نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 429233
لايحه برنامه ششم و ممنوعيت فعاليت هم زمان پزشکان در دو بخش خصوصی و دولتی
بخش اجتماعی الف، 14 دی 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۴
به بهانه واقعي نشدن تعرفه‌ها، بند مربوط به ممنوعيت فعاليت هم زمان پزشکان در دو بخش خصوصي و دولتي در برنامه پنجم توسعه اجرا نشد. نمايندگان کميسيون بهداشت و تلفيق پيشنهادي را در تنظيم لايحه برنامه ششم ارائه کرده اند که گرچه شرط تعرفه‌ها را براي اجراي اين قانون بر مي دارد، اما با واگذاري تصميم به دانشگاه هاي علوم پزشکي عملا فشار قانون را از روي دولت براي ممنوعيت فعاليت هم زمان پزشکان در دو بخش خصوصي و دولتي بر مي دارد.
 
به گزارش الف، سال گذشته چنین روزهایی بود که در انتهای سال پایانی اجرای برنامه توسعه پنجم توسعه در مورد برخی بندهای اجرا نشده مجلس به صرافت افتاد و البته برخی وزرا در واکنش به این پرس و جو، پاسخ‌هایی به وکلای مردم دادند.

وزیر بهداشت در این خصوص در صحن علنی مجلس گفت: آن بخشی که قرار است بنده را در مقابل جامعه پزشکی قرار بدهد و زیرفشار ببرد، طبیعی است که انجامش نخواهم داد. قانون خوب است. خودتان تصویب کردید بیمه سر یک ماه 60درصد اسناد را پرداخت کند که این هم قانون است پس چرا به من کمک نمیکند.

اما باید گفت که یکی از بندهای اجرا نشده قانون پنجم، ماده ای بود که پزشکان را محدود به دریافت حقوق و درآمدزایی از یکی از دوبخش دولتی و خصوصی می کرد، بندی که اجرا نشد و علت اجرا نشدن این بند در توضیح قائم مقام وزیربهداشت دکتر حریرچی مشخص است.

حریرچی در این خصوص می‌گوید: نظر وزارت بهداشت در مورد تمام وقتی پزشکان و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است. اگر ما تعرفه را بر اساس ارزش افزوده و مبتنی بر شواهد کنیم و بین بخش دولتی و غیردولتی اختلافی وجود نداشته باشد، تقریبا تمام این مشکلات میتواند حل شود.
 
اما نکته ای که وجود دارد این است که واقعا تعرفه‌ها باید چقدر شود تا واقعی باشد، گرچه در گام سوم تحول سلامت تعرفه‌ها تا چندین برابر افزایش یافته‌اند اما هنوز واقعی نشده اند و به گفته مسئولان وزارت بهداشت حتی همین رقم نسبت واقعی شده نیز در کشمکش وزارت بهداشت و رفاه به دست پزشکان نرسیده است، حالا در بررسی لایحه برنامه ششم بهارستانی‌های کمیسیون بهداشت و کمیسیون تلفیق در پیشنهادی این شرط واقعی شدن تعرفه ها را برداشته اند اما از سوی دیگر با افزودن اما و اگری که تشخیص استثناء شدن پزشکان را از این قانون به صلاح‌دید دانشگاههای علوم پزشکی می گذارد عملا مجوزی رسمی برای در ابهام ماندن و اجرا نشدن این بند از قانون در برنامه ششم صادر کرده اند.
 
امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این خصوص می گوید: مواردی که ما در استان های محروم در جذب متخصص و یا حتی پزشک‌های عمومی مشکل داریم اگر هیات امناء دانشگاهی نیاز را صد در صد تشخیص دادند در آن صورت میتوانند در هر دو بخش دولتی و خصوصی اشتغال داشته باشند ضمن اینکه اشتغال در مطب را ما نمیتوانیم به عنوان شغل دیگری حساب کنیم که بنا بر تبصره‌ای که دیوان عدالت اداری هم دارد البته این مصوبه کمیسیون تلفیق است و اینکه در صحن رای بیاورد یا نیاورد مشخص نیست.
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه هیات امناء هم میتواند جزو هیات علمی دانشگاه هم باشد و لزومی ندارد که حتما در مناطق محروم باشد، کافی این موضوع تشخیص داده شود، گفت: چیزی که فعلا هست، بله همین طور است.

گرچه کمیسیون بهداشت با تاکید بر مناطق کم برخورداری این پیشنهاد را توجیه می کند، اما کیست که نداند عمده تخلفات اشتغال و حقوق بگیرهای همزمان از دو بخش خصوصی و دولتی در پایتخت و مراکزاستان های برخوردار روی میدهد. بعضی کارشناسان نبود ارائه عملی برای اجرای این برنامه و بند از قانون را نه مربوط به کمبود پزشک میدانند و نه مربوط به تامین مالی بدنی عمومی جامعه پزشکان،  بلکه مربوط به بازگذاشتن راه منفعت مالی برای شماری معدودی از پزشکان پایتخت نشین شاغل در دو بخش خصوصی و دولتی میدانند که ارتباط آشکار و پنهانی نیز با نهادهای تصمیم گیر در حوزه سلامت دارند.

دکتر طاهرخانی عضو شورای عالی نظام پزشکی در این خصوص گفت: عدم اجرای این بند از قانون در راستای حمایت از آحاد جامعه پزشکی و به ویژه پزشکان کم درآمد نبود چراکه اجرای این قانون میتواند درآمدهایی را که برخی از مسئولین نظام سلامت و نظام بیمه ای کشور در هر دو بخش دولتی و خصوصی برای خودشان ایجاد کردند به مخاطره بیندازد.
 
در آخر باید گفت که کاش برخی از قانونگذاران و برخی مسئولان نظام سلامت چه در وزارت بهداشت و چه در سازمان های بیمه‌گر همانطور که در این پیشنهاد تغییر شکل و قانون که رسانه‌ها از آن به مستثنی کردن پزشکان از قانون دو شغله بودن یاد کردند هماهنگ هستند، در دیگر امور سلامت نیز دست از نمایش کشمکش فرساینده و آسیب رسانشان در رسانه‌ها بر میداشتند و هماهنگ و هم پیمان با مردم کشتی سلامت جامعه را به سر منزل مقصود میرسانند.
 
کلمات کلیدی : لايحه برنامه ششم،پزشکان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۸:۵۳:۵۶
دید وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس فقط و فقط صنفی می باشد، در حال حاضر هم تمام توانشان را برای در اختیار گرفتن منابع بیمه ها گذاشته اند و مجلس هم تحت این لابی قدرتمند می باشد. (4098025) (alef-3)
 
پرسنل بیمارستان
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۳:۴۸:۳۰
در سال 2017 قرار داریم و هنوز ساعت ورود و خروج پزشکان در بیمارستان های دولتی بوسیله دستگاه قدیمی کارت پانچ کاغذی و به صورت دستی پانچ میشود !!!!!!
چرا ورود و خروج سایر پرسنل با اثر انگشت و ثبت چهره باشد ولی برای پزشکان ؟!!!!
به نظر شما چرا ؟؟؟؟ (4098469) (alef-13)
 
منصور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۰۷:۱۶
ایکاش مبحث آموزش پزشکی به وزارت علوم بر می گشت و وزارت بهداشت و درمان به مباحث پیشگیری ، بهداشت و کنترل بیماریها بهائ بیشتری می داد و پیش بینی می گردد این مشکلات هم کمتر می شد (4098050) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۰:۰۹:۲۷
قانون را اجرا کنید تا دست مافیای پزشکی بیش از این که هست، درازتر نشود. (4098146) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۰:۳۳:۱۹
ديد وزارت بهداشت حتي صنفي هم نيست. مافيايي هست
تمام اونچه كه به پزشكان نسبت ميدن مريوط به همكاراني هست كه هم در بخش دولتي حضور دارند و هم مافياي بخش خصوصي.
من به عنوان يك پزشك جوان شديدا حمايت ميكنم از اين ممنوعيت.
چون اين مافيا راه رو بر پزشكان جوان هم بسته و نه اونها رو به بخش دولتي راه ميده نه اجازه ميده در بخش خصوصي خدمت كنند و رشد كنند.

مال ميزنم : در بخش پزشكي هسته اي تعدادي از پزشكان بخش دولتي رو مصادره كردند
مراكز خصوصي رو هم خودشون تاسيس كردند. و مالكيت دارند.
اگر كسي بخواد مجوز بگيره هم مسئول دادن مجوز همين ها هستند !!! كه اصلا مجوز خصوصي نميدن.

تمام اين بخش ها داراي مافيايي هستند كه قاانون هاي اشتباه بهشون قدرت مافيايي ميده.

من به عنوان پزشك جوان به شدت با اين ممنوعيت موافقم و باعث خدمات رساني بهتر به مردم ميشه (4098180) (alef-13)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۱:۱۸
سوال آیا در کشورهای پیشرفته چقدر مطب دکتر متخصص وجود دارد؟مطب دکتر عمومی چطور؟
مدیریت درمان در کشور ما اشتباه است
پزشکان و متخصصان باید یا در درمانگاه کارکنند یا بیمارستان . اینان باید حقوق بگیر باشند. بیمار وقتی مراجعه میکند به بیمارستان همه امکانات موجود است و نیاز نیست ده بار نوبت بگیرد و یا هزینه های متعدد پرداخت کند . (4098297) (alef-13)
 
علی
United Kingdom
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۳:۵۷:۲۱
مشکل جامعه ما همین قضاوتهای مغرضانه و شتابزده است من خودم پزشک فوق تخصص و د مرکز استان فارس مشغول به کارم بعد از 17 سال طبابت هنوز نه مطب توانسته ام بخرم نه خانه حقوق من ازبخش دولتی ماهانه دو و نیم میلیونه کارانه حدود ماهی 1 که بیش از یک ساله پر اخت نشده خوب بعد از ظر و شب من اگه مطب نداشته باشم و در عوض خانه نشین بشم و عاجز از گذران زندگی شما خوش به حالتون میشه (4098486) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۰:۱۹:۴۷
آقای پزشک مگر طبق صحبت وزیر شما 30 درصد تعرفه را بابت کار دریافت نمی کنید
حال اگر ویزیت یک پزشک متخصص 30 هزار تومان باشد و 30 درصد آن به شما به عنوان کارانه پرداخت شود به ازای هر ویزیت 9 هزار تومان کارانه میگیرید که اگر روزی 20 مریض ببینید که در بخش دولتی بسیار بیشتر است کارانه روزانه شما حداقل 180 هزار تومان و ماهانه 5مییون و 400 هزار تومان می شود
این حداقل کارانه یک پزشک متخصص در بخش دولتی است پس چرا می گویید 1 میلیون کارانه؟ صداقت اولین شرط یک طبیب متعهد است (4099050) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۷:۰۲:۱۵
این قانون اجرا نمیشه چون یه عده پزشک حریص تو هر شهری باند درست کردن و به دیگران اجازه ورود نمیدهند (4102405) (alef-11)
 
دکتر
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۹ ۰۰:۵۸:۰۳
هر وقت کارانه رو دادن بگید ....پول بیمارستان میگیره وهنوز هیچ پرداختی از سال قبل به ما نداشتن ... ببین وحرف بزن .چشم بسته حرف نزن (4106145) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۴:۲۶:۴۶
این خیلی خوب است ولی باید شامل مشاغل دیگر هم باشد (4098525) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.