای بدیم و براش ستاد بزنیم که اقتصاد دان باشه، رییس جمهور حقوقدان و سیاست دان و سخنران به درد مملکت ما نمیخوره، فقط و فقط اقتصاد دادن. (4178858) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۱۹:۲۳
همین الان هم پول نفت وارد نمی شود و به جای کار با صرافی ها ، اجناس مصرفی اروپا را وارد می کنید. (4178499) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۵:۲۴:۲۱
اگه هم اینطور باشه بهتر از اجناس بنجل چینی و هندیه که دولت مهرورز به جای پول نفت تحویل میگرفت. (4178868) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۲:۱۲:۰۱
جنس بنجل مقصرش تاجری بود که اجناس میاوورد چین اجناسی داره که حتی کیفیتش از اروپا برتری داره (4181627) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۲۰:۲۱
نفی گذشتگان برای اثبات خود. دست اقایان از دستاورد ، خیلی خالی تر از ان است که تصور می شد. (4178501) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۶:۲۱:۱۵
آره راست می گی. قبلی ها فوق العاده بودن. اصلا می گن هر چی تورم بالاتر از سی درصد باشه نشون دهنده موفقیت بیشتر هست! (4178914) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۲۲:۴۴:۳۹
حداقل اش این بود که قلب رآکتور اراک بتن ریزی نشد (4180947) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۲۲:۳۱
بعد از مطرح شدن بحث معرفی کاندیدای مستقل از سوی تندروهای اصلاحات، روحانی با کنایه به نهادها و صدا و سیما و دولت قبل ، می خواهد به ان ها پیام بدهد که من هنوز هستم. روی من حساب کنید. (4178504) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۲۲:۵۴
خوب راست می گوید. اگر هم ادامه پیدا می کرد به دوران ما قبل تاریخ برمی گشتیم. (4178505) (alef-3)
 
علی
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۰۶:۱۵
اگه دوره قبل دوره قاجار بود پس الان به عصر حجر برگشتیم (4178595) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۰:۵۲:۳۲
چرا؟ چه چیز عقب رفته؟؟؟؟ ثبات دلار ؟ ثبات قیمت ملک؟ خودرو؟ زمان محمود خوب بود یه هفته ای ارزش پولمون یک چهارم شد؟؟؟؟ (4179186) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۲:۱۴:۱۶
تو رکود همه چی خوبه (4181633) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۷:۲۶
فعلا که با تعطیلی صنعت هسته ای و فضایی داریم به ماقبل تاریخ برمیگردیم. (4178672) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۱:۲۱:۵۴
نمود جهان اولي شدن صنعت هسته ايه؟ (4179230) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۱ ۱۲:۱۵:۰۹
نفت تموم بشه میخای چکار کنی؟ (4181634) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۲۴:۲۲
خیلی عصبانیست. می داند رای نمی اورد. (4178512) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۲۲:۲۱
بنده خدا فكر نميكرد اوضاع به اون بدي باشه
در هر حال چه تو اقتصاد چه سياست وضعمون خيلي نه ولي حداقل با ثبات شده
خدا قوت (4178633) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۲۷:۳۵
ثبات و ارامش به بازار؟!! در دوره روحانی اوضاع اقتصادی بدتر شد ، اما جنجال ان کمتر شد ، چون روزنامه های زنجیری دولتی که در زمان دولت قبل ، هر روز مقاله اقتصادی می نوشتند، الان بزرگترین دغدغه شان کنسرت و البوم استاد اواز ایران است! و لو این که مرغ بشود ۹۴۰۰ تومان ! بعد اعتدالی ها می گویند ،ببینید چه ارامشی بر بازار حکمفرماست! (4178516) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۳:۴۶
آرامش!!!
میلیونها بیکار
آرامش برای کی؟؟،، (4178811) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۶:۱۹
پس شما مهنای ثبات بازار را نمیدونی چیه (4178817) (alef-11)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۵۹:۳۴
خداییش آرامشی عجیب حکم فرماس
مغازه دارها نشستنو مگس می پرانن
مردم هم یه نون خشک سق می زنن (4178834) (alef-11)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۳۱:۴۵
پیشنهاد میکنم تمام روسای جمهور آینده ایران آقای روحانی رو به عنوان سخنگوی دولت خودشون استخدام کنن. ایشون تبحر بالایی در حرف زدن و حرف زدن و حرف زدن و صفر رو صد جلوه دادن دارن! یه جوری حرف میزنن که خودشونم باورشون میشه و به خودشون شک نمیکنن! (4178527) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۴۰:۳۹
نخیر جناب روحانی
دوره قاجار هم بهتر از دوره تو بود! (4178541) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۲:۴۳:۰۲
متاسفانه هر کس به تیم اقتصادی دولت آقای روحانی ایراد بگیرد متهم به طرفداری از جناح دولت قبل میشود.
صحیح که دولت قبل ویرانی اقتصاد و فساد سازمانی را در ایران بنا نهاد. ولی در دولت جدید بجز شعارها تغییری انجام نشد. نرخ تورم اگر کاهش یافت بدلیل آن بود که بازار کشش قیمتهای بالاتر را نداشت و قدرت خرید مردم بشدت کم شده .
هنوز در بافت زیر مجموعه اقتصاد کشور مدیران دولت قبل را شاهدیم که با همان رویه های سابق هستن و به همین دلیل پس از چهار سال واقعا اتفاق مهمی در کشور در جهت مثبت روی نداده.
جز آنکه مسکن در رکود کامل. مسکن مهر متوقف و آلودگی هوا همچنان قربانی میگیرد.

اگر آقای روحانی در انتخابات بعدی رای آوردند جدا تقاضا دارم بافت مدیریت در سازمانها و شرکتهای وابسته به اقتصاد را متحول کنند و از نیروهای جدید بهره لگیرند. (4178545) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۲۴:۴۰
روحانی بهت رای میدم. (4178636) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۴۶:۲۹
روحانی بهت رای نمیدم (4178818) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۱:۴۶
چهارماه تمام میشود و دولت جدیدی به سر کار میاید. به امید خدا (4178659) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۲:۴۲
خسته نشدید انقدر به منتقدان تاختید ؟؟؟؟؟؟ پس چرا شعار دموکراسی میدهید ؟؟؟؟؟؟ امیدوارم مردم لیبرالها و تز فکریشان را بهتر بشناسند و در انتخابهای آینده اشان تجدید نظر اساسی کنند. (4178662) (alef-13)
 
فررند ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۳:۳۶:۰۱
این حرفا مال چهار سال پیش بود
حرف تازه بزن (4178669) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۴:۰۴:۴۳
همه چی ارومه. ........من چقدر خوشبختم.....الکی مثلا.... (4178724) (alef-13)
 
مهرابی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۵:۲۲:۰۳
اینهایی که دییس چمهور فرمودند
خودشان خوب میدانند عملی نیست
بهره بیاید پایین خب دستور دهید بیاید پایین پس چرا انجام نمیدهید شما نمیدانید بانکها دارند 36 در صد سود میگیرند
جدی نمیدانید؟
فکر میکنم به مردم راست گفته نمیشود
باز میفرمایند کارها روبراهه و انضباط مالی داریم
پاسخ میدهم شما کشور را تعطیل کرده اید همه گلو ها را فشار داده اید و پول نمیدهید خب معلوم است تا مصرفی نباشد تورم هم نیست
کشور عملا تعطیل است
ایا واقعا نمیدانید
خوب میدانید و اقای نیلی مشاور بارها ادکر داده اند
اگر بهره را پایین بیاورید سیل نقدینگی در بانک ها نمیماند
و تورم شدید داریم
راه واردات را بسته اید
رونق را گرفته اید
همین اندک وام ساخت را دستور داده اید که ندهند
چند سال است طلب بانکها و پیمانکاران را نمیدهید
85 هزار میلیارد تومان مصوب مجلس را ماه هاست که نمیدهید
چرا؟؟
چون مردم نفس میکشند و کمی اوضاع بهتر میشود
چرا پس از ماه ها که از تصویب قانون میگذرد
پول افزایش سزمایه ببانک ها و پیمانکاران را نمیدهید
چرا؟؟
و صد ها عمل عمدی که انجام نمیدعید
و فقط با شعار اقتصاد مقاومتی به شعور یک ملت توهین میکنید (4178863) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۵:۴۵:۳۰
هر روز یک سخنرانی انتخاباتی تا انتخابات. اما عملکردها چیز دیگری می گویند (4178884) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۷:۱۳:۳۷
من نمی دونم این اقایون دولت فعلی و قبلی که می گوید باید اینطور و انطور بشه
مگر کی باید اینکار را بکند
مگر بانک مرکزی و بانکها زیر نظر دولت نیستند مگر سود سپرده و وام رو دولت تعیین نمی کنه این سخنرانی ها پس برای چی است
بس کنید (4178970) (alef-13)
 
J
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۷:۳۱:۰۲
این دوره و آندوره نداره که، روزی نیست که تخلفات میلیاردی تو اخبار نشنویم واقعا از فساد مالی منزجر شدیم ،چرا این مفسدین دستشان قطع نمی شود مگر دست و پا قطع کردن فقط مال جیب بر و خرده دزد است مگر کسی چه در معاملات نفتی رشوه گرفته دزد نیست ،چرا اموال مدیران چه منقول و غیر منقول بررسی و منشا یابی نمی شود ،اقایان وزیر ثروت هزار میلیاردی رو از کجا آورده اند (4178981) (alef-13)
 
دضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۱:۴۶:۵۴
خسته ایم از این حرف ها (4179258) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۰۰:۲۰:۲۱
احسنت احسنت جناب روحانی خسته نباشید

متاسفانه ناسپاسی مد شده (4179432) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.